Nejste přihlášen/a.
Uvažuju, že bych někdy až bude tepleji vyrazil pěšky na Slovensko, ideálně až do Tater (bydlím nedaleko Brna). Nezkoušeli jste to někdy někdo tím směrem? Jednak řeším kudy jít (nehledám nejrychlejší trasu, spíš max lesy, min pole a tak
, jednak nemám moc odhad kolik mi to zabere
No. asi mnoho lidí to nezkoušelo..včetně mne.
Je to odhadem něco mezi 300-350km, podle toho kudy přesně půjdete.
Takže v ideálním případě Vám to bude trvat tak 6-7dní.
Ale i v případě slušné fyzičky to žádný med nebude.
Všude samá silnice..a hledat turistické trasy a cesty lesem, to půjdete o tři dny déle.
K tomu "plnou polní" (nebo zlaou Visa kartu, i to je řešení).
Na rozdil od Hejkala bych to pesky absolvoval rozhodne cele. Ale ne sam, ale nejlepe ve dvojici nebo trojici.
Z nejruznejsich duvodu. Mene nudy, vice zabavy, podelite se o naklad, roste bezpecnost cesty...
A nebral bych to nejkratsi cestou, ale treba i trochu klikate. Pres Bile Karpaty nahoru do Beskyd a teprve pak na Slovensko pres Velkou Fatru, Nizke Tatry a pak se teprve stocit zpet k Vysokym.
Pekny putaxek na 20 dni.
-
Zalezi, kolik mate casu. Ale ani by se to nemuselo absolvovat cele najednou, ale postupne po kratsich castech s mezinavratama domu. Na 2-3 zatahy.
Záleží na vašem věku a trénovanosti. Za mlada jsme dělali asi 14 dní po 30 km denně a dalo se to. 50 km je už hodně, ale jednorázově se to dá. No a 100 km taky dáte ale chce to pevnou vůli. Hned bych šel...
díky všem za odpovědi já jsem v tatrách byl už tolikrát, že mi asi nebude vadit, pokud tam dorazím totálně vyčerpanej a nebudu mít náladu tam nikam lozit (nebo to vzdám někde kus před cílem).
třítýdenní puťák by byl super, ale na to asi čas nebude. a jestli půjdu sám nebo ne, to se teprve uvidí
Dle serveru mapy.cz
333km Uz len zistit, kolko km denne, ste schopny prejst. Treba pocitat aj s nepriaznivym pocasim.
No nevím, řekl bych, že cesta pěšky je vzhledem k velmi nízké rychlosti chůze zbytečná. Ani zdravé to moc nebude - je potřeba počítat s velkou zátěží kloubů když člověk povalí na zádech ještě batoh. Také je to nebezpečné, dnešní cesty nejsou koncipované na dálkové pochody, často jsou nepřehledné, bez krajnic.
Třeba na horském kole by se to dalo. Rychlost ještě celkem v pohodě na rozhlížení se po krajině, veškerý náklad v kabelách navěšených na kole. Dalo by se jet i po polních cestách. Na úsecích z kopce by se šetřily síly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.