Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se stát motokárovým závodníkem

Od: jezdecf1 odpovědí: 6 změna:

Chci se stát profesionálním závodníkem motokár, mám ještě šanci se jím stát, když mi je 20 let? Kolik stojí taková motokára, mohl bych si ji i půjčit? Kolik stojí startovné na závodech, musel bych mít sponzora? Prosím, poradte mi. Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Vyhledej si závody a tam určitě budou podrobnosti, kde najdeš i startovné. Případně nějaká asociace/organizace, co sdružuje motokárové závodníky a pod jejíž hlavičkou se pořádají závody - tam můžeš najít výpis všech závodů.

hodnocení

0x

20 let je dost. Záleží i na postavě. Málokdo ale bere motokáry jako cíl, jsou brány jako vstup pro jiné závodní disciplíny - je to celkem levné a oddělí se tam u těch nejmladších "zrno od plev". Často se do motokár dostanou děti, které mají rodiče motoristické nadšence. Homologovaná motokára je tak od 15000, ale není to jen motokára, musí se počítat s častým nákupem pneu, řešit motor, mechaniku. Řekl bych, že to asi nemá cenu - předpokládám, že nejsi automechanik a nezajímáš se vůbec o techniku, takže by sis na té motokáře nezvládl udělat vůbec nic, za všechno bys musel platit. Sehnat sponzora? To tak maximálně vlastní rodiče. Nevím, kdo by chtěl sponzorovat "přestárlého" motokárového závodníka bez zkušeností a výsledků.

V těchto letech se dá spíš doporučit závodění na motorkách v národním poháru. Ale opět to předpokládá technické znalosti a schopnosti, jedině tak se dá závodit za celkem rozumné peníze. Nejlépe být aspoň vyučeným automechanikem. V opačném případě se za kompletní stavbu a přípravu motorky musí platit a to je opět velmi drahá sranda. Pokud se brzo nedostaví nějaké velmi dobré výsledky v závodech tak i sranda hodně prodělečná.

jezdecf1
hodnocení

Motorky mě nezajímají, mám radši 4 kola. Byl jsem jezdit na motokárách v Praze v jednom centru a strašně mě to zaujalo, bohužel, mechanik nejsem, ale myslím si, že v pravidlech není nikde napsaný, že bych to nemohl dělat, když jsem už tak starý. Hledám totiž nějaký sport, kterému bych se chtěl věnovat a postupem času ho dělat závodně a ty motokáry se mi zdají jako dobrý začátek pro vstup někde výš. Kdybych byl dost dobrý a vyhrál třeba 2 nebo 3 závody, tak bych to mohl třeba zkusit i do tý formule. Bohužel v České republice najít sponzory a peníze, to by bylo těžko, ale to neznamená, že bych nemohl najít někoho třeba v Británii nebo jiné zemi. To by přeci nevadilo, kdybych jezdil za jinou zemi než Českou republiku, nebo by to v zahraničí vadilo a nedostal bych ty finance protože jsem Čech? Kdyby to nevyšlo tak uvažuji buď o karate nebo rugby, tenis jsem vyřadil, protože by mě to stálo 60 000 Kč za měsíc. Myslím pronájem dvorce, míčků a trenéra, takže skoro milion za rok a tolik peněz fakt nemám, takže tak.

lidus*

Já vám to strašně moc přeji ale zní to jako zpověď malého děcka, ta formule 1 mě pobavila. Vy dosud nemáte žádnou motokáru?, na vesnici ji téměř každý táta postaví synovi (i dceři) děcka mají závody nebo i otcové. Ve svém věku o sportu jen čtete, nezlobte se ale i tenis začínají hrát malé děti. To byste jo musel mít dar z nebes aby si vás někdo všimnul.

jezdecf1
hodnocení

bohužel já otce odmalička nemám, vyrůstám s matkou a ji sport nezajímá, tak proto to asi tak působí...

vlastik*
hodnocení

0x

Napsal jsi to moc hezky a je krásné, že máš takový sen! Důležité je, aby Tě to bavilo :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]