Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byl by někod ochoten mi napsat stručná návod na seřízení přehazovačky a přesmykače? Děkuji
Jen se chci ještě zeptat, je normální, že musím po sezóně měnit brzdové destičky, když jsem najezdil cca 500Km? Díky
500 km? to se dá najet za dva víkendy, to se mi opravdu nezdá, že by bylo nutné měnit destičky. Nejprve si zjistěte, jakou mají mít výšku, než koupíte nové a zjistíte, že jsou stejné... Jinak na přehazovačce a přesmykači jsou na každém dva šroubky, kterými se seřizuje vždy chod na největší a nejmenší kolečko, resp. tác, tzv. dorazy. Je to již jemná mechanika a je to o hraní si a pilovní přesnosti. Nejhůře se to seřizuje u přehazovaček ve stylu motorkářského gripu - páčky jsou proti tomu brnkačka. Základ je mít dobře nastavené a funknčí lanko. Řetěz nechte na prostředním tácu, vylaďtě přehazovačku na všechny převody a poté laďte přesmykač na prostředním ze zadních koleček. Existují tzv. zakázané převody, kdy jde řetěz zcela šejdrem (velký tác vs. malé kolečko a naopak), ale dobře seštelované součásti i toto zvldnou, ale jezdí na to jen blázni, kteří si neváží součástí kola... takže hlavně trpělivost!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.