Nejste přihlášen/a.
Tak jsem se zamyslel, že je mi 20. Hrával jsem od 5 do 16 let fotbal, dělal jsem motoristický sport do 19 let, teď už ne, protože to byl drahý sport... Od té doby se udržuji v kondici, ale chci začít dělat něco nového. Strašně mě fascinuje tenis, vím že se s ním dá začít kdykoliv, bohužel abych se vypracoval na nějakou úroveň třeba v rámci ligových zápasů a kraje, to už je pozdě.
Můžete mi poradit s jakým sportem se dá začít ve 20 letech a postupně se vypracovat třeba i vrcholově? Existuje néjaký takový sport? Teda kromě golfu, kulečníku, bowlingu a kuželek a podobných pasivních sportů.
Moc děkuji za rady, zajímá mě, který sport vás napadne.. Jsem člověk, který neustále potŕebuje něco dělat, tudíž chci si něco vybrat a vložit do něj vše, klidně založím i blog a budu přidávat fotografie a články o růstu schopností v daném sportu.
tak pomožte mi vybrat!
Já dělám atletiku-běh. Takže doporučuji atletiku. Dá se začít v každém věku. A pod dobrým vedením a dřině, máš ve svém věku, velkou šanci něco ještě dokázat.
Mám známého, který začal běhat (pod vedením trenéra) v 19 letech. Chtěl běhat půlmaratony a maratony. Nyní je mu 22 let a na závodech se umistuje do 5 místa v republice v půlmaratonu. Letos si poprve zaběhne maraton. Také má svůj sen, kam se chce dostat. A opravdu tomu věnuje veškerý čas.
V zimě běžky, jde to turisticky i závodně, pokud jste závodivý typ. Celoročně například sqash - výborně se utaháte, zahrajete si a je to i společenská událost například ve firmách, utužují se vztahy hrou i fair play.
V létě samozřejmě kolo, ale to nechce závodně, ale pro radost z pohybu vlastní silou i cestou necestou (jen do lesa raději pěšky, cyklisti ničejí lesní cestičky i cesty, jezdějí zrádně tiše a rychle), nebo i po cyklostezkách i do zemí našich sousedů a jejich sousedů.
Hlavně se neuštvete a nezničte si zdraví. Naříklad běh po silnici, po tvrdém asfaltu ničí nohy, klouby i plíce. Sport pro zdraví a potěšení. A co takhle geokešing? Také zajímavé.
Zkuste firesport (požární sport - útoky, stovky atd..) pokud to myslíte vážně a jste schopen se tomu věnovat na 100%, dotáhnete to opravdu daleko. Je potřeba ale počítat s tím, že o víkendu bývají závody (od května do září), a před týden minimálně 2 krát trénink
nicméně, pokud narazíte na super tým, věřím, že lepší kolektiv a prostředí kolem tohoto sportu nenajdete
navíc dá se běhat docela hodně vrcholově...jen potřebujete najít ty správné lidi, kteří jsou do toho tké zapálení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.