Nejste přihlášen/a.
Zdravim chtel bych se zeptat jak na rysovani svalu... sem naprosty zacatecnik tak hledam nejake info co y mi bodlo . Jiz mam zakoupeny pripravek Mutant Mass pro nabrani nejake te svalova hmoty.. Vazim 90 Kg a merim 187 cm. Tak kdyybste mi mohl nekdo poradit byl bych moc vdecny dekuji!
Nazdar!
Jak koukám na tuhle rubriku, tak máš v jednom pravdu, že jsi určitě začátečník! Ale neboj, všichni jsme byli
Chceš nabírat svalovinu a zároveň rýsovat, ale tak to prostě nejde!
Jestli chceš cvičit a myslíš, že tě to bude bavit, tak musíš myslet na to, že změníš kompletě svůj dosavadní život včetně jídelníčku! třeba tady @knifethrower napsal pár dobrých rad, co do jídelníčku vložit.
Základem jé bílé maso (kuře, krůta atd.) výborné jsou ryby (sladkovodní i mořské), králík, hovězí (ale tady je to hlavně o ceně) a netučné vepřové. Hlavní složka a stavební kámen na budování svalů je bílkovina! Denně by se mělo spořádat 3g bílkovin na 1 kilogram tvé tělesné váhy (90x3 je 270) ale to si najdi a netu nebo v odborných časopisech sám, páč to jsou celkem dost obsáhlé články.
Je to hezké, že jsis koupil Mutant Mass, ale je to pouze sachariďák s malým obahem bílkovin (ne-li žádným). Cukr je taktéž potřebný pro tvorbu svalů, ale celkový cukr dostneš z tvého jídelníčku( brambory, rýže, vločky) , tudíž to jsou vyhozené peníze!
Do začátku, teda jestli chceš používat nějaký ten suplement, tak doporučuji protein 80%. A tvaroh na noc, protože ten dělá divy
Pokud jde o cvičení, nejlepší je rada v posilovně od zkušených borců nebo se opět obrať na net či časopisy!
A jak říkal slavný Arnie : NO PAIN NO GAIN!
hodně štěstí!
přesně jak tu říkají kluci, každý jsme byli začátečník. třeba já konkrétně cca před 10 lety, asi v 15 letech jsem dělal každý večer pár kliků, pár dřepů a nějaký ten cvik na břicho (hvedání noh, zkracovačky) prostě věci, které šly dělat doma. nějak mi to vydrželo, až na to, že už dělám i pár zhybů, těch kliků víc, s mojí malou dcerkou na zádech, stejně jako u těch zhybů a můžu vřele doporučit, člověk nevypadá jak arnold v nejlepších letech, ale cítím se skvělě a můžu ti říct, že holky hledí víc než když dřív ( včetně mé manželky ).
a jídelníček? mlíko, musli, ovesné vločky, syrovátka, pivovarské kvasnice a jinak asi jako každý běloh klasika, vepřo knedlo zelo, mekáč atd. přeci se nebudem omezovat jde o to, o co člověku jde, něčeho dosáhnout? na to už je trochu pozdě, takže proč se omezovat a trpět, když si ten život můžeme užít se vším všudy, nemyslíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.