Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohl bych po zákroku posilovat?

Od: nameless* odpovědí: 1 změna:

Zdravím, mám mírnou deformitu hrudníku zvanou pectus carinatum, česky holubí hrudník. Mám mírnou formu a skoliózy jsme se naštěstí už zbavil. Miluji posilování, díky němu mi narostly svaly na hrudníku a téměř nic byste nepoznali, ale i tak mi to vadí. U lékaře jsem ještě nebyl, ale jsem už rozhodnutý jít na operaci a tak se chci zeptat - mohu po operaci posilovat? V posilování jsem už spíše pokročilý a zvedám váhy jako dospělí - u některých cviků i větší, a tak mi jde o to, zda bych po té operaci (např. po půl roce) mohl pokračovat. Příští měsíc mi bude sedmnáct.

P.S.: Zvedáním těžších vah si zdraví neškodím, naopak jsem se hezky srovnal a teď se chci už jen dorovnat.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto je otázka na operatéra. Pokud při operaci dochází k nějakým zásahům do hrudních svalů, může se teoreticky tvůj vzhled i zhoršit. O tom si ale promluv s chirurgem, chtěj po něm, ať ti přesně vysvětlí jak bude zákrok probíhat a jaká jsou rizika. Potom, na základě úplných informací se rozhodni jestli operaci podstoupíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]