Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udery tepu za min

Od: bibi37* odpovědí: 41 změna:

ahoj.mam doma orbitrek,jezdim na nem pres 2 roky.zacala jsem ale posledni 3 mesice pribirat a tak jsem si dnes koupila hodinky na tep,abych si hlidala tepovou frekvenci .vypocitala jsem si,ze bych mela mit 135 uderu za min ,abych spalovala tuky.na orbitreku jsem vsak mela jen 80-100 uderu za min.vim ,ze kdyz budu mit uderu vic,cvicim na kondicku,ale kdyz mam min,spaluju tedy taky tuky?ekuju za radu :)

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bezec
hodnocení

2x

Při hubnutí je potřeba držet se pod anaerobním prahem (těch 135, výpočet jen orientační, lepší přesně změřit u sportovního doktora). Zjednodušeně do an. prahu tělo spaluje tuky, nad an. prahem cukry. Tj. na hubnutí je ideální nízká zátěž po dlouhou dobu. 30 minut je hodně málo, lepší je aspoň hodina, ale každý pohyb se počítá a hubnout tím jde (to už víte)

a) 80-100 = vydáváte energii, za hodinu spálíte jednu tatranku (tuk) = hubnete

b) 110-130 = vydáváte energii, za hodinu spálíte dvě tatranky (tuk) = hubnete rychleji než a)

c) 140-160 = vydáváte energii, za hodinu spálíte 3 tatranky, ovšem tělo pálí cukry (glykogen) a na tuky nesáhne, po jídle doplní cukry. Ovšem i tak hubnete, jen výrazně míň než při a,b)

U mně taky platí "když se hejbu, tak mužu sežrat cokoliv a stejně zhubnu" Základ je pohyb a strava vedlejší. Pro hubnutí stačí když je příjem o něco menší než výdej + vše potřebné pro tělo, tj. i sladké atd.

bibi37*
Krasne prirovnani ,dekuju moc :)
lucie*

*palec* pěkně napsáno,plně souhlasím,konečně jednoduše dobrá odpověd.

stirecek*

No nedá mi to nereagovat, je to opět názorný přípda toho, co lidi chtějí slyšet a co slyšet nechtějí. Ono jak jsem psal výše, hormonální regulace a řízení metabolismu ovšem nefunguje takhle jednoduše a už vůbec nejde říct, že při těchhle tepech spálím jednu tatranku, při těchto tepech spálím dvě nebo tři tatranky, taky můžu říct, dnes si tatranku nedám a lehnu si na gauč :):) no proč se vlastně namáhat, že jo. Přiznám se, že tyhle věci jsou na pochopení hodně složité a lidé aby v tom hlouběj pátrali (ve vlastním zájmu) , raděj se spokojí s jednoduchou odpovědí hodnou školáka v základní škole. Ale proč ne ...:) O sportovní výživu se zajímám několik let, o zdravou stravu se zajímám taky několik let a několik let jsem aktivní sportovec, znám spoustu hobby cyklistů, znám spoustu profi cyklistů a rozdíl mezi nimi je ten, že ten hobík si po jízdě zajde na pivko a bude tvrdit to, co zaznělo výše, zatímco profík řekne - stálo to hodně dřiny a odříkání, ale stálo to za ten výsledek. Takový člověk nikdy neřekne, můžu jíst cokoli...pokud to opravdu se svým tělem a sportem myslí vážně. Člověk neboli buňky jsou to, co jim člověk dopřává, buňky se neustále obnovují , ale není to ze dne na den, nebo za měsíc, ale několik let a od toho se odvíjí fyzický výkon, zdraví a odolnost organismu. Jinak řečeno, pokud budeme krmit buňky blafy, nemůžeme čekat něco extra. Nicméně, jak je vidět, v jednoduchosti je síla :)

