Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se živit boxem

Od: 852456 odpovědí: 22 změna:

Zdravim, mám jednu takovou otázku. Dělám box a dost mě to baví. Hodně rychle se učím. Po pár měsících se zlepšim asi o tolik co jiní za rok... Jednoduše bych to chtěl v budoucnu někam v tom boxu dotáhnout. Dostat se do profi boxu. Na druhou stranu, od přírody mám logické myšlení a ve škole mi to jde, aniž bych se musel nějak moc učit. V prváku jsem měl asi jen 5 dvojek jinak jedničky a to jsem se na to učivo podíval vždycky jent řeba o přestávku před hodinou. Jenže já to co jsem si vybral ani nechci v budoucnu dělat. Po pravdě, vůbec jsem nevěděl co bych vlastně chtěl dělat, tak jsem si vybral tuhle školu, protože jsem si myslel, že mi to na ní půjde a taky že jo. Jenže jsem poznal box a strašně mě to do tohohle sportu vtáhlo. Rodiče si myslí, jakej budu skvělej student, jak půjdu na vysokou atd atd. Jenže na vysoký bych nestíhal ten box a celkově se mi tam nechce. Jaký je na tuhle situaci váš názor?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Já jsem toho názoru, že by ses měl naučit lépe krýt hlavu. Vypadá to, že už ty údery začínají mít neblahé účinky.
Až jednou nebudeš moci mezi provazy, tak ti ty školy budou chybět!
852456
hodnocení

Do hlavy mě steží někdo trefí :).

majsterjoe*

Aha, tak to opravdu nemas moc naboxovane.

Ale preji ti at aspon z neceho mas dobry pocit. Pokud to bude z boxu, nebo ze skolnich a nasledne pracovnich vysledku.

852456
hodnocení

To bylo myšleno jen jako narážka na ty jeho blbý kecy. Já jinak nemam potřebu se nijak vychloubat. Ale díky

hodnocení

2x

Nejdřív dodělej nějakou školu a pak se věnuj boxu, jinak ti život namlátí ... ten přeprat nejde, to mi věř.

artik*
hodnocení

2x

zajdi do pořádného klubu a zeptej se , jestli si můžeš zaboxovat z jejich nejlepším ve tvojí váze a pak uvidíš , miluju ty co si myslej jak jsou dobrý a nemej odboxovanej jedinej zápas . jestli už porážíš soupeře v zápasech tak se omlouvám .

852456
hodnocení

Já zase miluju frajery, který boxujou, jenže jim to moc nejde a pak si zvoje pochroumaný ego uklidňujou na internetu kecama, který tady předvádíš. Zaujatost je hold mrcha :). Nic o mě nevíš. Nebudu se ti tady vychloubat co jsem zatim dokázal a jak jsem dobrej. To ať posouděj ti, co mě znaj. "zajdi do pořádného klubu a zeptej se , jestli si můžeš zaboxovat z jejich nejlepším ve tvojí váze a pak uvidíš" V klubu, ve kterym jsem, jsem při nástupu vlastně předvedl něco podobnýho, co teď říkáš. Každopádně to vůbec nic neznamená. Takovouhle hovadinu, kterou jsi právě splodil, může říct fakt jen někdo, kdo si svoje pochroumaný ego musí žehlit tady na internetu.
Takovouhle hovadinu, kterou jsi právě splodil, může říct fakt jen někdo, kdo si svoje pochroumaný ego musí žehlit...
Zdá se, že ti za ty skoro 4 měsíce, co "boxuješ", pořádně stouplo sebevědomí...
Nemáš kondičku, neumíš spodní klouby, nemáš skromnost.
Omlouvám se za podezření, že si neumíš krýt hlavu! Zřejmě za těch pár měsíců jsi ještě moc úderů nedostal. Potom to bude asi dlouhodobější záležitost.
Je to marné, marné, marné!
852456
hodnocení

Ego mi nijak nestouplo. Naopak. Box mě naučil disciplíně. Tu jsi ty očividně nikde nezískal. Dostávaj mě frajírci, kteří si potřebují přes internet něco kompenzovat. A ještě k tomu, když tu o mě někdo dělá, jak mě zná. Mám za sebou teprve rok. Odboxoavl jsem 6 zápasů. Z toho vyhrané 3 před limitem a 3 na body. A to jsem psát neměl. Teď přijdou tvoje další kecy o tom, jak mam velký ego. Jenže co mam pak napsat, když si tu nějakej strejda rejpal potřebuje rejpnout. Jen konstatuju, že o mě vůbec nic nevíš. Tak nevim jak si můžeš dovolit napsat takovýhle kidy... Prosím, nesuď mě podle sebe. Ne všichni jsou takoví jako ty. Díky

laik*
hodnocení

0x

Jako aktivni zapasnik se muzes zivit tak do 30 let (a to vubec nevim, kolik si treba takovy prvoligova boxer vydelava, jestli jeste nahodou nemusi chodit do prace, aby na konci mesice vysel s penezma). Naproti tomu skola a prace te muzou zivit az do duchodu (65 let).

Samozrejme, ze muzes byt dalsi Konecny nebo Klitschko, ale jaka to je sance? V lepsim pripade budes boxovat na republikovoe urovni.

