Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
trénuji docela intenzivně každý den sport, který je zároveň docela náročný na nohy a klouby. Proto dost uvažuji nad doplňkami výživy. Jde mi hlavně o klouby a svlay atd. Zároveň nějaké doplnění minerálů, protože nemám dostatek výkonu a cítím se unavený.
Co si myslíte a je vůbec dobré uživát doplňky stravy? Nemám moc rád chemii a nechci do sebe zbytečně cpát různé chemikálie atd. Nebo je možné to řešit dobrou stravou? Dá se vůbec stravou nějak předcházet problémům s koleny a dobře je vyživovat?
Zároveň mívám poslední dobou problémy s nepříjemnými křečemi v lítku hlavně ráno po probuzení. Co s tím dělat? Nemáte tip na nějaký kvalitní zdroj hořčíku?
Já si rýpnu - nemáte rád chemii - chtěl bych vidět vaši celodenní stravu.
Ale jinak - minerály koupíte kdekoliv a můžete je mít v jakékoliv formě, ve stravě či tabletách. V tabletách kupuju v drogerii DM, třeba hořčík, vápník atd, draslík je na předpis, ale základní vám prodají i bez receptu, ale je tam jen minimum. Vápník nejezte společně s hořčíkem, ale samostatně, třeba ráno jedno, večer druhé. Jsou to párové minerály. Na dva vápníky jeden hořčík. S vápníkem je vhodné brát vitamín d3 pro lepší vstřebatelnost, s hořčíkem zase vitamín b6 - dá se koupit i v lékárně hořčík plus B6. Železo nebo i jiné další mierály pokryje vhodná strava. Sodíku je ve starvě taky bohatě...
Pokud běháte nebo provozujete jiný sport, při kterém nadměrně zatěžujete klouby, doporučuju vyzkoušet kloubní výživu. Živiny získáte i z vyváženého jídelníčku, ale většinou to není dostačující.. křeče mohou být spojeny s přepínáním svalů nebo i s nedostatkem jiného minerálu než hořčíku (třeba se železem). Já užívám zelené potraviny - aktuálně chlorellu a zkusila jsem i mladý ječmen. Infromace o chlorelle najdete třeba tady zazracna-chlorella.cz/... Obsahuje vápník, vitamíny B a rostlinné extrakty. Mladý ječmen koupíte v prášku (na rozdíl od chlorelly, ta je v tabletách). Obsahuje vitamíny B, C, E, H a z minerálů třeba hořčík nebo vápník - zeleny-mlady-jecmen.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.