bibi37*
hodnocení

a ono to tak opravdu je - stalo to hodne driny a odrikani,ale stalo to za ten vysledek. a neni to tak? vsichni to tak mame co nejsme profi sportovci.uprimne ,me ten orbitrek uz po dvou a pul letech leze pekne krkem,za to kolo me tesi vice,aleprace a povinnosti mi ho tak casto nedovoli.takze kdyz takhle 5x tydne lezu na orbitrek rikam si,boze at je to uz zamnou,ale neco na tech endorfinech asi bude,pac mam pak ze sebe radost *uspech* ,nebo spis mam radost z toho,ze to mam uz za sebou :-D

bezec

To obdivuju, 5x týdně orbitrek bych psychicky nevydržel, to už je masochismus ;) Lepší je být venku a sporty střídat - kolo, běhání, plavání, v zimě běžky, klidně i nějaké tancování, aerobik atd. A endorfin je droga, řekl bych že poměrně tvrdá ;)

stirecek*

No vidíte, a jsme u jádra pudla. Já se vrátím z pěti šesti hodinové vyjížďky a nadávám, že už je tma. Doplním tělu vlastní látky, minerály, kvalitní sacharidy a už se těším na další den. Není to ani bonboška, ani tatranka, protože to je jen hromada tuků a rychlých cukrů - prázdných, bez výživových látek. To bych se stále motal na jednom místě a cítil to samé, co vy, ale takhle cítím, jak se ze dne na den, z roku na rok zlepšuju a to mě motivuje stále dál. Upřímně vás obdivuju, že jste na tom orbitreku takovou dobu, byť jen půlhodinku denně vydržela. Když vidím ty ženské u nás ve fitku na těch běhacích pásech, rotopedech, a dalších strojích jak se potí, v uzavřené místnosti, ve vydýchaném vzduchu a kolik je to stojí času a peněz, jen aby shodily deset gramů tuků, tak je taky obdivuju a o to víc, když je cestou domů potkám někde na letní terase, kde si dají kafé a zákusek...to já bych si raděj ten zákusek, tatranku či bonbošku odpustil, protože když si spočítám vstupné, cestovné a čas ve fitku, stojí to daleko víc, než kdybych se doma natáhl k tv a dal si jablko, broskev či něco podobného, popř si vyšel na hodinku do lesa. Lidi často investují do různých strojů na cvičení, do různých sporttestrů, platí vstupné do fitka atd a myslí si, že tím dělají něco pro sebe, ale to je omyl, proože pak je to nebaví a nutí se do toho. Kdyby si místo toho koupili kvalitní stravu, tak za ušetřené peníze můžou vyrazit na zahraniční dovolenou a ještě k tomu zhubnou a zcela zadarmo. Nakonec sama jste psala, že sledujete pořady "jste to co jíte" a je tam dost příkladů těch, kteří chtěli a kteří nechtěli...

bibi37*
hodnocení

ano jsme u jadra :) . orbittek me proste nebavi a cim driv muzu ,tak na nej jdu,jinak pak cely den beduju,ze na nej musim jit.bohuzel bez nej to nepujde,musim na nej chodit a kdyz mi to vyjde,chodim na kolo,nebo ted na ten heat,takze trochu zmena.ale aspon me neco donuti se hybat a nebyt tak lina jak pred tema 2 a pul lety a musim rict,ze mam ze sebe i dobry pocit.presne to jak tu bylo uz psano-vsecna ta drina stala za to *palec*

bezec

Já to mám vyzkoušený, aktivní sportovec jsem asi 35 let a to i na "vyšší sportovní" úrovni, tj. být v širší špičce na úrovni kraje. Více sportů - zimní i letní, v hale i venku. A čím déle se tomu věnuju, tím víc zjišťuju že kromě vrcholové úrovně je strava vedlejší. Jestli si den předem dám pečlivě vyváženou stravu nebo vepřo-knedlo a pak při sportování piju ionťáky + energetický tyčinky nebo vodu a housku se salámem - na hobby úrovni nevidim rozdíl (je 100 km na kole-silnici průměrem 30 kmh hobby?). V jednoduchosti síla je, třeba to časem taky zjistíš...

stirecek*

Můj kamarád, profík, kulturista by ti to řekl jinak :) Nebo myslíš, že ty svaly mu narostly po chlebu se salámem?

