Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohl bych posilovat od 14-ti let?

Od: troliik007 odpovědí: 6 změna:

Ahoj, je mi 14 let v dubnu mi bude 15 a chtěl bych se zeptat jestli bych mohl posilovat.. ptám se trochu opožděně jelikož posiluju už 2 roky vážím 79kg a měřím 180 cm a spousta mých kamošů mi říká že bych neměl posilovat že by mi to nějak poškodilo růst chci se tedy na tohle zeptat...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Kámoši ti asi závidí rýsující se svaly..jinak posilovat můžeš, jsi už v pubertě takže nevím, proč bys nemohl..

valach*
hodnocení

0x
Měl by si posilovat jen s váhou vlastního těla. (Kliky, přitahování atd.)

hodnocení

0x

Když to nebudeš přehánět, tak můžeš posilovat kdykoliv.

hodnocení

0x
Cvičit můžeš, ale ne na všech strojích, zeptej se přímo v posilivně trenéra, ten ti poradí přímo, co cvičit a co ne...

joolie*
hodnocení

0x

s váhou vlastního těla a hlavně se předtím zahřát a potom protáhnout, to je možná důvod, proč mladé kluky lidé varují, někdo to totiž dělá jen kvůli těm svalům ale mohl by si je třeba i potrhat...

78954621
hodnocení

0x

Můžeš cvičit. Hlavně ale neposlouchej ty zdejší znalce, co raděj, že bys měl cvičit s váhou vlastního těla. Až budeš mít dostatečně zpevněný střed těla, tak pak klidně. Kalisthenika (posilování s vlastní vahou) je ještě rizikovější, než posilování s činkama. Nejdřív si vyhledej začátečnické cviky po spevnění středu těla, dělej to tak 2 měsíce a pak začni v klidu s nějakou začátečnickou objemovou rutinou. Až nabereš trochu na síle, tak klidně začni posilovat s vlastní vahou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]