Nejste přihlášen/a.
Nevíte prosím jak si někdo zformovat postavu jako Sasha Markina? na googlu je spoustu jejích fotek...Jak na břicho? protože nechci mít velké buchtičky, spíš ať se mi ztenčí a zpevní, to samé i se zadkem...a nevím co s celulitidou... jinak se mám ráda :D jako fakt :D ale baví mě cvičení a tohle můžu mít jako malinký cíl, zkusit něco nového s tělem :D takže - jak na ploché břicho, pevný zadek bez důlků a tenčí stehna? :D dííky moc :D
Te´d jsem koukla na fotky té Sashi a asi vás sklamu, pokud nemáte geneticky dané štíhlounké stehna a menší zadeček, k takovému tělu se nepropracujete. Anebo ano ale pouze tím, že nebudete jíst.
K tomu jak zformovat postavu - zaměřte se na vytrvalostní aktivity (já běhám, je to relaxující a nabije vás to energií). Hlídejte si správnou tepovku, její výpočet najdete na internetu podle vašeho věku výšky a váhy. K tomu bych být vámi přidala posilování - já osobně jsem si oblíbila jillian michaels a boba harpera. Krásně vás to zformuje a zabere to tak půl hoďky denně plus třeba obden až ob dva dny to běhání.
Samozřejmostí je správná strava, na internetu najdete mnoho receptů a rad, jak se správně stravovat. Já osobně si kontroluju množství bílkovin (aby mi svaly držely jak mají) a sacharidů, tuků ...
Základem však je jíst 4-5x denně pravidelně, aby si tělo zvyklo, že bude pravidelně dostávat kvalitní živiny a nemělo potřebu něco ukládat. Taky pořádně pijte, tím vyplavíte z těla nepořádek
Já se do toho ještě vložím. Je jasné, že to co máte na stehýnkách a prdelce není svalová hmota, ale podkožní tuk a ten prostě žádnými cviky zpevnit nejde. Zpevnit můžete ochablé svalstvo různými cviky při jakékoliv tepové frekvenci, ale u tuky se musí shodit a to jde jen při určité tepové frekvenci. Právě z toho důvodu jsem nedoporučoval běh! Je nutný sport v aerobní zóně, kde prioritou je doba trvání, poněvadž procento zastoupení čerpání energie z tuků roste s časem tréninku. Sportovec, který sportuje pravidelně jede na "tuky" relativně ihned, kdežto člověku, který nikdy nesportoval to trvá cca od 20-40 minut než energetický podíl vystoupá na významné zstoupení čerpání energie z tukových zásob. Právě proto je důležitá doba trvání, protože za první hodinu tréninku začátečník moc tuků nespálí. Naopak začátečníci, plní elánu si myslí, že čím víc budou zpocení a červení, že tím víc spálí energie. To je sice pravda, ale veškěrá energie je v tomto případě hrazená z cukrů - svalového glykogenu. Takže i když takovýto sportovec spálí hromadu kalorií, z tukových zásob nespálí ani gram. Proto jsem doporučoval chůzi, rotoped nebo kolo, kde se dá dlouhé hodiny rozumně spalovat tuk, poněvadž tepová frekvence se dá dobře ohlídat. Při běhu tepovka vystřelí u začátečníka do maxim po pár metrech, kde tělo veškerou energii hradí jen čerpáním ze svalového glykogenu. Někteří běhají tím stylem, že střídají běch s chůzí, ale to taky není řešení. Jakmile člověk jednou překročí stresové pásmo, zdroj energie z tuků se přeruší a hodně dlouho zase trvá, než nastane opětovné hrazení z tukových zásob. Běh je vhodný pro člověka, který má vybudovanou aerobní kapacitu a zvládne běžet na nějakých 120-150 tepů vcelku dost rychle, zároveň takovýto sportovec má stresové pásmo podstatně výše, než člověk, který nikdy nesportoval. To se mění v závislosti na trénovanosti a aerobní kapacitě. Takže pokud chce člověk spálit hodně tuků, ideální je chůze, popř svižná chůze, tam je největší procentuální zastoupení energie z tukových zásob. Spolu s rostoucím tepem roste zastoupení energie ve prospěch cukrů - svalový glykogen. Po překročení stresového pásma - laktátového prahu přechází hrazení energie jen na cukry, spalování tuků se zastaví a obnoví se zase až v aerobním pásmu, ale po delší době, protože je nutné nejprv spálit odložený laktát a obnovit hormonální řízení. Začátečník by se v podstatě neměl do stresového pásma dostat vůbec, za prvé takový trénink nemá žádný stimulační efekt, za druhé je tady velké riziko přetrénování a poškození nervosvalového zakončení. Není dobré učit tělo trénovat s podporou hormonů adrenalinu a sympatiku, vede to k sebepoškozování a únavě, žádná forma se nedostaví. A jak už jsem psal, základem je strava. Je zbytečné trávit hodiny sportem, když člověk přijde domů a dá si chleba s máslem. Ty tuky které shodil do sebe zase dostane zpět. Ono se tuky dají shodit jen tím, že je přestaneme konzumovat, pak není žádný sport ani nutný, pokud člověka nebaví nebo na něj nemá čas.
