Nejste přihlášen/a.
Může mi prosím někdo poradit kde najdu oficiální vyhlášku jak bruslit na IN LINE bruslích po silnici. Již několikrát jsem měla kolizi s někým jiným a dost ošklivě jsem se zranila. Jak postupovat, když řidič v autě odjede a cyklista na kole taky ujede? Přece nebudu jezdit s foťákem nebo kamerou, jen abych nějakého nezodpovědného řidiče vy . . . Mohu Vám říct, že mezi vesnicemi je takový pád velice nepříjemný. V okrese Kutná Hora asi žádné stezky pro IN LINE bruslení nejsou, nebo o nich nevím!
Děkuji za užitečné odkazy. Iva
bruslař je jako chodec, zákon 361/2000
takže po chodníku, kde není tak vlevo jako chodec. Pokuta za nesprávnou jízdu 2000Kč (samozřejmě žádný bod).
Pokud řidič odjede od nehody, dopouští se přestupku až trestného činu!
Přesněji potřebujete vědět co?
Děkuji moc, Tomu už rozumím. Myslím, že bychom na té silnici měli být k sobě více tolerantní. Když jsme v autě nadává se na nákladní auta a motorky. Motarkáři nadávají na auta. Bruslaři a běžci na auta. JE TO NORMÁLNÍ? Dokud si člověk nezkusí vyndat zadeček z auta a nesedne na motorku nebo nevleze na brusle , tak to NIKDY nepochopí. Takže účastníci silničního provozu chovejme se BEZPEČNĚ . Co bych chtěla vědět? Když mě cyklista srazí (jela jsem po levé straně opatrně), jak to mohu dokázat?
Jsem velice ráda za toto cenné info a myslím že to má i logiku. Iva
Ivetinko, souhlasím s Vámi, ...měli být k sobě více tolerantní, ...JE TO NORMÁLNÍ?...bohužel je to normální, ale nesouhlasím s tím. Bohužel jsem jen lidi a tak jeden nechápe druhého!
Když mě cyklista srazí (jela jsem po levé straně opatrně), jak to mohu dokázat? sveděctvím, jako u jiné dopravní nehody. Třeba cyklista byl sražen a jiným účastníkem řízení a tak se musí prokázat kdo je vinen. Je třeba zajistit, aby případný viník nehody byl zastaven a přijel zodpovědnost.
Bohužel je to jen právní řeč, ale návod jak zadržet rozzuřeného viníka nemám. Zvlášť když vežíte se zraněním. Ale ve městech je kamerový systém, třeba řidič na kole jezdí pravidelně a podobně.
Přeji vám ze srdce, paní (slečno) Ivetko, ať Vám nikdo neubližuje!
No já Vám nechci kazit náladu,ale obávám se,že na bruslích nemáte na silnici co dělat.
Nebo ,že byjste byly z hlediska silničního zákona jako cyklista?Snad budou vědět ostatní víc.
Dnes kdo jede po silnici na bruslích je sebevrach i.Já jsem jezdila a to nebyl takovej provoz,ale ted i na kole je to o život.
Jak rychle uhne autu chodec a jak rychle rozjetý bruslař? Povolil bych pohyb bruslařů po krajnici, ale s bruslemi v batohu.
Já nepreferuji pravidlo, že silnější jede rovně a ostatní ať uskakují. Proto máme zákony, abychom je respektovali a obzvlášť na komunikaci je to né moc tolerantní. pa
Jezdit je dovoleno .Pravidla jako pro chodce tzn. VLEVO.Dívat se před sebe ne na zem.Nerejdit po celé vozovce a aspoň něco vědět o pravidlech silničního provozu.A onehdy jsem potkal bruslaře na silnici pro motorová vozidla tak to je úplně šílený.