Jinak těch 100km je pro mě tříhodinová kompenzace, na to nepotřebuju ani gel, ani tyčinku, stačí čistá voda.

doplněno 06.08.14 00:30:

akorát teda si nesmím dát to vepřo zelo knedlo, protože maso bere energii a knedle lepí střeva

lucie*

souhlasím s tvým přístupem,nejsem robocop,ale člověk!Jsou i lidé co kopou výkopy,jedí co je v obchodáku v akci...a někdy fakt čumím kolik mají síly a jak jsou vyrýsovaní.Pokud člověk na sobě maká dle přesného plánu,není to jen pozlátko pro oči?dá se tak žít celý život?a na stáří jak bude žít s malým důchodem půjde to?Kolik lidí co se "vrcholově stravují" mají rodiny,věnují se jim a ještě chodí do práce?Jsem zastánce,že sport je i antistres a běhám pro radost,na kole denně do práce a plavu na slušné úrovní,Walking a TRX,ale i jako bezdětné,svobodné se mi nedaří to vše stíhat jak bych chtěla.Nepřežírám se,nejím moc sladké(jen kvalitní čokolády)vůbec nejím uzené a vyhýbám se slanému a střídáním aktivit vypadám dobře,mladší oproti jiným.

stirecek*
Lidi vy jste ještě mladí, ale az budete v mém věku, určitě ještě dříve, vás to dožene a poznáte, ze s "kvalitní " čokoládou daleko nedoskacete. Jestli vůbec, protože mnoho lidí si uvědomí, ze uz je pozdě a se zdravou stravou měli zacat dříve, ne AZ v době, kdy budou mít vysoký tlak a čekat na umělý kloub. Pak uz nebudete říkat, ze jsem silný, i kdyz jím blafy z obchodaku...
lucie*

dělám vše pro to abych žila zdravě bohužel až od 19let co žiju sama,protože rodiče většiny z nás berou kvantitu,né kvalitu.Proto by měla být větši osvěta u rodiču,protože co vidím v ulicích co ze svých dětí udělají,tak by to mělo být trestné.Je mi 31 a mám artrozu 2stup. jsou prostě věci co člověk neovlivní a nemusí čekat do stáří.

stirecek*

Svatá pravda! Ono mnoho nebo téměř všichni "nemocní" si stěžují na geny a dědictví, že tuto nabo tamtu nemoc zdědili po rodíčích, ale není to pravda. Ve skutečnosti jen zdědili stravovací návyky z mládí a nehodlají je měnit, protože to co v mládí nepapali, jim nechutná. Geny v tom mají zajisté svůj vliv, ale zdaleka né rozhodující. Rozhodující je to, co tělu dáváme, protože každý organismus má určitou "pufrovací" kapacitu a po jejím vyčerpání nastává vysychání kloubů - artroza, pružnost cév - vysoký krevní tlak, problémy se štítnou žlázou - nedostatek jodu, cukrovka atd atd a další "civilizační" nemoci. Nutno říct, že po roce 89 se "jídelníček" obyvatel převratně změnil s nástupem velkých obchodních řetězců, kde se řeší jen zisk a né zdraví obyvatel. Tohle dále nahrává farmaceutickým firmám a člověk je odkázaný na celoživotní užívání léků na tlak, na cukrovku atd atd. Cílem není člověka vyléčit, ale léčit až do smrti - peníze mají jisté. Dnešní ovoce a zelenina nemá již prakticky žádné vitamíny a minerály ve srovnání se stavem před rokem 89. Taktéž zvířata se krmí různými kostními moučkami, antibiotiky a dalšími jedy pro rychlý růst. Dnešní kuře naroste na jateční váhu neskutečně rychle a to tak rychle, že skoro nechodí, protože kostra těchto zvířat není na takový váhový přírustek ještě dostatečně pevná a silná. Prakticky tyhle kosti člověk lehce překousne vlatním chrupem, což u doma vychovaného kuřete nebylo možné a maso mělo úplně jinou barvu i chuť. Proto by měl člověk dbát na to, co do sebe cpe, protože nedostatek těchto potřebných látek se dřív nebo později u každého projeví "civilizační" chorobou.

