Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GT vs. LEADER FOX

Od: mku odpovědí: 21 změna:

Zdravím,

rozhoduji se mezi bikeprodejna.cz/... a nejlevnejsi-kola.cz/... ... Budu ráda za jakékoliv poznatky ohledně těchto dvou kol, kolo bych využívala spíše rekreačně.. ale "vyřádit"bych se na něm chtěla občas taky.. Jsem v tomhle směru lajk - Rada zkušenějších potěší... (:

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já hlavně nechápu, proč chcete pánské kolo, když podle psaní jste žena. Já bych doporučil: cykloplus.cz/... - je to dámské kolo, když jste žena. Nemá to sice kotoučové brzdy jako ty dvě kola co jste uvedla, ale ty kotoučové brzdy u těch dvou uvedených kol stejně za moc nestojí.

k2

Proc si myslite, ze damske kolo je pro tazatelku lepsi?

Tak dámě patří dámské kolo.

k2

To je kravina. Uz davno neni doba prvni republiky. Nejaky normalni argument by nebyl?

mku
hodnocení

Dámské kolo nechci. Od mala jsem zvyklá na pánský typ, navíc se mi nelíbí ani co se vzhledu týče.. Nicméně i tak děkuji..

Tak to je jiná. Gt jsem měl taky. Pěkně se na něm jezdilo, ale všechny vibrace se mě přenášely přes rám do ruk, prostě ten rám minimálně tlumí nárazy, jak když nebyla silnice úplně pěkná, byly tam díry apodobně, tak mě z toho dost bolely "mravenčily ruce", to jsem ještě používal cyklistické rukavice. Nejsem první, kdo si na to stěžoval. Vyměnil jsem gripy a nepomohlo to. Můj tip by byl: jizdni-kola.heureka.cz/... je tam několik barevných kombinací. Specialized je špička v oboru(i když ty nové modely mají o trochu vyšší cenu).

ludak*

Tak to snad je vina odpružené vidlice a ne rámu.A mravenčení rukou toho s rámem taky nemá moc společného,snad jen nevhodná velikost.

Na Specilized sem alergickej:Je špička,protože má všude reklamu a proto je taky předražený?

Já bych pár tisíc přidal a zabrouzdal do bazarových kol.Výsledkem bude lehčí kvalitněji zpracovaný stroj který se ovšem musí opatrněji vybírat.Na značce ani nezáleží.Spíš jak je kolo celkově osazeno.

doplněno 09.12.13 17:26:

Náhodně např. cyklobazar.cz/...

Ludak: Já si o tom, co jsem psal myslím svoje. Podle mě je lepší nové kolo s horším vybavením s plnou zárukou než použité s lepším vybavením a prakticky bez záruky. Jak se říká: levně koupené dvakrát placené. A navíc to kolo může být klidně kradené.

k2

Na co potrebujete na jizdnim kole zaruku? To o kradenem kole povazuju uz za uplny nedostatek normalnich argumentu...

mku
hodnocení

Tak díky všem za rady i nerady.. (: Specialized mě docela zaujal.. V podstatě se nyní rozhoduji mezi GT a právě Specialized..

stirecek*
To záleží kam a jak budete jezdit. Mnoho holek potkávám na cyklostezkách na horském kole. Klidně bych zvážil crosove kolo s 28" koly. V terénu vás to nijak neomezuje a na asfaltu to jede o moc lépe než horak. Já mám doma meridu a MRX, jsem spokojený, na příští sezónu koupím silnicku. Na rekreační použití nemusíte řešit kotoucove brzy a ani nijak zvlášť komponenty. Ono i výbava něco stoji. Každopádně bych horaka ještě zvážil...
aroff

"V terénu vás to nijak neomezuje"Ale no tak, "štíre"to záleží co považuješ za terén. Prostě trekingové kolo do opravdového terénu není ideální ať už geometrií rámu a nebo jeho menší tuhostí. Prostě to kolo je takové "vycházkové"na hladký povrch.

