Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučení rotopedu

Od: delta® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den! Uvažuji o koupi rotopedu, mohli by jste mi nějaký doporučit? Jaký máte vy? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, opravdu není nad to, vyjet si na kole:) Ale jinak máme doma eliptický trenažer Eliptical MasterE30, rotoped(Master R08) jsme dali klukům do posilovny a domů jsme si pořídili cyklotrenažer Tunturi Platinum.Rotoped neměl chybu, fungoval přesně tak, jak měl, byl stabilní, tichý a pohodlně se na něm sedělo.Maminka má rotoped HMS M a ten je také dobrý. sice patří k těm levnějším, ale účel a požadavky plní.Určitě zvažte. zda je pro vás rotoped užitečný, jak zde psali kolegové- plno mých kamarádek má rotoped v ložnici jako věšák na šaty, nebo ho prodali:) My máme doma jednu místnost, která slouží jako posilovna, takže hezky každé ráno tam naběhnu, trochu se zapotím, hurá do nového dne, a pak si odpoledne nebo navečer vlezu na to, na co mám zrovna náladu.Jo a zkuste si nejdříve vybraný rotoped někde v kamenné prodejně, aby jste věděla, jak se vám na něm bude sedět a zda splňuje vaše požadavky na hlučnost.

cobrak*
hodnocení

2x

Dobrý den. Odpovím trochu jinak. Nekupujte žádný. Většinou se z něj stane pouze věšák na prádlo, protože nikdy nemáte vůli přijít domů z práce a začít jezdit na rotopedu, když se na Vás směje pohovka. Když si vezmete kolo a půjdete se projet, uděláte pro své tělo daleko víc a ještě zažijete legraci...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jak je již uvedeno, tak jízdní kolo je lepší, než rotoped. Přesto bych mu šanci dal. Je to velké a těžké zařízení, tak musíte vědět předem, kde bude umístěn. Pokud to má být stroj pro zhubnutí, tak raději volit něco jiného. Já jsem si ho koupil na posilování nohou a (snad) srdce. Mám jen jednoduchý, žádné převody nebo volby zátěže. Je tam nějaké počítadlo, tak určitý přehled při "jízdě" mám. Fakt je, že i když šlapete, tak stojíte stále na místě a ani vítr necítíte ve vlasech, ale poslouchám si k tomu hudbu nebo i ta TV se sledovat dá. Jako věšák na šactvo je to ideální, ale "jízda" je někdy nuda a musí na to být nálada. Raději si kupte nějaký levnější, aby, až zůstane nevyužitý, to tolik nebolelo. Záleží na tom, co od toho očekáváte a podle toho i investujte. Zdravím!

stirecek*
hodnocení

2x
Rotoped jsou vyhozené peníze. Kolo je mnohem lepší, přece nebudete v létě jezditdoma na rotopedu. Na zimu si můžete pořídit nějaký treba použity cykotrenazer, kde si své kolo upnete a můžete jezdit i v zimě.
cyklobazar.cz/...
hodnocení

No, tak teď jste mne trochu zmátli, musím to znovu dobře promyslet... Děkuji za odpovědi a rady - vám všem!

hodnocení

1x

Není nad projížďky na kole venku, to je pravda -ale cca půl roku, kdy je zima, mě na kolo prostě nikdo nedostane a člověk se hýbat musí.

S rotopedem jsem spokojená nebyla. Přišlo mi, že člověk tak nějak posiluje jen velmi omezené partie a abych si "dala do těla" musela jsem na tom sedět více jak hodinu, což je spousta času a kdo ho dneska má..

Spíš pouvažujte o eliptickém trenažeru. Nevýhoda je, že jsou celkem velké. Ty máličké konstrukčně nemá cenu kupovat, protože mají krátkou délku kroku (což není přirozené a od dalšího cvičení to dokáže odradit) a navíc jsou na tom špatně i konstrukčně - vrží, viklají se a na sledování TV při cvičení můžete zapomenout, protože jsou hlučené.

Zvažte tedy, zda stroj opravdu využijete a dle toho investujte ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]