Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu vlastnit brokovnici Spas 12?

Od: nvolwvn odpovědí: 3 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli mohu vlastnit (a pokud ano, kde se dá koupit a jaký zbrojní pas na to potřebuji) italskou brokovnici Spas 12? Díky za odpověď.

Nevěděl jsem jakou skupinu dát tak sorry :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koupit se dá v obchodě se zbraněmi a potřebuješ zbroják kategorie B (sportovní) nebo E (obrana) plus nákupní povolení (ale to je celkem formalita).

doplněno 01.05.14 15:25:

Je to tak, ke zbrojáku C musíš mít i lovecký lístek. A krátká opakovací brokovnice jako lovecká zbraň, to by asi taky vyvolalo pochybnosti.

Kdysi jsem (ještě podle staršího zbrojního zákona) měl na zbrojním průkaze povolenou skupinu C, pro lovecké účely.

Jenže pak vyšel nový zákon a floydi mi sdělili,že pokud chci mít brokovnici,musím se stát členem mysliveckého sdružení.

Vlastnit brokovnici jen pro sportovní účely kvůli střelbě na holuby bez členství ve spolku nebylo možné.

Ovšem jak je to teď,netuším.

sokar
hodnocení

0x

Zaprvé je to zbrojní průkaz a né pas.

Brokovnici můžeš klidně koupit na skupinu B, nebo lépe na E.

Proč zrovna spas12? Už se nevyrábí, náhradní díly bude problém sehnat.

Tato brokovnice má spoustu mini dílů bez kterých nepojede jak má.

Míň dílů znamená lepší spolehlivost.

Pokud nelpíš na spas12 a hledáš super brokovnici tak benelli m3 nebo m4 je jiná liga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]