Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 14 let v dubnu mi bude 15 a chtěl bych se zeptat jestli bych mohl posilovat.. ptám se trochu opožděně jelikož posiluju už 2 roky vážím 79kg a měřím 180 cm a spousta mých kamošů mi říká že bych neměl posilovat že by mi to nějak poškodilo růst chci se tedy na tohle zeptat...
Můžeš cvičit. Hlavně ale neposlouchej ty zdejší znalce, co raděj, že bys měl cvičit s váhou vlastního těla. Až budeš mít dostatečně zpevněný střed těla, tak pak klidně. Kalisthenika (posilování s vlastní vahou) je ještě rizikovější, než posilování s činkama. Nejdřív si vyhledej začátečnické cviky po spevnění středu těla, dělej to tak 2 měsíce a pak začni v klidu s nějakou začátečnickou objemovou rutinou. Až nabereš trochu na síle, tak klidně začni posilovat s vlastní vahou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.