Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosil bych o radu. jsem typ endomorfa...měřím 173cm a vážim kolem 75kg..cvičím přes rok workout. moje treninky jsou obykle 5dni v tydnu a 2dny regenerace..vetsinou cvicim ve vecernich hodinach kolem 5hodiny a muj trenink trva 2hodiny, nekdy i dele...workout má rozsáhle cviceni takže nejaka hodinka cviceni je pro mě malo.moje váha se nejak nemění spíš mi připada že tvaruju. svaly jsou jakžtakž tvarovane, krom břicha, tam jsem porad zality a prave to je ono. nechci zadne sacharidove vlny nebo primo dietni plán, dá se preci zaroven nabirat (sice ne v takovem rozsahu) svalovina a zaroven shazovat prenitečny tuk co mám...když pridávám kardio po treninku a chodim rano behat tak mi pripada že hubnu ale zase se bojim o ztratu svaloviny.chtel jsem se tedy zeptat jak se mam vlastne stravovat...ráno si dávám malou misku ovesnych vloček spolu s vajickama a vlašskyma ořechama...dopoledne sem tam nejaky ten sacharid, spise davam prednost složitym...oběd se zklada s bilkoviny a sacharidu...po obede si dam pred treninkem nejakou zeleninu( jelikož jsem endomorf tak jsou pry v pozdejsich hodinach lepsi bilkoviny než sacharidy). a ted nevim jaka varianta je lepsi...dat si po treninku bcaa a dat hodinu pauzu a pak si dat jidlo s komplexnima sacharidama a bilkovinama (tohle prece musi mit hubnouci efekt...ale nevim jestli 5g bcaa mi vazne ochrani svalovou hmotu a jestli ta hodina pauzy od jidla je dobra) a nebo nevadi i když jsem endomorf dat si ihned po treninku bcaa( nebo tyhle aminokyseliny) a hned k tomu treba zase ovesne vločky nebo 2banany? nevim jestli ty sacharidy po treninku jsou tak dulezite když jsem endomorf a prijmam je cely den.ale zase se rika že prvni musime doplnit cukry...takže nechapu proc je napsany že tyhle amina se maji podavat hned po treninku když si je telo rozštepi jako cukry...takže ani nevim kdy co vlastne brat...prosim o radu proto už me to trapi a nevim co mam delat abych něco nabíral a pritom shazoval tuk, dekuji marek rozman
treba v muscel and fitness doporucujou 10g bcaa, hned potom si dat banan, nebo dzem s obyc.houskou, proste rychle vstrebatelny cukry a mezi 45minutama az hodinou si dat komplexni sacharidy,treba ten whey gainer...a tesne pred treningem kofeinovy tablety nebo ten hnus co obsahuje kofeina taurin a jestli bych moh jako amater doporucit, zaostavaji ti prsa a horni zada alias to tzv Vecko, takze to trenuj jako prvni a pridej cvik navic. ses fakt dobrej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.