bibi37*

ahojky,tak vcera na tom heatu tep : 185-195,hruza.trenerka rikala,ze musim spomalit,ale to tam proste nejde :D

stirecek*

Takový trénink je pro organismus značně stresující a nemá žádný stimulační efekt. Kondička se vám nebude zlepšovat, právě naopak, bude se zhoršovat. Začatečník by se přes anaerobní práh neměl vůbec dostat, a když, maximálně v řádu sekund.

lucie*

...za chvíli je to brnkačka:)jak je dobrá trenérka tak to jde samo,třeba časem vyzkoušet i jiné třeba jen ze zvědavosti a každý si najde to pravé co mu sedí.

huo
hodnocení

0x

Počet tepů nemá se spalováním tuků nic společného.

horak*

Ale má, souvisí to s Aerobním a anaerobním práhem
tzn. spalováním tuků nebo cukrů

bibi37*
hodnocení

co se tedy deje kdyz mam tep jen mezi 80-100 a mela bych mit podle vypoctu 135 +- ,dekuji :)

horak*

80-100 - pracuje se na kondici, tělo posiluje, spalují se tuky

135+ - (dle věku je to pravděpodobně aerobní práh) jde o spalování cukrů, tedy o výkon

citace :

sportovnimedicina.cz/...

Dříve než sportovec dosáhne aerobního prahu, cítí se velmi dobře, pracuje velmi efektivně (ekonomicky) a je téměř neúnavný. Po překročení tohoto prahu dojde již ke kombinovanému metabolismu, tedy k získávání energie jak aerobním metabolismem bez produkce laktátu, tak částečně anaerobním metabolismem a začíná se produkovat laktát. V případě dosažení anaerobního prahu výrazně převažuje anaerobní získávání energie a dochází k hromadění laktátu ve svalech, co každý sportovec zná jako pocit těžkých nohou, bolest ve svalech až úplné ochabnutí nohou. Důležité je vědět, že správně vedeným kondičním tréninkem je možné tyto prahy výrazně zvýšit a tím zlepšit výkonnost, trénovanost, a to nejen vytrvalost, ale také schopnost opakované maximální zátěže (sprintu) při hokeji, fotbalu, tenise atd.

jow

Prosím pěkně, vraťte se z Marsu na Zem.

horak*
Jo kondice - znám to u cyklistů - je věda. Sedět 4 hodiny na kole a jet průměr 45 km/h je o těch marťanských věcech :)jo, a dodatečný dotaz byl? co se tedy deje kdyz mam tep jen mezi 80-100 a mela bych mit podle vypoctu 135 takže rychlá a stručná odpověď. Ono je to složitější.
hjd

Ano, rychle a stručně - dobře. Přestaňte blbnout a ničit si zdraví! Jednoduché.

hjd

Přestaňte blbnout a ničit si zdraví 135 tepy/min.! Lidé jako vy, by měli odvádět vyšší zdravotní pojištění a event. nižší důchodové. Rychlé, stručné - jak jste chtěla.

stirecek*
hodnocení

0x

Především je důležité vědět, jak dlouho na tom jezdíte (myslím kolik hodin denně) a zda to má nějakou pravidelnost. Ty tepy jsou taky důležité, nesmíte přesáhnout aerobní práh. Takže jestli máte 135 nebo 100 je v podstatě jedno, jen nesmí být víc. Takže kolik hodin denně, tedy myslím délku v jednom kuse x tepy x strava. Ta strava je z toho nejdůležitější, pokud má člověk špatnou stravu, nezhubne, to je myslím váš případ. Správným složením stravy se dá hubnout i bez sportu, sport je potom jen jakýsi urychlovač. Bez správné stravy je pak veškerá námaha zbytečná, v podstatě ztráta času a mnohdy i peněz vynaložených za různé stroje, sporttestry, oblečení atd atd.

