Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se poradit, při sportu mi "křupká" v kloubech nebo ve vazech, nejvíce v kolenech ale i v ramech,nevíte co je na to dobré,co jíst,aby se situace zlepšila?
Co je dobré na kouby a na vazy?
Předem děkuji Pavel
Cokoliv, kde je MSM, glukosamin a chondroitin. Doporučuji využívat alespoň jedno balení a pak to vyhodnotit. Jinak samozřejmě pomáhá i přiměřená pohybová aktivita (např. běh, posilovna). Co jíst bych asi v tomto případě nijak neřešil (rozhodně neplatí, že mléčné výrobky posilují kostru).
Já jsem spokojený s Lignisulem: barnys.cz/...
Ahoj Pavle. Díky tomu, že se už nějaký ten pátek věnuji atletice, měla jsem ty samé problémy. Pomohly mi výrobky z Vitalandu, komkrétně pro-flex. Účinky se ale nedají očekávat hned, než se chrupavky a vazy zregenerují, trvá jim to mnohdy i 2-3 měsíce. Jako doplňkovou léčbu zkuste nasadit Vigantol olej a obyčejný vápník - olej proto, že vápník je dobře rozpustný v tucích a tímto jej tělo přijme maximálně. Michaela.
Dobrý den, skutečně by Vám mělo pomoci něco s gelatinou, ale jen chci upozornit, pokud by Vás k tomu i nějaké to koleno nebo rameno jakoby tlakově bolelo, tak bych si s tím radši zašla k ortopedovi. Já to neudělala, myslela jsem si, že to "rozběhám", vazy nevydržely a ruply. No je to už nějaký ten pátek, ale dodnes to koleno není úplně OK, občas bolí i bez pohybu, při špatném došlapu zabolí jako čert a občas tak nějak zatvrdne v poloskrčené poloze a nejde nic dělat, jak moc to bolí. Takže stojím třeba v obchodě přikrčená jako blázen a čekám až to trochu povolí.
Pokud křupká,tak už křupkat bude a odhaduij,že asi hraješ kopanou.Nech si něco předepsat od ortopeda je to sice na předpis,ale bude to levněší než si něco přímo koupíš v lékarně.Jinak hlavně opatrně a šetřit,i když to asi moc nejde já mám 3 operace kolene zasebo a 4 mě čeká a i přesto sportuji a od ortopeda mám předepsaný chondra na 2 měsíce do 350kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.