Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seřízení přehazovačky a přesmykače

Od: p4v3ls* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, byl by někod ochoten mi napsat stručná návod na seřízení přehazovačky a přesmykače? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomh*
hodnocení

1x

Pokud máš levné destičky, tak je to možné...

hodnocení

0x

No univerzální návod asi není:

bajk.cz/...

cyklobanda.com/...

p4v3ls*
hodnocení

Jen se chci ještě zeptat, je normální, že musím po sezóně měnit brzdové destičky, když jsem najezdil cca 500Km? Díky

davidhavel*

500 km? to se dá najet za dva víkendy, to se mi opravdu nezdá, že by bylo nutné měnit destičky. Nejprve si zjistěte, jakou mají mít výšku, než koupíte nové a zjistíte, že jsou stejné... Jinak na přehazovačce a přesmykači jsou na každém dva šroubky, kterými se seřizuje vždy chod na největší a nejmenší kolečko, resp. tác, tzv. dorazy. Je to již jemná mechanika a je to o hraní si a pilovní přesnosti. Nejhůře se to seřizuje u přehazovaček ve stylu motorkářského gripu - páčky jsou proti tomu brnkačka. Základ je mít dobře nastavené a funknčí lanko. Řetěz nechte na prostředním tácu, vylaďtě přehazovačku na všechny převody a poté laďte přesmykač na prostředním ze zadních koleček. Existují tzv. zakázané převody, kdy jde řetěz zcela šejdrem (velký tác vs. malé kolečko a naopak), ale dobře seštelované součásti i toto zvldnou, ale jezdí na to jen blázni, kteří si neváží součástí kola... takže hlavně trpělivost!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]