horak*
hodnocení

0x

Sice Vás zde některé odpovědi nabádají k neblbnutí a některé z nás, ať z toho neděláme vědu, tak doporučuji si to vyhledat na internetu a pro začátek uvedu alespoň ten vztah tepu a aktivity. Jde o to aby trénink probíhal v aerobním pásmu.
1. Nejpoužívanější tabulka na určení tzv. mezní tepové frekvence (MTF) a tomu odpovádající doporučené aerobní pásmo (tj.50-75% MTF)

Věk -----------------MTF -------doporučeno tepů v treninku
20-30 let ----------195 ---------98-146
31-40 let -----------185---------93-138
41-50 let -----------175---------88-131
61-60 let -----------165-------- 83-123
61+ ------------------155---------78-116
sportvital.cz/...

doplněno 04.08.14 09:29:

hobíci cyklisti jezdí tak na 70-80 % MTF

stirecek*
Co znám cyklisty začátečníky, tak vždy chtějí být první, bez ohledu na tepy. Jezdí tedy špatně, pak se projevují křeče. Ta tabulka je pouze orientační a nepřesná, nedá se podle ní orientovat, protože prahy má každý člověk jinak, jiné e má člověk, který nikdy nesportoval, jiné je má profik, takže nedá se podle nich řídit doslova. Pro hubnutí je nejlepší chůze, nejlépe dvě hodinky v kuse, spali se víc tuků, nez za hodinu na rotoped u při 130 tepech. Člověk pak nemusí řešit tepy, protože i pro nesportovce může být 135 tepu hodně a jestli tedy spadá na těchto tepech pod aerobní práh, trénuje hlavně aerobní kapacitu a metabolismus tuků. Hlavní otázka je ale jídelníček, protože bez toho se nehne z místa. Je to jako vylévat vodu z lodi, kdyz stále priteka. Člověk ztrácí čas několik hodin denně sportovanim, utrácí peníze za příslušenství s tím, ze se mu bude dobře sportovat a hubnout a pak si da chleba nebo rohlík s máslem a sýrem. Takže ty tuky zase doplnil zpět. Neřešte tady tepy a začnete u stravy, pak jde hubnutí samo, i kdyz ležíte na gauči.
horak*
Někdo sází na příjmovou někdo na výdejovou stránku věci. Ta tabulka je skutečně orientační, taky proto tam je odkaz. A že treninkem posunuji bod zlomu tak, že ta věková tabulka moc neplatí je taky zřejmé.Zjednodušeně lze říci, že do určité úrovně existuje lineární závislost mezi intenzitou zatížení a tepovou frekvencí. Okamžik, kdy tato přímá úměra přestává platit se nazývá bodem zlomu, Tento bod bývá též ztotožňován s anaerobním prahem. Bod zlomu je závislý na trénovanosti člověka. Jednou z nejvýznamnějších změn, které se stanou s tepovou frekvencí v důsledku tréninku, je posun bodu zlomu k vyšším hodnotám tepové frekvence. Rozdíl v úrovni tohoto bodu mezi trénovaným a netrénovaným člověkem je až 50 tepů/min. Jinými slovy, co je pro trénovaného relaxační tempo, pro netrénovaného představuje už neúnosnou zátěž.odkaz : sportvital.cz/...
stirecek*