Cvičení je ti na nic. Tim se tuků nezbavíš. Začni držet správný jídelníček, nejíst jedy jako je různé sladké, kola, bílé pečivo atd atd. Jez 7x denně s tím, že ke snídani a obědu budeš mít největší sacharidový přísun. Zjisti si jaký jsi somatotyp, jakou máš váhu a kolik bys měla přijmout na tu tvojí váhu sacharidů. Třeba já jsem mezomorf (nejsem tlustý, ale když začnu jíst, tak mi nedělá problémy přibrat) vážící 75kg. Muj příjem sacharidů by měl být cca 5g na 1kg tělesné hmotnosti (jsem dost aktivní sportovec, takže je ta hodnota o něco vyšší, u tebe to bude tak 3g na 1kg, ale nevim, jaký jsi tělesný typ ani neznám tvojí váhu, takže nevim) To je 375g na 75kg. Jez hlavně komplexní sacharidy (ovesné vločky, rýže, brambory). Tuky jez také jen ty kvalitní (ryby atd). Zjisti si svůj energetický výdej a příjem a podle toho si svůj energetický příjem lehce sniž, abys byla tak o 150-200kcal pod energ. výdejem. Tim začneš hubnout. Do toho choď běhat, posilovat s lehkýma váhama na vyrýsování po velkém počtu opakování (třeba na břicho si dej 4 serie po 50 opakování, u ostatních cviků to budou tak 3 serie po 20 opakování)... Všechno co jsem ti řekl, ten energetický přísun a výdej, jaký jsi somatotyp a tvůj optimální přísun sacharidů si najdi na internetu, jak se zjistí. To už bych tu pak vypisoval slohovou práci a to se mi nechce .
5g na 1kg hmotnosti? Ale to je jen muj příjem sacharidů pro objemové cičení. Ne pro ni. Pro lepší svalový růst se doporučuje pro mezomorfa i 6g, zamosřejmě tím myslím ale chlapa, a ne ženu. Kolik g sacharidů by měla ale příjmout za den ona, to nevim. Nevim jaký je to somatotyp, její váhu a spoustu dalších aspektů. Nejjednoduší prostě bude, aby si zjistila svůj energetický příjem a začala vydávat víc energie, než přijme. Na to je asi nejlepší vysoko frekvenční intervalové cvičení (HIIT). Tělo dostane kompletně dost velkej záhul, ale neznám moc holek, které by to vydrželi. Většinu, co znam, tak to zkusili jednou, ještě to flákali a už o tom v životě nechtěli ani slišet. Jenže pěkná postava hold něco stojí .
To nemůžeš říct takhle na rovinu. Nevíš jaký má tělesný typ, váhu, rychlost jejího metabolismu a spoustu dalších aspektů. 100-125g neni rozhodně moc. Dá se říct, že je to optimální příjem sacharidů pro někoho, kdo nevykonává tak náročné aktivity. 3g jsou hodně, to ano. Pro někoho, kdo nedělá nic tak náročného. To jsem udával hodnotu ne na hubnutí, ale optimální příjem, při kterém nebude ani tloustnout, ani hubnout. Bylo to jen obecnej výkřik do tmy. Proto jsem zdůrazňoval, ať nejdřív zjistí svůj somatotyp, udá svojí váhu atd atd. Takhle to je, jako kdyby jsi jí radil, jak si má opravit auto, ale vůbec nevěděl, jaké auto to lastně má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.