Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocení a zadychávání

Od: navstevnik odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
Mám problém s pocením a zadýcháváním se při sportu. Chápu že to k tomu patří, ale poslední dobou mi přijde, že je to až nějak nepřirozeně hodně. Proč? Co s tím dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

momo*
hodnocení

1x

Dobrý den. Kolik je vám let. V každém případě bych si nechal udělat EKG. Můžou, ale samozřejmě nemusí, to být začínající potíže se srdíčkem. Lepší je mít jistotu než pochybnosti. M.

ala1970*
hodnocení

1x

No řekl bych také, že optimální cesta bude navštívit lékaře. EKG + odběr krve + meření krevního tlaku.

stirecek*
hodnocení

1x
Ja takysportuju, taky se u toho zadychavam a potim. Přijde mi to přirozené...

asd*
hodnocení

0x

Nejlíp to odpoví zátěžový test u sportovního doktora. Tipuju že stárneš + sportuješ málo a kondice jde do háje ;) Nadměrné pocení může být i známka nemoci.

navstevnik
hodnocení

Je mi 22. Trénuji skoro každý den cca 2h s tím že tak každý čtvrtý den si dávám den (někdy dva) pauzu. Proto mi přijde divné, že bych měl až tak slabou kondičku.
asd*

Možnost je i přetrénování.

Zajdi za sporťákem. Minimálně ti vysype údaje o tvojí kondici - to se hodí i pokud jsi bez problému...

navstevnik
hodnocení

Na to je ale asi potřeba doporučení ne? Navíc dělám ne moc známy sport a nevím, jak to bude doktor chápat.
Co se týká přetrenování, nevím. Uvažuji nad tím, ale nemyslím, že bych trénoval hodně. Znám dost lidí, kteří taky trénují podobně nebo i více a zvládají to lepe. Připadám si sice i dost unavený, zvlášť když trénují třetí den v řadě třeba, ale nevím čím to.
asd*

Doporučení nepotřebuješ. Neboj sporťák zvládá i exotiku. "Dost lidí" nejsi ty, každý zátěž snáší jinak. Únava je jeden z příznaků přetrénování. Nebo nemoci. V každém případě tělo samo dává najevo že je něco špatně - životospráva, nemoc, zátěž... Trénovat přes větší únavu je špatně, určitě bych třetí den v řadě vynechal... Ale zatím jde jen o obecné rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]