Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Airsoft - nároky

Od: honza924893* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, je mi nově 16 let a toto léto bych se chtěl zkusit vydat na airsoft tábor. Avšak zděsil jsem se, když jsem hledal cviky na nohy. Vydržet běžet alespoň 15 minut svižným tempem. Pro mě nepokořitelná hranice. Ale k otázce, tušíte jaká výdrž a síla se v airsoftu, případně na táborech, očekává? Jak na ruce, tak na nohy. Případně neznáte cviky které by se dali dělat doma případně venku za pomocí nanejvýš činek, švihadla a podobných základních pomůcek? Jsem naprostý začátečník a trpím lehkou nadváhou (opravdu lehkou (snad) - 5kg navíc než je průměr u mé výšky +- ) a nízkým sebevědomím, takže do posilovny mě nikdo nedokope. Už asi rok procházím různé stránky a vždy se nějak snažím posílit nějakou část těla nebou zhubnout, ale vždy jsem to vzdal, jelikož jsem nikdy nevěděl jestli je to zrovna to správné, jelikož u většiny to lidi moc nekomentovali.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, vzhledem k tvému věku máš asi na mysli letní dětský military airsoft camp že? K tomu, aby jsi se mohl zúčastnit, nepotřebuješ nic speciálního, většina mladých na těchto táborech také nemá speciální kondičku. Jasně že se najdou i borci, kteří jsou do cvičení blázni, ale to zas vedoucí rozdělí do skupin podle odolnosti a výdrže, takže nemusíš mít strach,že by jsi tam byl nějak výjimečný. Ale chápu, že se chceš zdokonalit, aby tě hned nesejmuli:D Určitě vyzkoušej výpady vpřed,to je na tohle stvořený:) Postup: odpor činky u pasu nebo aquahit za hlavou,chodidla v šířce boku,vzpřímené držení těla,levou nohu vykroč vpřed,udělej podřep (koleno nesmí přes špičku) a vrať nohu zpět,totéž udělej s pravou nohou. Je to náročný na stabilitu, takže ze začátku špičky mírně ven:) Taky zařaď tzv. mrtvý tah s nataženými koleny:chodidla v šíři boků,nohy propnuté, činka se zvedá z hlubokého předklonu (kromě hamstringu klade nároky na bedra-záda jsou stále rovná a nekulatí se).Určitě začni s klasickým skákáním přes švihadlo a s lehkým běhěm, hezky pomalu od začátku,a taky vytáhni kolo a vydej se do přírody na výlet, to taky pomáhá dobře, nejen na nohy:)

honza924893*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď, hned se na to vrhnu :)

doplněno 12.03.14 15:33:

Jen tedy nevím s tím mrtvým tahem, všude normálně berou činky alespoň 20 kg snad, ale kromě mých dvou 5 kilových činek nic víc nemám a v bytu nemáme na to ani místo tak tedy nevím jestli budou stačit... :)

Začni s lehkýma, vůbec to nehroť, beztak na začátek těžké činky nepatří:) A postupem času uvidíš, dokoupíš si třeba závaží na tyhle stávající činky, takže nezaberou o moc místa víc:) Jo a prosím tě, nestrhni se hned na začátku, začni hezky zvolna, ať se můžeš druhý den hnout:)

honza924893*
hodnocení

Tak jo, děkuji ještě jednou, ale už si plánuji procvičit i ostatní končetiny a tak bych se rád ještě poptat jak posílit ruky a případně i záda a břicho. Podle toho co jsem si pročetl jsem si říkal že by nemuselo být špatné zkusit denně 5 sérií, mezi každou minuta pauzy po 15 skalpovačkách, po chvíli odpočinku dalších 5 sérií po 20 dřepech a 5 sérií po 10 klicích, týdně přidávat po dvou, třech, čtyřech jak s na to budu cítit (5sérií, 24 dřepů atd. :) ) a nevím jestli je to ideální, navíc vím, že tím neposílím vše a jestli bych měl dělat den cvičení-den pauza na růst a odpočinek svalů-atd.?