Původní dotaz na on-line brusle se zvrhnul,Alenka nám zdůrazněným písmem napsala,kde je pravda.Ale i to ostatní je tu aktuální.A asi se shodneme,že vše je v ohleduplnosti.Předpisy všem účastníkům silničního provozu ukládají,neohrožovat a neomezovat ostatní ÚSP.Asi je to jen v tom,jak pochopil každý toto pravidlo.Orgány měst se snaží pomoci cyklistům budováním cyklostezek,což uleví motoristům.Ale tam,kde se musíme na silnici pohybovat všichni,musíme chápat jeden druhého,jinak se budeme potácet v diskuzích od mantinelu k mantinelu.A nakonec se jeden octne na nebesích,ani neví jak.
JABRAKA
jak už vam bylo zděleno na kolečkové se na silnici nesmá jde to jen pěša takže když už boty dolu :D ale když chcete jezdit na kolečkovych na silnici tak opatrně a když vas někdo srazí nikoho to nebude ale zajímat tak bacha na to a hodně štěstí raději jezdit po chodníku :D
Děkuji za cenou radu, to jsem opravdu nevěděla. Ale je mi to divné, potkávám i auto policie ČR a nikdy mě nezastavili a nic mi neřekli. Ale stejně: chodec taky nesmí chodit po silnici, kde není chodník :-o Co zkusit přehodnotit dnešní trend, kdy brusle v létě je normální a zdraví prospěšné.
Tak kde je podle Vás napsáno, že se nesmí na IN LINE bruslích na nohou na silnici po té nebo druhé straně?
Spotu zdar. Iva
Dobrý den, dovolím se odpovědět, protože myslím, že mám v této problematice trochu přehled. Ostatně to tady už bylo diskutováno. Na silnici má bruslař stejný status jako chodec. Tzn. měl by jet po levé krajnici. Není pravda, že bruslaři na silnici nepatří, pokud cyklista nebo řidič na krajnici (ne vozovce) smete bruslaře, je to stejné, jako kdyby smetl chodce. Řidiči to ale zpravidla nevědí, myslí, že bruslař ne silnici nepatří nebo má jet napravo. Několikrát se mi stalo, že jsem jel na bruslích úplně u kraje a stará babka na kole na mě vyloženě najížděla. Bruslař může jet i po chodníku, nesmí ale ohrozit chodce. Pokud je někde stezka pro cyklisty, nebo pro chodce, může si dokonce vybrat, v takovém případě ale nesmí ohrozit ani chodce, ani cyklisty. Samozřejmě to chce jednak trochu soudnost od bruslařů (na kole se také raději vyhýbám některým hodně frekventovaným silnicím), ale také i trochu tolerance od cyklistů a motoristů. Na jednu stranu se stavba nových silnic platí i z daní bruslařů, na druhou stranu nějaký nezkušený bruslař, který nemá brusle pod kontrolou a který se na silnici roztahuje, ohrožuje nejenom sebe, ale i ostatní. Všechno najdete ve vyhlášce o silničním provozu, pokud je to pro Vás opravdu důležité, můžu najít i kde.
Děkuji milanecukrari
Ještě mě napadlo: pokud je vedle silnice chodník, je bruslař ho povinen stejně jako chodec použít bez ohledu, že je chodník z dlaždic.
Zdravim, nachomejtl jsem se sem nahodou. A chtel bych tedy k veci taky neco rict. Ja osobne bych lidem a specialne cyklistum zakazal jezdit na vetsine silnicich uplne! stejne jako cyklista nesmi na dalnici tak bych to zakazal i na vetsine vytizenych cest. Kor tam kde neni poradne misto vyhnout se jim.
Sice je pekny ze se nekdo chce projet na kole ale kdyz omezuje stovky aut co jedou okolo? at si zajede nekam do prirody a s prominutim se nesere na silnic. to stejny plati pro bruslare a chodce.
