Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest při cvičení

Od: joma odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer, rozhodl jsem se, že se sebou něco začnu dělat jsem totiž obezní(nepřežírám se jím meně než ostatní) Snažím se doma sám bez žádných přípravků a trenérů a kdo ví koho. Zkouším to cvičením s vlastním tělěm. Prosím od zkušených o pár odpovědí.

1.Při posilování břišních svalů sedy lehy, z kracovačky atd. a jiné cviky na břicho mě hlavně bolí při cvičení v kříži, než břišní svalstvo( také je cítím, ale bolí mě hlavně v kříži a proto musím po pár cvicích přestat. Je to normální?

2. Má smysl když tak sedím u pc v práci, doma si udělat třeba pár dřepů, nebo klik atd. Nebo to némá žádný význam a je to zbytečné?

3. Když se řádně zapotím jsem po tělě studený jak žaba. Žádné pálení svalů a pod.(jak se se častokráte dočet) se u mě nekoná? Je to v pořádku.

Děkuji předem

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
To ze se nepreziras neznamená, ze budeš hubnout. Nenapsal jsi to nejdůležitější - složení stravy. Takže musíš se přezírat, a to nejlépe 5-7 x denně tou správnou stravou a hlavně se vykašli na různé cviky a improvizace, to je zbytečné. Základ je jídelníček, bez změny jídelníčku můžeš cvičit celý den a nezhubnes. Nejlepší na hubnutí je chůze, ale musí být pravidelná a alespoň hodinu, hodinu a půl, lépe dvě denně. Ale nejprve musíš začít změnou stravy.
joma
hodnocení

Nemám čas na 2 hodinové chůze. Ostatně něco přes den taky najdu.

stirecek*
V podstatě sis odpověděl sám. Nemáš čas a peníze. Kdo je dneska má? Kilo pomerancu stoji v akci i min než 20 kc, jablka taktéž, hlávka zelí 9 Kč... Atd. Za den to nesnis. Vsadím boty, ze ty salámy a sýry levnější nebudou, samotné je nejis, přidej máslo, kde je dalších 80% tuků. Chleba, rohlík je taktéž naprosto nevhodné. Já pečivo nejím tři roky a nijak mi nechybí. Čas? To je výmluva. Než si namaznes chleba, ja jsem po snídani. Mám naopak času ještě více a těch peněz taky, kdyz na to přijde, protože nevyhazuju za různé blafy a polotovary. No a cvičení... při cvičení palis jen svalový glykogenove, tedy energii uloženou ve svalech, nikoliv tuky! A to je problém. Uz jsem ti to psal výše, můžeš cvičit cely dna bez užitku, protože spalujes zásoby cukru a do sebe dále ladujes tuky ze salámu a sýrů. Takže na jedné straně zpevnis svalstvo, ale na druhé straně tuky přibývají. Na tuky je dlouhotrvající vytrvalostni aktivita tak, aby ses moc nezadýchal, v aerobním pásmu. Ale pozor, abys ty tuky naučil tělo spalovat, musí to být pravidelná aktivita a dost dlouhá. Jinak to nemá význam. Taky nemá význam, kdyz přijdeš z dvouhodinove procházky a dáš si chleba s máslem. Tuky spálené při procházce tím hned doplnis zpět...

Štírečku *palec* Jako vždy *palec*

Výborně, dobřes to napsal. S tou aerobní vytrvalostní aktivitou. Raději déle a pravidelně s dechem, než anaerobně krátkej hustej výkon... Pro tazatele, podívej, jak vypadají maratonští běžci oproti například vzpěračům.

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Sedy a lehy děláš špatně. Místo toho, abych si to "tahal" břichem, tak to "taháš" zády.

Pokud jsi obźní, tak bych neriskovala cvičení doma a sama. Ze začátku se zeptat lékaře, jako cviky jsou vhodné. Nevhodné cviky a ještě ve špatném provední více uškodí.

Jinak dřepy bych nedělala - pokud máte obezitu, tak si tím akorát ničíte kolena.

Pokud se tímto stylem snažíte zhubnout, tak se obávám, že výsledku se nedočkáte.

hodnocení

1x

Co se týče toho břišního svalstva, zajděte si za fyzioterapeutem a chtějte cviky na HSS. Já měla výsledky do pár dnů (4x denně po 5-10 minutách!), i když ten můj povídal, že se mi velmi rychle zpevňují svaly... i tak, sedů-lehů můžete udělat milión a to bříško se takhle fakt nezpevní :) v podstatě se jedná, pokud to dobře popisuji, o nácvik hlubokého dýchání (tzv. "do břicha") a jakési "pociťování" svalů, které jindy vůbec nepoužíváte. Klepnete si na břicho, zda je máte zpevněné, tělo musí být celou dobu ve správné poloze (poloha nohou, hlavy, páteř správně na podložce), a vydechnete. Ale chce to opravdu někoho, kdo se v tom vyzná, špatnou technikou si můžete něco pokazit.