Pokud jde o radu mku, takhle nejde říct, která značka ji lépe padne. Ty geometrie rámu se malinko liší a někomu padne to druhému ono. Bike chce vždy zkusit a otestovat. U některé značky zjistíte, že je potřeba i jinou velikost rámu než to bude u druhé. Z osobních zkušeností se mi zdál Leader Fox míň točivý v terénu a horší tuhost rámu. Osobně sedlám "spešla"(Specialized) Rockhupper a naprostá spokojenost.

Já bych spíše popřemýšlel, jestli nejít do 29"než do 26".

Pokud jde oto, jestli dámský a nebo pánský rám, tak třeba Specialized, dělá dámské rámy moc hezké a jak Myka tak Jett nevypadají ani moc "dámsky"dokonce jsem letos potkal i pár chlapů, kteří je sedlali.

specialized.com/...

jizdni-kola.heureka.cz/...

specialized.com/...

heureka.cz/...

stirecek*
Nazdar Are, jak se vede? Mně je to vcelku jedno, ale z praxe vidím, ze většina holek v těžkém terénu nejezdí. Malé procento zvládne lehký terén a ty, které to myslí vážně, jezdí na silničce. Pokud tedy terén-těžký, bral bych toho horaka, ale na cyklostezkách asi ne. Ženské nemají rády, když většinu váhy mají na rukách. Pevnost toho crossoveho rámu není nějak omezená, zvládne toho dost a nebudeme si namlouvat, ze kolo pro rekreační použití bude sloužit alespoň ze šedesáti procent v těžkém terénu. Nevím jak je velká, já mám jeden ram 17" a je opravdu odolný. Něco jiného by to možná bylo na větším rámu, ale opět záleží na použití. Navíc na crosove rafky může klidně obout 29" pláště, šíře 50 mm, možná i trochu více se dá použít, na silnici naopak může obout užší, dle použití. Samozřejmě to chce vyzkoušet v praxi. Někdo vybírá kolo na netu, někdo si jde kolo vyzkoušet. Začátečník určitě zvolí crossove, postupem času pak uvidí, jestli ho to táhne víc na cestu nebo do terénu.
doplněno 12.12.13 23:25: Dobré kola se dají sehnat i na cyklobazaru za dobré ceny, ale jak uz zaznělo, vyzkoušet více značek, více rámů, velikostí a dle toho koupit.
aroff

Zdar, díky za optání, ale momentálně nic moc.

Pokud jde o ty pláště z horala, tak tam pravděpodobne nastane problém v zadní nstavbě, na široký plášť je poměrně úzká. Na 29" horala trekové pláště navlíkne v pohodě a nic nedře. Vždyť mě znáš, pro mě je crossové kolo takový kočkopes, ani žiletka a ani bike *smich*. Na kamenitou cestu to rozhodně není.

stirecek*

No mě už to taky nebaví, zima, pořád tma, i když pár otužilců jezdí i v tomto počasí.

Co se týká toho treka, už jsem ti psal, že by tam ta padesátka vlezla, možná pětapadesátka, měřil jsem to, takže v tom by až takový problém nebyl. Přece jenom trekové kolo má jiné převody než ten horák, a´T už na 26 nebo 29 pláštích a výhoda toho trekového kola 28"je, že si může zvolit pláště, podle toho, kde zrovna chce jezdit. Nemusí tam být nutně 29", do terénu se dají koupit i běžné trekové pláště s dobrým záběrem. Já jsem teda koupil ty schwalbe slick, jak jsem ti psal a na asfaltu jsou výborné, rychlé, dají se nafoukat až na 6bar a jezdím i po lesních nebo polních cestách nebo i kamenech, i když při záběru do kopce už hrabu, ale na své primární použití jsou vynikající a dá se projet i těžký usek, jelikož jsou odolné. Akorát životnost není taková jak na jiných pláštích, od půlky srpna do října jsem na nich dal 2500km a zadek už je sjetý, počítám že ještě minimálně 1000-1500km dá, dřív ho nevyhodím. S defektama mám od té doby klid, jen jednou malá dírka, našel jsem tam zrnko písku či skla, opravdu malé, přes plášť se tam ale nic nedostalo, takže možná bylo něco v plášti už při montáži, i když jsem to dobře prohlédl. Ale zas si říkám, že tam bylo hrozně dlouho, tak možná jsem něco chytl, ale v plášti fakt nic.

