Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Chystám se tuto sezónu projezdit na kole. Najedu asi tak 20km denně do práce + o víkendu nějaké tůry, tj. cca 100km měsíčně celkem. Jsem však dosti omezen financema. Můj strop je někde okolo 7 tisíc, takže prosím o radu, co nejlepšího za to koupím. Tady mám už nějaké vyhlídlé tipy:
Poradili by jste vy znalejší, než jsem já, který je v poměru cena/kvalita z těchto kol nejlepší? Popřípadě nějaké jiné tipy? Děkuji
Spíš si to chce vyzkoušet daná kola, ať ti sedí geometrie kola. Tím nemyslím výška sedátka, ta se dá změnit, ale vzdálenost řidítek, pedálů. Je-li něco špatně - bolí záda.
Dobrý den, na pravidelné ježdění to chce kolo tak okolo 10K, poměr kvality a ceny vychází nejlépe na kolech osazených řadou Alivio od f. Shimano. Prostě se snažte najít kolo s AL rámem (HI-TEN,STEEL nebrat). Tady nejde jen o vyšší váhu, ale víc to železo přenáší chvění, rázy a pocitově se na tom moc dobře nejede. Doporučil bych vidlici s hydraulickým tlumením, protože bez tlumení je to jen těžítko na předek a na zadku bych doporučil kazetu na 8 rychlostí.
doplněno 12.04.14 18:05:tak jsem i něco pohledal a to nejlevnější optimum bych viděl takto:
Ještě jednu věc si uvědom - po jakém povrchu budeš jezdit? Hádám, že o práce po asfaltu a pokud nehodláš jezdit terénem, tak bych se vyprdla na horské kolo (chápu, že to spojení zní dobře) a zkusila se podívat na trekingová kola.
Na horáku se na asfaltu šíleně nadřeš.
Nějak se nevyznám v zadání. Do práce dvacet kilometrů denně na těchto kolech, to si myslím, že o víkendu budete spíšodpočívat. Tak by to bylo 400 km za měsíc. To už by chtělo sáhnou do jiné kategorie. Tak okolo 13000 Kč. Loňské vzory se dají pořídit s dvoutisícovou slevou, tedy za 11000 Kč. Ale sezona je již v proudu, jestli nejsou kola již přebraná. Kupovala jsem kolo minulý měsíc, ale ty kola, které jste si vybral, tak bych použila jen na krátké popojížďky. Na dvaceti kilometrovou cestu do práce a víkendovou pohodovou jízdu, bych koupila já osobně kolo trochu lepší a dražší.
doplněno 12.04.14 23:33:Kolo, které váží 16 kilo je dost těžké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.