Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
trénuji docela intenzivně každý den sport, který je zároveň docela náročný na nohy a klouby. Proto dost uvažuji nad doplňkami výživy. Jde mi hlavně o klouby a svlay atd. Zároveň nějaké doplnění minerálů, protože nemám dostatek výkonu a cítím se unavený.
Co si myslíte a je vůbec dobré uživát doplňky stravy? Nemám moc rád chemii a nechci do sebe zbytečně cpát různé chemikálie atd. Nebo je možné to řešit dobrou stravou? Dá se vůbec stravou nějak předcházet problémům s koleny a dobře je vyživovat?
Zároveň mívám poslední dobou problémy s nepříjemnými křečemi v lítku hlavně ráno po probuzení. Co s tím dělat? Nemáte tip na nějaký kvalitní zdroj hořčíku?
0x
Já si rýpnu - nemáte rád chemii - chtěl bych vidět vaši celodenní stravu.
Ale jinak - minerály koupíte kdekoliv a můžete je mít v jakékoliv formě, ve stravě či tabletách. V tabletách kupuju v drogerii DM, třeba hořčík, vápník atd, draslík je na předpis, ale základní vám prodají i bez receptu, ale je tam jen minimum. Vápník nejezte společně s hořčíkem, ale samostatně, třeba ráno jedno, večer druhé. Jsou to párové minerály. Na dva vápníky jeden hořčík. S vápníkem je vhodné brát vitamín d3 pro lepší vstřebatelnost, s hořčíkem zase vitamín b6 - dá se koupit i v lékárně hořčík plus B6. Železo nebo i jiné další mierály pokryje vhodná strava. Sodíku je ve starvě taky bohatě...
0x
0x
0x
Pokud běháte nebo provozujete jiný sport, při kterém nadměrně zatěžujete klouby, doporučuju vyzkoušet kloubní výživu. Živiny získáte i z vyváženého jídelníčku, ale většinou to není dostačující.. křeče mohou být spojeny s přepínáním svalů nebo i s nedostatkem jiného minerálu než hořčíku (třeba se železem). Já užívám zelené potraviny - aktuálně chlorellu a zkusila jsem i mladý ječmen. Infromace o chlorelle najdete třeba tady zazracna-chlorella.cz/... Obsahuje vápník, vitamíny B a rostlinné extrakty. Mladý ječmen koupíte v prášku (na rozdíl od chlorelly, ta je v tabletách). Obsahuje vitamíny B, C, E, H a z minerálů třeba hořčík nebo vápník - zeleny-mlady-jecmen.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.