Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schema náboje s protišlapnou brzdou proAuthor

Od: xnv* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl jsem vyčistit zadní náboj dětského kola Author Vital s protišlapnou brzdou. Bohužel mi děti při demontáži pomáhaly a nejsem si jist, jestli mám správně složeno. Sháněl jsem někde montážní příručku pro kolo, ale nepodařilo se mi vygooglit.

Můžete mi někdo pomoci třeba i s nákresem, jak poskládat?

Děkuji

VN

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

To myslíš jako "Torpédo"? Tady jich pár je:

trfindley.com/...

doplněno 28.04.14 22:00:

mujweb.cz/...

xnv*
hodnocení

Tady jsem to vyfotil, jak si myslím, že by to mělo být složené.

Když to dám ale do kola, tak to málo brzdí. Jakoby to prokluzuje. Ikdyž mám dosedací plochy vytřené hadrem, takže to není mastné.

Dřív to dětem brzdilo smykem úplně zlehka. Nyní jsem rozebral a vyčistil od staré vazelíny, která už zatuhla, věnečky jsem promáznul lehce vazelínou. Vyčtřel dosedací plochy, ale stejně to prokluzuje.

díky za tipy.

VN

Schema náboje s protišlapnou brzdou proAuthor

1. Vse radne promazat vhodnym tukem. Na brzdny ucinek torpeda to nema vliv.

2. Zkontrolovat, ze je radne upevneno reakcni rameno.

3. Povolit obe vnejsi matice na ose, pridrzet kuzel na strane u zubateho kolecka a otacenim osy utahnout / nastavit kuzel na strane ramena.

Po nastaveni, pokuj je vse na svem miste, coz z Vaseho obrazku neni prilis videt, musi brzda fungovat.

kolista

máš obráceně kužel co rozpíná obložení

host*
hodnocení

0x

doplnění k Pravdomluvny: hledejte na webu podle slov brzda Torpedo, brake coaster, bicykle, atd.

Najdete například vše o brzdách pro bicykly: en.wikipedia.org/... a v části Coaster brakes je povídání o tomto typu brzdy.

Nebo si zadejte heslo pro vyhledávání "coaster brake"a napoví vám celé "coaster brake how it works". Tam najdete víc, například ratrodbikes.com/... a v tom cfbrss.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]