Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závod v běhu na 10m, trénink

Od: complexcarton81* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chystám se na závod na 10 km který je za 4 měsíce. Dnes jsem těch 10km uběhl za 47 minut ale potřebuji je uběhnout do 4 měsíců pod 30 minut. To znamená 1km pod 3 minuty. Jsem zvyklej vstávat ráno před školou a jít běhat. Tak bych chtěl vědět kolikrát týdně trénovat a o kolik a za jak dlouho se zlepšovat (např. 5 minut dolu za měsíc a tak) Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meda45*
hodnocení

1x

Nechci Vás podceňovat ale zlepšení o 18 minut za 4 měsíce je podle mě, při těchto časech téměř nemožné. Navíc pokud zaběhnete 10km pod 30 minut tak se dostanete mezi běžeckou elitu.

hodnocení

1x
Zapomeňte...
10km za 30min je opravdu čas téměř elitní..zejména pokud jde o cross.
Ale i na atletickém oválu by se jednalo o skvělý čas.
Doufám že nejde o nějakou sázku, protože to nedáte..

bezec
hodnocení

0x

10 km pod 30 je docela fofr. Kontaktuj atletický oddíl a zkus s pomocí ternéra udělat zázrak. Šance je, ale počítej že budeš muset tvrdě makat...

zvidavajanca*

18 minut za 4 měsíce nedá ani náhodou.

Vím, že mi na jednom školení někdo říkal o plavci, který byl nejlepší mezi juniory a chtěl olympijské zlato (a dokonce jo pak vyhrál). Ti, co se o to zajímají ví, já to hledat nebudu. Měl na to 4 roky, spočítal si, kolik za tu dobu musí dát (počítal, že musí překonat olympijský rekord). Vyšlo mu to, že za jeden trénink se musí zlepšít o polovinu času za který mrkneme (nic), ale ne výsledku to bylo několik sekund.

Tím chci říct, že pokud člověk maká, tak se postupně zlepšuje, ale "na povel" to nejde.

jumba
hodnocení

0x

Čus complex,

kolik je Ti roků? Jak dlouho běháš? Máš nějaký rozpis tréninku? Máš trenéra? Na jaký závod se chystáš- silnice, terén, dráha?

Já běhám od základky. Nyní již od 16 let se soustředuji na 5km, 10km a půlmaraton. Běhám dvoufázově každý den, jen před závodem mám den volna. Jsem v atletickém oddíle, mám svého trenéra, který mi dělá přesný rozvrh tréninku. Bez toho všeho, nemáš šanci. A už vůbec né, během 4 měsíců. Já mám nejlepší čas na 10km silnice 31:07. Kdybys to dal pod 30minut, byl bys v ČR v elitě. Vyhledej si tabulky a sám uvidíš, jaké jsou časy v elitní skupině.

Nepřipravuješ se náhodou na závod Grand Prix do Prahy, který je v září? To bychom se tam sešli. Hele, jestli nemáš trenéra, tak se pokus, nějakého sehnat. Stačí zajít do aletického oddílu a domluvit. Nebo na internetu je trenéru dost, který Ti napíše rozpis. Ale musí Tě nejdříve vidět a otestovat a občas za ním jezdit, aby viděl jak se zlepšuješ a zda má trénink nějak upravit atd. Nebo se podívej na stránky www.bezvabeh. nebo www.behejcom. Vše tam najdeš. Jak správně se připravit na závod na 10km. Ale tak hodně se zlepšit během 4 měsíců, nepočítej. To bys musel být pořádný talent.

Když si jen naložíš tvrdý trénink sám, může se také stát, že pak budeš řešit zdravotní problémy. Třeba svalové nebo achylovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]