To je častá chyba a velký omyl vsázet to na příjem/výdej...ono totiž se dá vcelku rychle přibrat i když člověk má příjem nižší než výdej. Právě proto je složení stravy důležité a jelikož neznám stravovací návyky tazatelky, více poradit nedokážu, poněvadž nekomunikuje. Jezdím hodně km na kole, zimní váhu mám nějakých 78-80, letní 70-72 a to mi tak nejlépe vyhovuje. Není pro mně problém během týdne dvou shodit pět kg, před 14dny jsem měl 67 kg, ale při této váze jsem se na kole brzy unavil a v kopcích jsem dostal celkem zabrat, takže jsem se vrátil s váhou vrátil během týdne zpět, momentálně okolo 71-72 kg a tak mi to šlape nejlépe. Stačila malá změna jídelníčku. Ty km na to nemají vliv, protože nájezd je stabilní měsíc co měsíc a ve všech pásmech, nejen základní vytrvalost.. Lidi dělají velkou chybu v tom, že víc sledují sporttester nebo kolik denně ujdou km, popř kolik spálí nebo přijmou kalorií, ale podstata věci jim stále uniká, a to je to, co do sebe cpou a jakým způsobem.

horak*

No stává se z toho dialog, ale asi tedy na závěr :
Najezdím ročně 12.000 km. Jezdím celoročně ve všech terénech. Jím všechno v jakémkoliv množství, protože to tělo chce. Při výdeji cca 3.000 kcal za denní štreku si můžu dovolit cokoliv. Nekoukám na příjem kcal protože výdej to překračuje. Sním třeba na posezení celou bombošku. Váhu nesleduji.Sleduji jen mezní tep, který jsem si odsouhlasil s jedním kondičním trenerem na základě testu, který je mj. o cca 30 tepů nad hodnotou odpovídající té orientační věkové tabulce. Jediný co mi po cca 120 km denní dávce bolí jsou sedací partie (občas). Křeče neznám, omezujeme mne jen denní světlo. Po tmě jezdím nerad. Jo ještě váha cca 72 kg.

bibi37*
hodnocení

omlouvam se ,ze jsem nereagovala,ale byla jsem znechucena odpovedi,at se vratim na zem...clovek se chce na neco zeptat,mysli to dobre a hned z nej nektery lidi delaj blba...*bum* . v lednu roku 2012 sem se do toho oprela.zacala jsem se stravovat oproti tomu ,co jsem jedla driv,zdrave a zacala jsem se hybat.poridila jsem si domu orbitrek a za pul roku sem shodila 15kg.zacala jsem i jezdit na kole ,kdyz to bylo mozne,proste jsem zacala o dost zdraveji zit nez driv a udrzovala jsem si vahu rok.mela jsem tedy 69kg.pak se mi orbitrek rozbil a nemelo cenu ho nechavat opravovat,byl total znicenej a byl to jen sit z Tesca.trvalo mi asi mesic a pul,nez sem si poridila novy lepsi z insportline a za tu chvili nic nedelani jsem nabrala 3 kg,ktere jsem zas sundala dolu,ale pak prisli vanoce 2013 a ,orbitrek se zacatkem prosince porouchal a nez mi ho byli schopny opravit ,nabrala jsem zpet 4 kg,tekze sem vazila 73 kg.trvalo jim to mesic a pul.nemohla jsem se toho zbavit a tak sem zacala zacatkem brezna chodit jeste k tomu do fitka a to mi vydrzelo do pulky cervna,ale vaha neklesala,naopak .je tomu tyden ,co jsem zjistila,ze mam 75kg a rekla jsem dost.je teda pravda,ze uz jsem se tolik nekontrolovala s jidlem a i na vecer jsem si dala trochu vic jidla nez driv,ale porad sem vynechavala sladke a snazila jsem se jist min nez kdyz sem zacala tenkrat hubnout .a pred tydnem jsem se zas pustila do svych stravovacich navyku jako driv a vaha se zas hnula niz,dnes rano jsem uz mela 73,9kg.pustila jsem si stare dily jste to co jite a tam prave byla mlada holcina a pan doktor Havlicek ji tam vysvetloval jak to funguje s tepem pri sportu.napadlo me ,ze treba cvicim na orbitreku spatne a ze bych si mela poridit hodinky a sledovat to.proto jsem se ptala jak to funguje,tep se mi pohybuje ruzne,treba dnes mi to skakalo od 75-160,coz uz bylo moc.takze takhle se veci maji a jeste jednou se omlouvam,ze jsem nekomunikovala,ale vazne jsem byla na dotycneho nastvana *plac*

