Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké horské kolo?

Od: bicycle odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Chystám se tuto sezónu projezdit na kole. Najedu asi tak 20km denně do práce + o víkendu nějaké tůry, tj. cca 100km měsíčně celkem. Jsem však dosti omezen financema. Můj strop je někde okolo 7 tisíc, takže prosím o radu, co nejlepšího za to koupím. Tady mám už nějaké vyhlídlé tipy:

mojekolo.cz/...

mnohokol.cz/...

kola-online.cz/...

bikeprodejna.cz/...

Poradili by jste vy znalejší, než jsem já, který je v poměru cena/kvalita z těchto kol nejlepší? Popřípadě nějaké jiné tipy? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

3x

Spíš si to chce vyzkoušet daná kola, ať ti sedí geometrie kola. Tím nemyslím výška sedátka, ta se dá změnit, ale vzdálenost řidítek, pedálů. Je-li něco špatně - bolí záda.

bicycle
hodnocení

Ano, to je samozřejmé, že si kolo prvně vyzkouším nebo koupím. Ale kvalitu asi jako úplný laik neodhadnu a pokud tedy má někdo zkušenost, ať už špatnou nebo kladnou, s některým s kol, tak budu jedině rád. :)

bruk600*
hodnocení

1x

Dobrý den, na pravidelné ježdění to chce kolo tak okolo 10K, poměr kvality a ceny vychází nejlépe na kolech osazených řadou Alivio od f. Shimano. Prostě se snažte najít kolo s AL rámem (HI-TEN,STEEL nebrat). Tady nejde jen o vyšší váhu, ale víc to železo přenáší chvění, rázy a pocitově se na tom moc dobře nejede. Doporučil bych vidlici s hydraulickým tlumením, protože bez tlumení je to jen těžítko na předek a na zadku bych doporučil kazetu na 8 rychlostí.

doplněno 12.04.14 18:05:

tak jsem i něco pohledal a to nejlevnější optimum bych viděl takto:

global-sport.cz/...

bicycle
hodnocení

Tedy žádné z mých vytipovaných? :(

Ještě jsem našel:

mojekolo.cz/...

mojekolo.cz/...

bruk600*

No já bych ani jedno nechtěl.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Ještě jednu věc si uvědom - po jakém povrchu budeš jezdit? Hádám, že o práce po asfaltu a pokud nehodláš jezdit terénem, tak bych se vyprdla na horské kolo (chápu, že to spojení zní dobře) a zkusila se podívat na trekingová kola.

Na horáku se na asfaltu šíleně nadřeš.

bruk600*

Nechci se pouštět do dlouhých debat, ale rozhodně neplatí vaše tvrzení "Na horáku se na asfaltu šíleně nadřeš." Každé kolo má své výhody, ale nasazením hladkých a na vyšší tlaky foukaných plášťů na horáka se vyrovnám trekingovému, ale z trekingového horáka jednoduše neudělám.

pohanka*
hodnocení

0x

Nějak se nevyznám v zadání. Do práce dvacet kilometrů denně na těchto kolech, to si myslím, že o víkendu budete spíšodpočívat. Tak by to bylo 400 km za měsíc. To už by chtělo sáhnou do jiné kategorie. Tak okolo 13000 Kč. Loňské vzory se dají pořídit s dvoutisícovou slevou, tedy za 11000 Kč. Ale sezona je již v proudu, jestli nejsou kola již přebraná. Kupovala jsem kolo minulý měsíc, ale ty kola, které jste si vybral, tak bych použila jen na krátké popojížďky. Na dvaceti kilometrovou cestu do práce a víkendovou pohodovou jízdu, bych koupila já osobně kolo trochu lepší a dražší.

doplněno 12.04.14 23:33:

Kolo, které váží 16 kilo je dost těžké.

pohanka*
hodnocení

0x

Nezapomeňte, že po měsíci /nebo počtu km/ provozu jedete do servisu na prohlídku, aby se kolo seřídilo a platila záruka, Tak si vyberte dobrou prodejnu v blízkosti svého bydliště.

stirecek*
hodnocení

0x
Nehledej kolo na netu a zajdi se podívat do prodejen v tvém okolí. Kolo je nutné vyzkoušet, projet, vybrat vhodnou velikost rámu, navíc ke kolu máš záruční servis zdarma. U te ceny platí, čím levnější, tím těžší, ale pro tvůj kilometrovy nájezd svůj účel splní. Každopádně jak uz tady zaznělo, vybíral bych crosove kolo, určitě ho vyzkoušej. Na cestu do práce ideální, a kdyz na to přijde, v terénu se neztratí. Z horaka nikdy silnicku neuděláš, ani kdyz tam dáš úzké pláště, navíc takové ve 26" velikosti ani nesezenes, další věc jsou jiné převody. Na crosove kolo můžeš nasadit jak žiletky, tak širší pláště do terénu, klidně v rozměru 29".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]