Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kola z aliexpress

Od: ivo1 odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

máte zkušenosti s objednáváním kol z aliexpressu?

Přijde mi to s nimi takové zvláštní cena se pohybuje od 30 do několika tisíc USD a kvalita v podtatě podobná. Stejné je to s poštovným, někde je free někde klidně 1200 USD.

co říkáte na toto: aliexpress.com/...

aliexpress.com/...

Tady je zas poštovné už 187 USD: aliexpress.com/...

A u kol celkově je minimum recenzí.

Díky za rady a názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Poporade:

1.Hruzostrasny ocelak, neco takoveho se u nas prodava za ceny jen o malo vyssi v hypermarketech. Osobne bych takove kolo nechtel ani zadarmo (mysleno vazne).

2. Vcelku zajimavy hlinikac, nektere komponenty (razeni, kliky, prehazka) osizeny na ukor jinych (brzdy). Za ty prachy (chapu dobre $80 i s postou?) proc ne.

3. Fullcarbon ram+vidle+k tomu neumerne lacine komponenty, ktere "zabijou" vetsinu vyhod karbon. kol (hmotnost). Na ruznych diskuznich forech o kolech je celkem dost nazoru ne/kvalite cinskych karbon ramu. Pokud tento vydrzi, proc ne, pokud Vam za jizdy prdne vidle, tak si jeste pekne zalitate. Ja osobne bych do toho nesel, ale je to spise diky memu osobnimu postoji a strachu (zazil jsem rupnout ram za jizdy), nez realnym argumentum...

ivo1
hodnocení

Já teda čínsky neumím a ocel/hliník/karbon z fotky nepoznám. Šlo mi spíš o to jestli má někdo zkušenost přímo z objednávkou tady z aliexpress. Jestli to opravdu přijde. Jinak pád po zlomené vidlici jsem už taky zažil :D Dík.

stirecek*
Ono to přijde což o to, ale za tyhle peníze nevim nevim. Dobré kolo začíná někde za 1000 USD, lepší za 1500 USD plus poštovné. Dále zaplatis DPH, AZ ti přijde domů.
ivo1
hodnocení

Nejspíš ani to ne, že nepřijde, aliexpres obchod zmrazil, že mají podezření na podvodníka. Pokud se jim neospravedlní do 15 dní, měl bych údajně peníze dostat zpět. No jsem zvědav jak to dopadne. S dph i clem jsem počítal. Osobně si myslím že všechny ty kola pod 100 USD jsou podvod. Jsou tam většinou max týden než je z tama stáhnou, tím pádem 0 recenzí. Dodavatelé vždy noví.

stirecek*
Možné to je, protože ta cena byla podezřele nízká. Stejně nevím o co jim jde, kdyz peníze nedostanou. Ja jsem objednával dresy - akce za pět dolarů, běžná cena kolem třiceti. Dresy odeslal, dostal jsem sledovací číslo a zásilka došla úplně na jinou adresu... Ale peníze vrátil aliexpres rychle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]