Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začít s Paraglidingem?

Od: mases* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,už delší dobu koukám po paraglidingu a dost mě to nahlodalo a závidím těm co létají takže chci taky lítat :D Tak se chci zeptat jestli se investice do výuky a vybavení vyplatí,jestli si vubec v našich podmínkách zalítám.

Testy se naučím to zas tak těžký nebude co jsem koukal na netu a praxi co jsem vyděl videa si myslím taky zvládnu kurz stojí do 10 tisíc no a nějaké bazarové málo lítané vybavení po kurzu se taky sežene,ale jde mi o to jestli si přes rok zalítám protože jsem někde četl že v čr na to nejsou moc povětrnostní podmínky tak se chci vyvarovat tomu že si udělám kurz koupím vybavení a poletim 2x do roka,jak to tedy je?Vyplatí se to? Nejbližší letecká lokalita u nás je kopec Raná u Loun kde je i škola :)

předem díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

10.000,- není zase taková částka. Vždyť i normální autoškola teď stojí 7-8 tisíc + 700,- za ŘP, příp. opravné zkoušky.

Už jen proto, že je to tvůj sen bych do toho šla.

Paraglaidistů občas vídám hodně. Takže mi nepřijde, že podmínky jsou úplně špatné, ale tomuto sportu se nevěnuji, takže zkušenosti s hledáním vhodných podmínek nemám.

hodnocení

0x

Raná je skvělá lokalita, ale není problém v termice zalétat i jinde po republice a blízkém zahraničí. Létat se dá tak často jak kdo chce, akorát to chce sledovat počasí a podle toho volit lokalitu - na webu je seznam. Dá se domluvit s dalšími a jezdit společně. Sám mám rogalo které je podle mě mnohem bezpečnější, není to jen kapesník kterému v turbulenci klapne náběžka a člověk se rozmázne o zem nebo to začátečník přebrzdí a spadne do vrchlíku :) No ale možná ty moderní křídla už jsou na tom líp. Rogalo má lepší letové vlastnosti ale je zase dost neskladné.

Pro začátek třeba doporučuji http://skyfly.cz/

mases*
hodnocení

díky :) a mužu se zeptat ne nějakou spolehlivou stránku kde se dají procvičovat testy? Něco jako v autoškole,tam to je na stránkách ministerstva dopravy,na LAA ČR mají testy také zkouseni.laacr.cz/... jaký test si mám vybrat když chci létat s tou nejnižší kategorií? MPK pilot,MZK pilot nebo ZK pilot nebo něco jiného?Chtěl bych létat jen rekreačně nic extra profi :) díky za rady

doplněno 22.04.14 12:43:

Tak na normální PK je to prukaz PLA takže testy zkouseni.laacr.cz/... :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Mám kámošku a její přítel je dost dobrej v lítání. Když se jí zeptám, kde má chlapa, odpověď je skoro vždy. Furt v luftě. Dobrý podmínky jsou i na Kozákově u Semil a lítá se i z Ještědu nad Libercem. Dej si Tandem a poznáš o co v týhle branži jde. To fakt nemá chybu.

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.

Já ti moc neporadím,ale poznal jsem jednoho člověka,který to provozuje.Říkal,že jak to zkusil tak je to jako droga a takových je vícero.Hlavně se dobře naučit" fígle" ve vzuchu a nazmatkovat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]