Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi 15 a začala jsem hrát voleybal,vím že je to pozdě ale líbilo se mi to a baví mě to. Ale jsem na to nešikovná nejdou mi prsty ani bagr ani podání ani smeče , jsem nejhorší ze všech. Neměl byste někdo nějáký typ jak bych mohla třeba doma trenovat, abych se zlepúšila (máme i zahradu takže mám možnost pinkat )
Najdi volejbalisty v okolí (oddíl volejbalu),pokud nejsou tak aspoň učebnici která základy probírá. Jak hrát se na dálku radí špatně - poloha prstů na míči, pohyb ruky a zápěstí při smeči atd se těžko vysvětluje. Chce to aby tě hned někdo zkušený opravil - zažité zlozvyky se odstraňujou hodně těžko, chce to učit se hned správně. Možná najdeš rozfázované obrázky na netu, podle nich to můžeš odkoukat.
Základ prstů i bagru je včas se správně postavit tam kam to poletí, a další věc hlavní je hrát nohama jakoby z podřepu. Volejbal je poměrně těžká hra a učí se dlouho. Časem se ale slušně hrát naučí i dřeva tak nezoufej
Smeč - odbíjí se před sebou a zápěstí se na konci sklápí dolu. Hlavní chyba je míč trefovat za sebou nebo přímo nad hlavou - musí být vepředu (jinak to letí rovně = mimo hřiště)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.