Jinak ty 29"kola mají už i dost široké řídítka, nevím, jestli je to pro začátečníka vhodné. Někdy se doslova leknu, když proti mně jede borec na takovém kole s rukama od sebe, jak kulturista :)

Ta velikost rámu 17"je ideální na tu výšku, 18"je maximum, ale chce to zkusit. Menší rám je lepší, ovladatelnější i pevnější, když jsme u toho. Dnes se ty kola dělají dost odolné a pevné, takže obavu o tuhost rámu bych u toho crosového kola odpravdu neměl, když je to do 120kg. Já už jsem jel i po schodech nebo i tam, kde se lidská noha nepodívá. Jestli to byla merida nebo mrx, ty kola s tím nemají problém. Ale zase roste váha kola a dnes nikdo neumí udělat kolo, které by mělo alespoň 12kg a bylo levné, všude roste hmotnost a s tím i ta pevnost. Takže rozhodně vyzkoušet všechny ty velikosti a pak se uvidí. Většina ženských, když zkusí crosové kolo, tak horáka chtít nebude, tedy pokud nebude jezdit jen a vyloženě v terénu. Za tu cenu se ale nové nevyplatí, to už chce zkusit něco sehnat staršího. Na cyklobazaru je těch kol dost, já tam vybírám nějakou slušnější silničku, do užšího výběru jsem zařadil monokok Kuota, tak uvidíme...

doplněno 13.12.13 18:53: Posílám foto MRX crosove, velikost 17"rám. V základní verzi stalo 13 tisíc
doplněno 13.12.13 18:55:

mrx.cz/...

doplněno 18.12.13 19:27: Tedka jsou slevy, aktuálně se dá tohle kolo koupit za 11 tis. Pokud vezmete Scude, bude ještě levnější, jen o něco málo těžší (8-10 tis).
GT vs. LEADER FOX

mku
hodnocení

A co napříkald tohle: nejlevnejsi-kola.cz/... , nad 29 přemýšlím.. Jenže nikdy jsem tak "velké"kolo neměla.. Mám obavy, že se nebudu cítit tak pohodlně jako bych mohla na 26, nicméně větší rychlost mě láká.. Měřím 171 cm.

aroff

Ten popis sice moc nesedí, když na HR Disc 29 je uváděno všecno jako 26", nicméně ta výbava je opravdu hooooodně slabá. Totální shit jsou ty brzdy Tektro NOVELA. To bych si opravdu raději připlatil. Většch kol se rozodně nebojte, u moderní geometrie rámu, máte pocit, že sedíte jakoby mezi kolama. Na vašich 171cm volte 17" rám.

mku
hodnocení

20 tis. za kolo zatím nedám.. Můj strop je tak do 11 tis.. Jak z finančního, tak i praktickýho hlediska.. Nebudu jezdit tak často, aby se mi to vyplatilo.. Možná v budoucnu, když se tomu budu věnovat povícero.. Tudíž bych potřebovala poradit něco do těch 11ti, nejspíš 29"..

k2

Uz tu padl i navrh bazarovky, do toho byste nesla?

aroff

Do 11000,- jednoznačně bazarovku. Je spousta kol, které mají najeto vyloženě pár km. Teď v zimě jsou ceny hodně dole a navíc máte čas si vybrat.

Za 11000 tisíc kvalitní nové kolo nekoupíte a 29" už teprve ne.

Je lepší koupit minimálně jetý "mercedes", než koupit nového "trabanta". :D, :-D

jyri*
hodnocení

0x

Měl jsem kolo GT akorát bmx a drželo pěkně jen sem měl problémy se šlapacím středem jinak horké kolo mám značky Maxbike a problém sem s ním žádný nikdy neměl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]