doplněno 04.08.14 23:41:

jo a v patek sem byla poprve na H.E.A.T. ,tak jsem zvedava na tep tam,je to docela zabiracka *bezim* .clovek se tam vypoti jak blazen *uf*

doplněno 04.08.14 23:53:

jeste vam doplnim,ze na orbitreku jezdim 30min 4-5 dni v tynu,. a k tomu sem pridavala 2 hodky ve fitku ,ale to jsem chodila ruzne,pracuji totiz ve fabrice na 3 smeny a fitko jsem stihala jen pri ranni a to 3x tydne a pri ostatnich sichtach jsem chodila jen v sobotu,ale orbitrek dodrzuji porad.ted prave stejnym zpusobem chci dodrzovat Heat,ten se mi zalibil.

horak*

Přesto doufám, že z toho víceméně dialogu zde s kolegem, kde jedna strana preferuje jako základ stravu a pohyb jako regulátor a druhá strana : hejbu se protože je mi to příjemné a bonusem je, že se nemusím v jídle šetřit, si vyberete. Na internetu je spousta odborných článků a dá se to nastudovat co jak komu vyhovuje. Osobně si nedovedu představit co bude, až se nebudu hejbat a zjistím, že je potřeba mít denní příjem max.1500 kcal. To asi 500 ml smetanový jogurt a k tomu talíř buchet bude 2 denní příjem, zatím co teď to je snídaně.:)

bibi37*
hodnocení

taky si to tak rikam.co treba bude az budu tehotna a co teprv az porodim,budu jak sud a ted jak cvicit,kdyz se prckovi bude muset clovek venovat.navic manzel jezdi kamionem,takze treba i cely tyden neni doma,jak to pak budu sundavat dolu? *smich*

horak*

jj, mám neteř, co před 3 měsíci porodila a teď to neřeší.Jako kojící matka ale nemůže pochopit některé maminy, které 2 měsíci po porodu mají váhu, pas a boky jako teenagerky.

bibi37*
hodnocení

to se ale nekdo ma ,kdyz je hnedka po porodu jak proutek ,ja to taky nebudu tak mit ,to je uplne jasne ,tak se snazim aspon ted :)

stirecek*

Horaku neber to jako dialog, ale jako diskuzi. Ono je to mnohem složitější než si člověk myslí a jiné hormonální řízení má chlap, jiné ženská. Ta těch hormonů potřebuje více :) Taky je třeba brát v úvahu, že po tréninku mají buňky otevřené vrátka, tak tu celou bonbošku v pohodě polknou, aniž by se něco usadilo do tuků. Ale pokud člověk nesportuje a dá si to co ty, bude jednoduše tloustnout, proto je třeba hlídat si potraviny s obsahem tuků, mouky a potraviny s vysokým glykemickým indexem. Tyhle potraviny patří jen do jídelníčku sportovce, protože inzulin je hormon anabolický, takže fedruje do zásob. pokud jsou zásoby glykogenu vyčerpané, jednoduše je doplní, pokud nejsou vyčerpané, opět je uloží, ale ve formě tuků. Takže rychlé cukry a potraviny s vysokým GI jsou vhodné jen pro sportovce a to těsně před, během a těsně po výkonu. V běžné stravě nemají co dělat, leda, že by je člověk krotil další kombinací stravy. Jak myslíš, že jsem těch pět kg zpátky nabral během týdne, když jsem ujel přes šest set km ...prostě a jednoduše jsem si je dal v jiný okamžik, než si tělo žádalo. Ono jedna věc je správná strava, druhá věc je KDY.

