Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denně kliky - má to smysl?

Od: kliky odpovědí: 18 změna:

Dobrý den. Od nového roku dělám denně 200 kliků ( 4x50 ). Nečekám od toho samozřejmě, že budu mít ruce jako RAMBO, ale spíš se chci zeptat má to takhle dělat vůbec smysl? Je mi 19, 170cm 70kg. Nechcete poradit nějaký lepší "samodomo". Díky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniell*
hodnocení

2x

smysl by to mělo tak asi každý 2 den. Svaly si musí odpočnout a rostou právě ve fázi odpočinku...

foo*
hodnocení

0x

Ne, denně to smysl nemá.

zabu
hodnocení

0x

Má to smysl, ale ne v takovém množství. Tak 50 kliků denně. Kdysi jsem to absolvoval na vojně v přijímači. Já, se svými 80kg tehdy, bačkora, jsem po měsíci v přijímači uděla 100kliků, a dvacet shybů. Měli jsme toho ale víc. Dřepy, kačáky, každodenní rozcvička a běhání. Chce to pořádně se rozcvičit. Všichni jsme nadávali, jak nás dřou. Ale všichni jsme to vydrželi bez následků. Člověk, když si myslí, že už nemůže, tak může ještě jednou tolik.

jojo*

:) kdysi, zamlada v karate , v teenagerském věku , jsme dělali kliky stále - na rozehřátí, mezi technikami, na odpočinek :)) za trest, i za odměnu :) základní jednotka byla 50 kliků. my holky jako kluci. kliky zpevní celé tělo

mistr vždy říkával, že kdo myslí, že už je na dně, vyčerpadl terpve 30 % energie :)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Doporucuji kliky stridat, pesti, ruce dal od sebe, ruce co nejblize tela... a tak kazdy den neni problem, jelikoz procvicujes jinou svalovou skupinu.

hodnocení

0x

Každé posilování má smysl! Jen je třeba si postupem času stanovit hranici, která omezí eventuální bolestivost neuváženého překonávání se... a pak je to užitečné. Taky jsem se párkrát nechutně namohl. ;)

hodnocení

0x

Jako Rambo bys je stejně neměl. Kliky posilují jen jednu část svalů a sice tricepsy-svaly na zadní straně paže.

majsterjoe*

To ovsem neni spravna odpoved.

Zalezi jak cviky provadis.

bruk600*

Tak, tak hodně se taky posilují prsní svaly.

olaf71*

minimálně triceps a prsní sval podle techiky

ivik*
hodnocení

0x

Dobrý den,sice neporadím, ale moc chválím jako zástupkyně ženského pohlaví,Dnešní mladí chlapci nechodí na vojnu a je chválihodné,že se na sebe podíváte do zrcadla a chcete pro sebe něco udělat.Vidím kolem sebe hodně mladých kluků, kteří nemají vůbec znaky mužské postavy,ramínka jak holčičky,velké zadky jako panímámy...Hrůza.Myslím si , že vojna měla svůj význam,chlap má být chlap.Držím vám palce,pracujte na sobě,ať se mají ženský na co podívat!

vlasatec*
Já ve svém okolí pozoruji jiný trend každý kluk chodí do fitka, jen já jsem ten divnej co jde radši do lesa na dřevo nebo při špatném počasí jen doma klikuje...
bruk600*

Jsem už starší a fitka nebyly běžnou záležitostí, tak zbývaly na figuru jen ty kliky, sklapovačky a cyklistika. Cvičení ve fitku je asi i víc opticky poznat, ale potkal jsem takové, kteří mají vyfitkované tělo, ale jsou strašně líní zavadit o jakoukoli fyzickou práci. Pokud už něco udělají, tak jsou okamžitě unavení, protože ta práce namáhá zrovna ty partie těla, které nemají zrovna vyposoilované. :)

olaf71*

stačí kouknout na některé lidi, kteří pracují manuálně třeba ve stavebnictví, v lese atd. každodenní zátěž z nich neudělala chlapi, co mají pro strach uděláno,ale jen u PC.

bruk600*

Chlapi z nich neudělala, ale udělala z nich chlapy co se živí poctivě. Jinak máš pravdu, protože metrosexuál, co umí při cestě z posilovny sešlápnout plyn ve svém BMW na podlahu je kůl.

olaf71*

ty yíčka mi někdy pěkně lítaj bez rozmyslu :-D

sargo*
hodnocení

0x

Přidala bych dřepy a sklapovačky, každé tak 50-100 denně 5x týdně max, a rozhýbávající pětiminutovku před tím a na konci. Kamarád tomu říká "vězeňský trojboj" (protože na to stačí i minimum místa v bytě) a přijde mi to vůči tělu solidnější a dlouhodobě udržitelnější. A tu a tam to nahradit plaváním, běháním, čímkoli dalším, k čemu máš sklony. A jak už tu někdo zmínil, kliky dělat různým způsobem (ideálně dělat různým způsobem i ty dřepy a sklapovačky). Když už nic jiného, dvě stě kliků je děsná otrava a dost možná tě to přestane brzy bavit. Nepodceňovat to rozhýbávání! :)

doplněno 29.01.14 14:57:

Štíreček: takhle jsme dělali při tréninku sklapovačky, třeba hodinu, dokud všichni nedopočítali... dalo se pokračovat pořád pryč, když v tom byl člověk pěkně rozjetý. Jo jo, to byly časy. Byla jsem pak hrozně překvapená tuhle, že to najednou nešlo ani pět minut *smich* Ale pro nějaké dlouhodobější cvičení to chce něco, co není moc velká nuda :)

stirecek*
hodnocení

0x
Kdysi dávno kdyz mi bylo 16-17 jsme s bratrancem dělali kliky hodinu denně cca okolo 1200 kliku. Na vojně v 18ti me neutahalo ani pět mazaku, i kdyz se střídali. Taktéž shyby na hrazdě. Dnes neudělám ani jeden...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]