Tim te nechci nijak podcenovat, protoze te neznam a nedokazu posoudit tvoje schopnosti boxeru, jen ti chci ukazat, jaka je sance, ze se nekdo z tech tisicu aktivnich sportovci ve tvem veku stane jednim z tech mala svetovych sportovcu, kteri si dokazi vydelat nadprumerny vydelek.

852456
hodnocení

Ono jde spíš o to, že většina z těch v mém věku se na to po 4-5 letech vykašlou :).

laik*

Lidi s aktivnim sportem skonci vetsinou kolem tech 18-20 proto, ze zjisti, ze nikdy nebudou ti nejlepsi, ze se tim neuzivi, ze tim, cim se vyucili si vydelaji vice, ze maji sanci casem dostat jeste pridano a vydelavat jeste vice po mnohem delsi dobu, nez by jim sport umoznoval a take jim dojde, ze v zivote jsou mnohem dulezitejsi veci nez kdo vice, dale, rychleji.

Az budes v tom veku, take se budes na veci koukat uplne jinyma ocima.

852456
hodnocení

Ale pořád tu jsou ty vyjímky :)

laik*

To ano. Ale zpet k tve otazce. Nic ti nebrani delat sport na spickove urovni a delat pritom skolu. Dokonce ani tu vysokou. Existuje moznost byt ve vysokoskolskem sportovnim stredisku nebo jak se to jmenuje. Proste placeny sportovec, ktery trenuje pred skolou a po skole. Nekolik takovych lidi jsem znal. Reprezentanti a ligovy sportovci. Ostatni repre a prvoligovy sportovci, kteri nestudovali, chodili do prace mezi treninkama.

Jak vidis, skola a sportovani se nevylucuji. Mozna sem tak zmeskas den, ale da se to skloubit. Zalezi to na tobe. Znal jsem dobreho sportovce, ktery na skolu kaslal. Po stredni nebyl natolik dobry, aby ho sport uzivil a nebyl natolik chytry, aby mel dobrou praci. Protlouka se. Mel jsem spoluzaka, dobreho hokejistu, jeden z nejchytrejsich na skole, po stredni se rozhodl, ze se venuje spise skole (VS), nez sportu. Dnes je to vedec v USA, odkud mu sami nabidli praci. Znal jsem jeste lepsiho hokejistu. Ve skole spise prumerny az podprumerny. Po skole hral prvni ligu za jeden slabsi tym. Nekolik let. Myslim, ze vice nez prumerny plat nevydelaval. Co dela dnes, kdyz ma sportovni vek za sebou a uz nestiha na mladsi, to netusim.

852456
hodnocení

Díky za rady. Aspoň někdo tu nemá potřebu si něco dokazovat.

852456
hodnocení

Hejkal: No, myslim si, že se shodnem, že by se to tu mohlo smazat :).

tojefuk
hodnocení

0x

Makej na sobě hlavně! A dělej co tě baví ;) A myslim,že když se ti bude dařit,tak vyděláš daleko víc než ti co stojí ve fabrice.Koukni se na to...Už i lidé s vysokou školou musí někdy dělat to co dělaj lidé s výučákem... Sport je super kord , když je bojový,ale to pochopí jen ti co se tomu věnují... V Čechách se koukají lidé jen na hokejisty a fotbalisty a to je na hovno.

852456
hodnocení

To je pravda no. Ve fotbale nebo hokeji je to rozhodně složitější, než třeba v boxu. V boxu neni těžký dostat se mezi profesionály a živit se tim, těžší je se tam udržet.

jumba
hodnocení

0x

Ahoj 852456

hlavně nekašli na školu ! Zde mají pravdu, když říkají, že nikdy nevíš, zda Tě sport bude živit.

Já nedělám box, ale dělám atletiku. Co jsem dokázal, nebo nedokázal, zde psát nebudu. Mám také určité cíle. Jsem ted na VŠ, na kterou jsem chtěl. Dá se dělat sport na vrcholové úrovni a zároven škola. Když budeš mít ve škole a v boxu výsledky, škola Ti vyjde vstříc v učebním plánu.

Máš-li chut a trpělivost dělat sport, nic Ti nebrání jít za svým cílem. Ale škola a zaměstnání je důležité. Když se něco po..re a Ty budeš muset se sportem skončit, tak budeš mít školu, která Ti zajistí aspon zaměstnání. Dělej vše naplno a sám uvidíš, že to jde.

852456
hodnocení

ivik*
hodnocení

0x

Kdysi jsem viděla nějaký dokument o následcích boxu na zdraví,ty otřesy mají vliv na mozek atd.Nebyla by škoda takhle dopadnout?Nebo se řídíte heslem: sportem k trvalé invaliditě?Jsou jiné lepší sporty bez trvalých následků...Můj názor...

852456
hodnocení

To říká hodně lidí. Paradoxně jen ti, co box nedělají a jsou to jeho odpůrci. Pravda je taková, že vážnější zdravotní úrazy jsou třeba i v hokeji, rugby nebo americkém fotbale. Jenže tam se přece nemlátějí hlava nehlava, tak na to lidé neberou ohledy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]