Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 14 let a za pů roku mi bude patnáct, už nejak třetím rokem se věnuju posilování a z toho asi rok pevne...tím myslím, že cvicim pravidelne 4x týdně... chtěl bych se zeptat, jestli je pro mě lepší, když se zatím budu věnovat pouzde sportu, jako je treba jezdeni na in-line bruslich, jezdeni na kole, atd nebo se radsi nadale venovat posilovani... má to cenu? nebude lepší když s tím budu pokračovat až tak v 15-17ti letech? naberu v mem veku nejakou svalovou hmotu? není lepší když si občas akorat zaposiluju s vlastní vahou a jinak budu cvičit aerobne a budu travit volny cas sporty? ...děkuji za odpovědi
Posiluj vlastní vahou(kliky, dřepy, sklapovačky apod). To dělal už Jágr a hlavně necvičil na strojích jěště tak 4-5let, možná dýl. Dávej pozor na stravu, protože když budeš mít hlad, tak tělo nemá z čeho stavět svaly i když jsi cvičil. Nejedl bych v žádném případě nějaké gely nebo proteiny v tubičkách nebo energy drinky(to je největší svinstvo na játra). Ty proteiny mají profesionální sportovci, ale taky jim to moc nepomáhá(třeba zmiňovaný Jágr jedl dříve hodně sušenek, ostatní gely a stejně byl lepší). Poslední věc je, aby jsi se nepředřel. Spíše začít na menším množství a pak zvyšovat dávku, než se zbytečně dřít bez účinku. Ještě si něco vyhledej na netu, asi věci kolem stravy. Přeju hodně štěstí.
Jestli ti můžu poradit, posiluj, jak už tu bylo psáno, váhou vlastního těla. Je spousta cviků, které nezvládne 70 % chlapů, co chodí do posilovny.Nehoň se za obřímy svaly, ty jsou jen na parádu. Zaměř se na vytrvalost, pružnost a švih. Znám spoustu nabušenců, kteří mají objemné svaly, ale když si mají hodit pod každou paži třicetikilový pytel a vápnem a jít s ním pár metrů, nezvládnou to mnohdy ani jednou, zatímco šlachovitý " chcípák" tak složí celý náklaďák. Mrkni třeba na volnolezce. Střízlíci, ale vyšplhají skálu po špičkách prstů...Je potřeba vedět, co chci být. Hromada neohrabaných svaklů, nebo nenápadný člověk s velkou silou...
Ahoj, je mi 15 a už asi rok posiluji a je to znát. Neboj se že by to nerostlo Mě to roste.. Ale spíš vynech to kolo a brusle protože pro tělo je mnohem pohodnější vzít si energii ze svalů než z tuků. Zkus třeba zařadit ještě nějaký bojový sport (například já ještě dělám judo a taky tam i posilujem
doporučuji
) musíš hodně jíst (hlavně bílkoviny a sacharidy) a proteinu se neboj taky ho mám a jsem spokojen. Doporučuji značku nutrend a u té zůstat tak do 18 ti. Kvalitní značka která se hodí i pro začinajcí "děti" doufám že jsem ti pomohl.
Asi bych se poohlédl po nějakých tréningových plánech pro horolezce, nebo pro bojová umění. Určitě něco najdeš. Já před spoustou let cvičil ( neposiloval) posilovací a protahovací cviky pro karate. Má to dost podobného s jógou. Dodnes, a to už je mi 45 let, se ohnu s rovnými koleny, dlaně položím na zem a ještě mám pokrčené lokty. Byly časy, kdy jsem to dělal na schodech a položil dlaně o schod níž. Nebo si lehnu na břicho, natáhnu ruce před sebe a zvednu celé svoje tělo jen na dlaních a špičkách nohou. A to mám103kg. Už dávno necvičím, ale jednou to udělám. dělával jsem to 10x za sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.