Btw, vždycky jsem si myslela, že mám maličkou "pneumatiku". Nemám, jsou to opravdu jen povolené svaly, (téměř) žádný tuk. Kdo by to byl řekl *smich*

joma
hodnocení

Složení stravy: salámy, sýry, mám obědy v práci a jinak doma klasika. Necpu se bůčkem apod. zároven nejím pořád jen zelinové saláty a ovoce(kýbl by mi nestačil). Zkrátka na 5tinasobně dražší údajně zdravou a pro mě vhodnou stravu nemám peníze a také čas. Pochopte nemohu fungovat na zelenině nebo půl dne si připravovat jídlo.

Mimojiné děsím se toho co jsem se zde zatím dočetl, měl jsem za to že jen cvičení má smysl oproti podvodnickým práškům a rádoby porádcům a kdo ví co. Nevím, nechce se mi věřit že potřebuje člověk tucet doborníků (trenérů, poradců,doktorů),aby shubnul.

Zajímají stále mně odpovědi na mé otázky děkuji za snahu.

Salámy jsou větší humus, než kdyby by sis dal libovej bůček proboha! Buďto upravíš stravu, jak ti tady radí anebo více fyzické aktivity. Nějaké dřepy a sedy lehy jsou nanic. Je po zimě, najeď za víkend sto kiláků na kole nebo dvacet na bruslích, to by mělo stačit. Jestli máš smartfoun, stáhni si nějakou fitness aplikaci.

levlef*

jasne, obezni clovek co se nehybal vezme brusle a da na jeden zatah dvacet kilasku... mohla bych se prijit podivat? :/

pohyb a strava, a ze zacatku opravdu spise chuze a nordic walking apod, postupne pridavat a zryhlovat. Coi se tyce drepu a kliku, vzdykcy lepsi neco nez nic :) cas a penize jsou jen a jen vymluvy, chodis zadarmo a kdyz chces, jiste najdes ve svem dennim planu skulinky na prochazku. A zdrava strava neni 5x drazsi, jde o to si jistit co a jak a proc a tam fungovat. A ver mi ze vim o cem mluvim, jsou to jen bludy ze "nemam na to abych jedl zdrave". Za stejny penize jako salam koupis vanicku tvarohu a rajce. Cesnek nebo bylinky doma urcite najdes, a zasyti te to stejne (priklad). A hlavne bilkoviny, bilkoviny, bilkoviny. Net je plonej navodu i na cviceni na doma, mrkni treba sem: fitnessbodyrock.zacit.cz/... vcetne jidelnicku a navodu a ukazek cviku apod. Registruj se treba na kaloricketabulky.cz a uvidis co tva strava vlastne obsahuje a kolik ceho jis a v jakem pomeru (sacharidy, tuky, bilkoviny).

samozrejme fitko a trener je super vec, protoze ti hlida motivaci i spravne provedeni cviku - coz dle tveho popisu delas spatne, urcite by te nemelo bolet v krizi. Pro zacatek kasli na zkracovacky a svaly zpevni - leh na zadech, pritisknuty k podlozce, a zvedni nohy natazene tak deset cm nad podlozku a drz. To ze jsi po cviceni studeny je normalni, telo se ochlazuje.

nejde proste najednou vystrelit a rict ted jdu cvicit bez rad a bez niceho a pak se divit ze te neco boli, protoze to delas blbe. Jedna lekce s osobnim trenerem, ktery ti ukaze spravne cviky, nestoji majlant.

Ale tak jo, já nemyslel dvacet kilásků za jeden zátah, ale za víkend a taky jsem předpokládal, že tazatel není tak blbej, aby nevěděl, že se má k této hranici dopracovat postupně, že. Omlouvám se, příště to zkusím polopatě.

vlasatec*
Nepotřebuješ poradce tak proto jsi přišel na poraďte.cz?