stirecek*

No stále jste nenapsala co a kolikrát denně jíte. Ono ta strava je důležitá víc, než cvičení nebo sport. Já jsem zhubl 12 kg né za půl roku, ale za dva měsíce a to pouhou změnou stravy a stravovacích návyků a to bez pohybu. Pozdeji jsem přidal chůzi. Ono na tom orbitreku, když si udržíte tepy hodně v klidu, může vám to pomoct pálit tuky, ale nesmíte je do sebe zase ládovat zpět, ono nula od nuly pojde. Raději bych použil orbitrek 90-120 minut obden, než denně 30minut, protože během těch třiceti minut si tělo ani nevšimne, že něco začalo dělat a i když budete držet tepy zkrátka, ze začátku tělo bude hradit energii ze svalového glykogenu. Proto pro spalování tuků je třeba dlouhotrvající vytrvalostní aktivita. Teta od manželky chodí běhat každý den a když se vrátí uřícená, dá si klobásu a diví se, že nehubne. Jenže běhá v tepech chvíli před smrtí a myslí si, čím víc, tím lépe, jenže opak je pravdou. Ona spaluje jen svalový glykogen a tuky vesele doplňuje dál, takže přibírá. Na hubnutí je nejlepší chůze a na to bohatě stačí těch 80-100tepů, jde jen o trvání aktivity, 60 minut je takové minimum, protože první půlhodinka jede zpočátku na převahu cukrů, pak se poměr obrátí, 80:20 ve prospěch tuků.

bibi37*
hodnocení

jim dost,ale ne nic extra tucneho.dokazala jsem zhubnout 15 kg,vim jak na to,ale proste sem ted zacala pribirat,tak se zase krotim.jim hodne zeleniny a ovoce,smazenym jidlum a sladkostem se vyhybam.kolikrat denne? to je ruzne podle smen v praci.pri ranni mam snidani a celou sichtu (8hodin) neco uzobavam,ale je to tak celozrna houska,kruti sunka,20% syr,zelenina,ovoce.odpoledne tak ve 3 si dam obed,ty moc neresim,dam si i neco kalorictejsiho a pak neco behem dne,probehne traba i zmrzlina ted v lete a vecer zas jen nejake celozrne pecivo,gervais,rajce a podobne.neprijde mi,ze bych jedla malo,nebo moc,snad tak akorat.je teda taky pravda ,ze posledni dobou sem i o vikendu pila houbu,to bude taky mozna pricina tech kg navic,driv sem tolik nepila,ted sem za vecer mela treba 5 hub *ua* ,asi jsem si vahu narusila hodne tim alkoholem,tak uz ho zase vynechavam *ee* .no a kdyz mam odpoledni,tak vecer po praci si dam doma treba jablko s bilym jogurtem,nebo celozrny toastovy chleba s gervais a retkvickama,je to ruzne,ale ne tucne takhle na vecer.a pitny rezim dodrzuji a nepiju blevajzy,jen jemne perlive vody,nebo vodu s citronem .

doplněno 05.08.14 01:02:

v patek jdu na dalsi hodinu heatu a beru si hodinky,pak dam vedet,kolik sem mela tepu *bezim*

lucie*
hodnocení

0x

ahoj,tem H.E.A.T. ti vřele doporučuji,je to spíše na kondičku,ale věř,že tam spálíš hodně,taky si můžeš určit tempo sama podle svých hodinek a pokud tak bude dobrý cvičitel,probere to s tebou co budeš potřebovat.Hlavně to chce ty aktivity střídat,tělo si zvykne a pak nespaluje tak moc jak na začátku,co tak chodit běhat ven?plavat atd...

bibi37*
hodnocení

presne tak jak pises,taky jsem to nekde uz slysela,ze si telo zvykne na stejny pohyb a proto jsem to ted zacala prokladat i jinym sportem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]