A k ohleduplnosti, jezdim autem i na motorce, je spousta lidi co se chovaji slusne, ale staci jeden ze sta a slusnost je ta tam.
uz se mi mockrat stalo ze jede cyklista uprostred pruhu a protoze je silnice uzka a v protismeru auta, tak se nedal predjet. To neni omezovani? Podle me je. Ja teda nevim ale kdyz pojedu autem 30km/h tak s nim pojedu tak abych nezavazel nebo s nim raci nepojedu vubec. Porad tu mluvite o ohleduplnosti a slusnem chovani ale kde je slusnost cyklistu? samozdrejme mluvim o vytizenych silnicich ne o cestach nekde na venkove v prirode
začíná "mantinelová" debata. to je takové, že se tahají argumenty od jedné strany ke druhé.
wizo, "cyklista uprostred pruhu a protoze je silnice uzka" to je jen fráze, kde by měl jet, když je u kraje zničená cesta a auta jezdí taky uprostřed.
"Porad tu mluvite o ohleduplnosti a slusnem chovani ale kde je slusnost řidičů? Samozdrejme mluvim o všech silnicich ne o cestach nekde na venkove v prirode"
milane, vidim ze at tu napisu cokoliv tak to nelogicky obratite proti me. nevidim duvod proc by mel jet cyklista uprostred pruhu kdyz krajnice je v poradku. to ho mam objet z prava? po krajnici? to by teprve ten cyklista nadaval,,,
Krom toho nechapu proc bych mel brzdit, cekat az uhne nebo nedej boze jeste troubit. To stejne plati u dvou cyklistu jedoucich vedle sebe, to je naprosta arogance. Videli jste nekdy dve auta jedouci vedle sebe a ridice kteri si povidaji? A ono slusnost ridicu a slusnoct cyklistu je uplne neco jineho, kolik aut jste potkali na cyklistycke stezce? a kolik cyklistu jste potkali treba na silnici pro motorova vozidla kam cykliste nesmi?
A nechapu proc vam vadi ze mam jinej nazor na vytizene silnice od tech druhych. je to jako srovnavat jablka s hruskama, oboje je to ovoce ale nejsou stejna.
wizo, proč se domníváte, že vše NELOGICKY obrátím proti Vám. Já Vás neznám, nevím jaká jste řidič, chodec, kolař bruslař a je mi to jedno. Jen se zastávám druhé starny, na kterou útočíte. Pokud bych přijal Vaši teorii uvádění příkladů a dotazů, skončíme u "mantinelové" diskuze. To nemí mým zájmem.
"dve auta jedouci vedle sebe a ridice kteri si povidaji" to je ale naprostá hloupost co píšete, viděl jste snad jízdní pruh široký 7 metrů, aby mohli jet vedle sebe dvě tatry? asi ne
Tak takto vypadá "mantinelová" debata, které se nezúčastním. Udělám Vám radost, někteří cyklisti a bruslaři jsou hovada (stačí)
Někteří řidiči motorových vozidel jsou hovada.
Měl by jste se chovat jako řidič. Jestliže jede ve svém pruhu, tak je možnost se mu vyhnout dle předpisů. A co zpomalit a normálně ho objet. Taky jezdím v autě. Arogance a spěch a nevraživost na silnici nepatří! Každý může udělat chybičku, která se obejde bez následků. Ale proč SITUACI VYHROCOVAT A vracet to někomu troubením, blikáním nebo rychlým předjetím. To je podle mého provokace. A nedej bože, že s Vámi jede rodina a děti, které vše co děláte agresivně nebo cholericky agresivně se právě na ty děti negativně přenáší!
odpověď pro wiza:
Měl by jste se chovat jako řidič. Jestliže jede ve svém pruhu, tak je možnost se mu vyhnout dle předpisů. A co zpomalit a normálně ho objet. Taky jezdím v autě. Arogance a spěch a nevraživost na silnici nepatří! Každý může udělat chybičku, která se obejde bez následků. Ale proč SITUACI VYHROCOVAT A vracet to někomu troubením, blikáním nebo rychlým předjetím. To je podle mého provokace. A nedej bože, že s Vámi jede rodina a děti, které vše co děláte agresivně nebo cholericky agresivně se právě na ty děti negativně přenáší!
Stovky aut možná jezdí, ale zákon hovoří jasně. Doporučuji si pročíst autoškolu2009. A nebo vytáhnout zadeček ze sedačky autíčka a trošičku se pohybovat )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.