Nejste přihlášen/a.
Zdravím, můžu zařadit do svého běžeckého tréninku (5 - 10km) i jednoruční 1kg činky? Mám na mysli podobné témto: insportline.cz/...
Můj dotaz ale spíš zní, jestli mi ty činky v něčem pomůžou (např. posílení odrážení se rukama apod.), nebo naopak, jestli mi to může nějak ublížit. Díky
Jako zpestření tréninku, proč né.
Ale lepší jsou bročky ( závaží), které jsou zažité v sáčku. Upevnují se na zápěstí a kolem kotníku. Máte volné ruce v případě zakopnutí. Navíc máte rovnoměrně zatížené svaly. S čínkou zatěžujete jen určité partie a ostatní né. Také při běhání s čínkou, máte nepřirozený běh. Táhne Vás to dopředu, ničíte si páteř, ramena. A je jedno, jestli máte molitanové, nebo jiné čínky. Velký užitek to nedává, naopak.
Já používám právě bročky v sáčku ( dají se koupi). Ale běhám v nich jen minimálně. Raději trénuji v horách, kde máte pořádné kopce. Nebo výběhy do sjezdovky.
Ted přes zimu se trénují objemy. Tak ani bročky nepoužívám. Soustředím se jen na objem.Naběhat volným způsobem co nejvíce km. Teprve v březnu mi trenér zařazuje úseky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.