Recept na vlastní musli

Od: Datum: 01.11.13 17:23 odpovědí: 7 změna: 16.02.14 20:32

Ahoj, rád bych si sestavil vlastní musli. Samotné vločky mi moc nejedou. Čím to obohatit? Základem jsou rozinky a co dál
Doporučíte nějaká semínka? Med? Nebo udělat směs vloček nejen ovesných? Díky za rady

A cena? oproti hotové směsi z nákupáku?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 01.11.13 17:37
avatar

AhojDělávám si každý den.Používám ovesné vločky,selský bílý jogurt či kefír,rozinky,ořechy-vlašské,lískové i kešu,medík-když není včelí,tak prakticky jakýkoliv,ovoce-banány,jablka,mandarinky,pomeranče,broskve,jahody...Přidávám sezamová či dýňová semínka.Mňááám:-DCena?Ta se zcela jistě nedá odhadnout,jelikož mám třeba kvantum domácích produktů.Výsledek stojí opravdu za to

doplněno 01.11.13 18:12:

Rádo se stalo

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.11.13 17:46

Díky :)

Od: ria®
Datum: 01.11.13 17:39
avatar

Dobrý den,

doporučuji tuto stránku : http://www.mixit.cz/namixuj_si.php

základem můžou být vločky, ale i jiné mňamnky - a pak to o Vám chutná... :) Já už si pár tub koupila a vždy to byla dobrota.

doplněno 01.11.13 18:22:

tak i kdyby jen pro inspiraci..;) no nic, tak se omlouvám.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.11.13 17:45

Ano vím o tom, ale cena je zde velmi nadsazená.

Od: xixi*
Datum: 01.11.13 17:43

My se doma inspirujeme tady:

http://www.mixit.cz/namixuj_si.php

Namícháme si na co máme právě chuť a nemusíme jíst měsíc stejné musli. Cena se asi porovnat nedá, ovoce máme svoje, exotické musíme koupit, oříšky máme taky některé svoje, jiné kupujeme atd. Nekoukal byhc na cenu ale na chuť. A ta je u domácího musli mnohem lepší. Dokonce jsme podle těch stránek schopni namíchat musli i bezlepkové pro dceru.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.11.13 18:06
avatar

Kdysi dávno, ještě než se musli rozšířilo, mi kolegyně doporučila, abych pro rodinu něco takového připravila na cestu autobusem do ciziny.

Tehdy mě zaujaly argumenty, že se při jidle nikdo neumastí, nepokape, co spadne na klín, jen se setřepe. Nejsou zbytky, nádobka se zašroubuje a hotovo. Původní recept byl, že se vločky na pánvi osmahnou s cukrem a troškou másla. Vločky jsou křupavé, cukr karameliziovaný. Do toho pak přidat oříšky, rozinky, cokoli.

Tohle už jsem opustila, už dělám jen sypkou směs bez cukru. S kousíčky fíků, datlí, někdy sušené meruňky, někdy čerstvá jablka. To všechno jen tak na sucho, ale častěji s jogurtem.

Jinak my jsme vločková rodina, už jsem to tady psala, cpu to do polévek, do sekané, teď zrovna jsem zadělala na koláč a místo asi třetiny mouky dala vločky.

Cena - když se rozšoupnu a koupím fíky, je jistě vyšší než jen s rozinkami a oříšky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.02.14 20:32

vločky jsou dobrý když vezmeš asi 70g vloček zaliješ je vodou a dáš do mikrovlnky asi na 30s potom přidáš trochu mléka, lžičku cukru nebo medu a dáš do mikrovlnky na 30s

doplněno 16.02.14 20:33:

cena asi 5kč

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Poslední otázky Poradny sport
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.