Nejste přihlášen/a.
Doberý den je mi 15 let a začala jsem chodit na volejball ...začali jsme dělat bagr a já jsem tedka doma zjsitila že mám na rukách červené pupínky a všude mám podlitiny a modřina je to normální nebo dělám něco špatně?
Je to normální.
Předloktí se musí obouchat. U mne stačí půl roku nehrát a pak bagr po pár vybraných smečích zčervená jako rak a bolí to. Za týden je to OK a trochu štípe jen po velké ráně a za další týden ani to.
Pomůže triko s dlouhým rukávem, míč nesmí být "šutr" - pokud máte víc míčů, tak si na rozpinkání vyber ten nejlepší a vemte ho pak i na společné hraní.
Obouchat je lepší postupně (obzvlášť pro holku), první trénink jen lehké bagry a ranám se vyhýbat, prudké smeče až po několikátém tréninku. Pak je to bez modřin.
Bagr se hraje nohama z podřepu, ale to vám tělocvikář určitě vysvětlil, doufám...
U volejbalu pozor na doskoky u sítě když jeden došlápne na nohu druhého (výrony) a na bloku "prsty v míči"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.