Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýsování svalů

Od: johojak odpovědí: 10 změna:

Zdravim chtel bych se zeptat jak na rysovani svalu... sem naprosty zacatecnik tak hledam nejake info co y mi bodlo :). Jiz mam zakoupeny pripravek Mutant Mass pro nabrani nejake te svalova hmoty.. Vazim 90 Kg a merim 187 cm. Tak kdyybste mi mohl nekdo poradit byl bych moc vdecny dekuji! :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karotka*
hodnocení

3x

Nazdar!

Jak koukám na tuhle rubriku, tak máš v jednom pravdu, že jsi určitě začátečník! :) Ale neboj, všichni jsme byli ;) Chceš nabírat svalovinu a zároveň rýsovat, ale tak to prostě nejde! :( Jestli chceš cvičit a myslíš, že tě to bude bavit, tak musíš myslet na to, že změníš kompletě svůj dosavadní život včetně jídelníčku! třeba tady @knifethrower napsal pár dobrých rad, co do jídelníčku vložit.

Základem jé bílé maso (kuře, krůta atd.) výborné jsou ryby (sladkovodní i mořské), králík, hovězí (ale tady je to hlavně o ceně) a netučné vepřové. Hlavní složka a stavební kámen na budování svalů je bílkovina! Denně by se mělo spořádat 3g bílkovin na 1 kilogram tvé tělesné váhy (90x3 je 270) ale to si najdi a netu nebo v odborných časopisech sám, páč to jsou celkem dost obsáhlé články.

Je to hezké, že jsis koupil Mutant Mass, ale je to pouze sachariďák s malým obahem bílkovin :( (ne-li žádným). Cukr je taktéž potřebný pro tvorbu svalů, ale celkový cukr dostneš z tvého jídelníčku( brambory, rýže, vločky) , tudíž to jsou vyhozené peníze! :( Do začátku, teda jestli chceš používat nějaký ten suplement, tak doporučuji protein 80%. A tvaroh na noc, protože ten dělá divy ;)

Pokud jde o cvičení, nejlepší je rada v posilovně od zkušených borců nebo se opět obrať na net či časopisy!

A jak říkal slavný Arnie : NO PAIN NO GAIN!

hodně štěstí!

johojak
hodnocení

Výborne! :) dekuji mnohokrat tohle sem presne potreboval :) a ano sem zacatecnik :D... a az na to prislovi coz nevim co znamena ste mi velice pomohl(a) dekuji moc! ;)

knifethrower*
hodnocení

2x

Jako začátečník nic, žádné sajrajty. Nejdřív změnit jídelníček a cvičit. Chemii až později.

johojak
hodnocení

dobra ale jak zmenit jidelnicek.. prave na tyto rady potrebuji :/

knifethrower*

Zeleninu, bílé maso, vařené ryby (skutečně, bez legrace), ovesné vločky, vaječné bílky.

johojak
hodnocení

Dobre dekuji za rady! :)

luban*
hodnocení

1x

přesně jak tu říkají kluci, každý jsme byli začátečník. třeba já konkrétně cca před 10 lety, asi v 15 letech jsem dělal každý večer pár kliků, pár dřepů a nějaký ten cvik na břicho (hvedání noh, zkracovačky) prostě věci, které šly dělat doma. nějak mi to vydrželo, až na to, že už dělám i pár zhybů, těch kliků víc, s mojí malou dcerkou na zádech, stejně jako u těch zhybů a můžu vřele doporučit, člověk nevypadá jak arnold v nejlepších letech, ale cítím se skvělě a můžu ti říct, že holky hledí víc než když dřív ( včetně mé manželky :) ).

a jídelníček? mlíko, musli, ovesné vločky, syrovátka, pivovarské kvasnice a jinak asi jako každý běloh klasika, vepřo knedlo zelo, mekáč atd. přeci se nebudem omezovat :) jde o to, o co člověku jde, něčeho dosáhnout? na to už je trochu pozdě, takže proč se omezovat a trpět, když si ten život můžeme užít se vším všudy, nemyslíte? :)

efay
hodnocení

0x

A co takhle cvičit bez těchto kravin a s vlastní vahou? Výsledek bude co se týče fyzičky stejný, resp. lepší. Akorát nebudeš vypadat jako korba, jestli ti jde o tohle.

johojak
hodnocení

no.. da se rict ze mi jde o to vypadat jako korba.. ale zase nee moc prehnane ;)

stirecek*
hodnocení

0x
Většina ti doporučuje bílkoviny, ale to je stavební hmota. Důležité na rýsování je množství sacharidů. Bílkoviny zachovat, je to ochrana před ztrátou svalové hmoty a příjem energie tlumit omezením sacharidu. Při cvičení dělat více opakování. Přečti si něco o "sacharidovych vlnách ".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]