Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokolo - porucha?

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím vás o radu. Moje máti nám zapůjčila elektrokolo a ono se během jízdy prostě vyplo (na budících vše zhaslo) a už elektrokolo nejede. Baterie je plně nabitá (cca 41.1V). Nedalo mě to a rozebral jsem plast. kryty a šel po káblících zda náhodou není někde přerušen apod. a nikde jsem nic neobjevil. Tak mě napadlo že by mohlo "odejít" asi relátko nebo co to je (viz foto). Dá se nějak zjisti, třeba nějakým měřákem(třeba tímto klešťovým MUTLIMETR UNI-T UT201), jestli je "relé" OK?

A dotaz, víte o nějakém e-shopu, kde by se takové relátko dalo zakoupit?

Děkuji

Elektrokolo - porucha?
Elektrokolo - porucha? #2
Elektrokolo - porucha? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

1x

občas se posunula baterie a neměla kontakt , ale záleží co je to za kolo

hodnocení

kolo kdysi naši zakoupili na e-move.cz za pár tisíc, ale ještě tam byla stará, snad tunová baterie NiMh (váží možná více než celé kolo :) )

tak zjištěno , po kompletním oddělání veškerých hnusných čínských plastů, jsem zjistil, že je to skleněná pojistka trubičková 6x30mm 15A/125VAC

ale proč byla spálená a kolem ohořelá ta patice, nevím :(

doplněno 05.10.13 23:18:

těch 15A/125VAC bylo napsáno na patici, ale na skleněné pojistce je napsáno jen F30A

tak nevím kterou tam zakoupit?

hodnocení

a dnes jsem ještě zjistil, že na té patici je ještě napsáno z druhé strany - 10A/250VAC

tak tzn. že tam mohou být buď pojistky ta nebo ta? (10A nebo 15A)

hodnocení

0x

Dyť to je jen obyčejné bzukátko. Spíš bych hledal třeba pojistku.

hodnocení

aha zkusím pohledat, ale jeden klaksonek je tam taky pod řidítkáma

hodnocení

a jak by taková pojistka(na cca 40V) měla asi vypadat? bude skleněná, nebo jaká asi? at vím zda je možné ji přehlédnout

Já nevím, třeba takto. Je-li vše zhaslé, nejde šťáva do elektroniky. Pak by to mohla být klasická skleněnka. Ovšem je otázka kam ji umístili, jestli na vodič, nebo do patice.

Elektrokolo - porucha? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]