To jak vypadáme skutečně tak z 90 procent závisí na stravě. Znám lidi, kteří se prakticky nehýbou, celé dny sedí a mají naprosto normální postavu. Musel bys napsat přesněji co pravidelně jíš, aby se tam daly najít chyby, které způsobují Tvoji obezitu. Třeba zmíněné salámy - dnes už to není salám, ale nebezpečná sbírka konzervantů, barviv, rozemletého odpadu z živočišné výroby, soli, koření a plno dalších svinstev. Taková potravina má tendenci překyselovat, blokovat trávení a funkce ledvin. Způsobuje zadržování tekutin v organizmu a tak defakto tloustnutí. Potravin, které takto působí je samozřejmě mnohem víc.

Cvičení pomůže, ale základem je strava. Přetěžovat se cvičením a přitom mít třeba ve špatném stavu krev a tím pádem nedostatečné okysličení svalů, to je hazard. Stejně tak pokud jsou už třeba dlouhodobě nevhodnou stravou poškozeny klouby, neměly by se přetěžovat.

Ale jak jsem již psal, takhle "naslepo" se dá těžko konkrétněji poradit.

joma
hodnocení

Dobrý večer, moc jste mi nepomohli spíše odradily a odsoudily. Co dodat.

Pár postřehu(odpovědí) co mě odradilo napsat cokoli víc ke všemu zmíněnému. viz: Pečivo nejím. Tvaroh s rajčetem. Nejlepší nakonec najedˇ100Km , nabrusli 20Km.

Tak já si zaběhnu ješte ze dva maratony co vi na to?

Loučím se tu s vámi.

stirecek*
Nepomohli? Tak proč ti tady teda píšeme? Od samého začátku jediný kdo te odradil jsi ty sám s tvým přístupem. Nemáš čas a ovoce je pro tebe drahé. Můžu ti jen říct, AZ budeš mít vysoký tlak, osteoporozu a další civilizační nemoci, bude te to stát mnohem víc peněz a času, nehledě na vidinu zlepšení. Musíš bohužel začít u sebe, pokud nebudeš chtít ty sám, nikdo jiný ti nepomůže. Ono platí - kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá výmluvy.
joudic*

nekdy to tady tak byva, vykaslete se na to :) ) musite zpravidelnit jidlo a nastartovat metabolismus, to je jasny ze tlustocha boli u sedu lehu v krizi, protoze brisni svaly nemaji silu, a zapojuje se kazdy sval, ktery muze pomoci, delejte ze zacatku ty male polovicni sedlehy se zatinanim svalu kdyz uz (taky jsem byval tlustoch, tak si muzu dovolit to slovo pouzivat :) )... zacnete ovocem, to se da nosit i do prace, stante se na tyden fruitarianem. Poctive nastavit budiky na telefonu co 2h, a ikdyz nebude hlad, narvat to do sebe. Treba 2 dny jen banany, jsou na to idealni (co 2h jeden banan) a pak to zpestrovat, casem zapojit ryzi se zeleninou, aby to nebylo suche muzete prilit trochu vody a zahustit trosickou skrobu a az pak smichat s ryzi, vybornou vlockovou polevku (mrazena zelenina, stridme sul a hrstka vlocek do litru vody). Okurkovy, mrkvovy salat, sladit pouze stévií. Drepy v praci proc ne, ale evidentne nohy mate silne dost. Mlecne potraviny vubec nejezte, ani jogurty. Pitny rezim! Dokonce lehke pivo (plzen) k veceru vubec nevadi (klidne 3-4 :D ), ba naopak lepsi vysledky mam, kdyz si dam vecer par piv, to je co p. Cajthamlova? :) Za to me tu vsichni "dietologove" sezerou :)

Zacnete doma cvicit pilates. Mam rad tuto cvicitelku, nahral jsem vam to. Jsou to flv soubory, kazde ma 10 minut (flash video stazene z youtube), pokud vam to nepujde prehrat, nainstalujte si VLC player. http://www.dropbox.com/s/8vg7i8757r575v2/pilates.zip Misto cinek pouzijte klidne 1,5L PETky a nebo 2L, ktere diky spatnemu uchopu pomohou vystavet predlokti. Ja uz mam davno koupene cinky a napriklad horni polovinu tela (sculpting video) uz zvladam s 5kg v kazde ruce a mam paradni ramena a ruce.

doplněno 25.03.14 23:13:

nejezte v praci obedy ! az ted jsem si vsiml, zadne salamy twe, naproste minimum soli, v trosce salamu je cela doporucena denni davka soli!

100 na kole a 20 na bruslích za týden ve fit tempu najede kdejaká ženská nebo důchodce. Tak my nemůžeme za to, že máš línou prdel a pak si stěžuješ, že jsi tlustej jako prase a chceš to kompenzovat pár uhekanejma dřepama a divíš se, že to nepomáhá. Všechny zdejší rady byly k užitku a páníček se ještě naštve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]