Běh je pro mě přední, když se potřebuji přesouvat se zbraní, lézt na stromy nebo běžet k základně, vlajce atd. 3 km, ale když potáhneme "zraněného" delší vzdálenost tak to může být námaha na ruce, zbraň taky něco váží, jak jsi řekl, nenechat se sejmout - potřeba síla v rukách... :)

100% den pauza! To je jasný:) kliky, sklapovačky a dřepy jsou bezva. Na ty ruce- sedni si na židli, do jendý ruky činkum lehce se předkolň, a činku zvedej pouze bicepsem.Paže může být zapřená o stehno.Zopakuj s druhou rukou:D Jinak klasické zdvihání jednoruček ve stoje asi znáš-činky drž podél těla a ohybem v lokti zvedej činky nahoru a pak je pomalu pokládej do výchozí polohy.Na ramena:Vezmi dvě činky, sedni si, opři ramena, zvedni činky na úroveň ramen a pak:buď vytoč dlaně s činkama tak aby dlaně směřovali dopředu,nebo je nech směřovat proti sobě.Zatlač ruce s činkama nahoru a pomalu je vrať do výchozí pozice, měj při tom pořád rovně záda! Na zadní ramenní svaly:vezmi si dvě činky, sedni si, předkloň se do polohy tak, aby jsi se hrudníkem téměř dotýkal kolen. Drž činky pod stehny a zdvihej je do vodorovné polohy.Paže budeš mít lehce pokrčené.A ještě Arnoldovy tlaky:vezmi dvě činky, sedni si, opři se zádama, zdvihni činky do úrovně ramen, dlaně natoč tak aby směřovali dozadu,pomalu tlač činky nahoru a zhruba v polovině pohybu začni přetáčet dlaně tak aby v krajní horní poloze směřovali dopředu.při pohybu dolů dlaně opět pomalu přetoč do výchozí polohy(směřují dozadu) . Musím teď zmizet, ale večer ti dopíšu další cviky :D

doplněno 12.03.14 21:38:

Na záda:Lež na zádech, nohy pokrčený a lehce od sebe,ruce podél těla, vše zpevni,stáhni břicho, lopatky tlač k sobě, ramena dolů.S výdechem odlepuj páteř obratel po obratli a pomalu zvedni zadek do maximální polohy,vydrž asi 5 vteřin a pak pomalu pokládej záda zpátky a nakonec zadek. Další: klekni si na všechny čtyři,hlava je v prodloužení páteře,záda neprohýbej, jednu nohu předsuň dopředu, a bud opřenej o pravou ruku,v levé ruce drž činku,a s výdechem ji nataženou zvedej do stran.

honza924893*
hodnocení

Jen asi poslední otázka, dle mého dědy (který dělal něco podobného kulturistice tuším), hěháním nohy neposílíš, jen údajně něco jako "dočasně zkvalitníš". Nohy posílíš údajně jen krátkodobou zátěží- Je to pravda? Pak by pro mě běh neměl hlubší smysl než shubnout těch pár kilo navíc. :)

Jak jsem řekl, děkuji, moc si těch odpovědí vážím. :)

Kulturisti cvičí nohy jinak,protože nohy patří mezi velké svalové partie , takže tím pomáhají nárustu svalové hmoty.Soustředí se na dřepy, popř. na legpress, protože spolu s mrtvým tahem a benchpressem patří mezi nejlepší pro nárust svalové hmoty.Ty potřebuješ svaly především zpevnit, aby něco vydrželi a ne se s nimi jen chlubit.Řeknu ti to takhle- já běhám občas-tak dvakrát max. třikrát v týdnu a svaly na nohách mám posílené až až. A ty běh budeš beztak potřebovat na tom airsoftu, tak směle do toho:)

honza924893*
hodnocení

To bude snad vše, tak díky nejspíš naposled :D :)

Není vůbec za co! Směle do tréniku:) Přeju hodně štěstí:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]