Nejste přihlášen/a.
Link mi nejde, ale i 10-tileté dítě může mít svaly, při účinném tréningu, jde o to, jestli to dítě pak má nějaké dětství. Zkuste se zajímat třeba o příběh Richarda Sandraka, je zajímavý, ale ve finále dost smutný...
a když bude dítě dodržovat postup co je na této stránce: capoeira.unas.cz/...
Bude mít svaly?
Něco mi říká, ale nevím, kde jsem to vzala, že když bude dítě makat na svaly, nevyroste tolik do výšky. Zato je to dojem velmi intenzivní (Šlo by to vůbec? Testosteron začne pořádně řádit až v pubertě a bez něj ty bicáky takové nikdy nebudou...) Zdravý rozum mi říká, že celková zdatnost, obratnost, rovnováha a vytrvalost a schopnost vydržet u cvičení jsou v tomto věku mnohem vhodnější a beze škod na budoucím zdraví.
Za prvé. Taková postava trvá i u dospělého víc jak 1.5 roku, a takovou dobu 10ti leté dítě těžko vydrží. Za druhé. Klikama a podobnýma cvikama do objemu nevyrosteš. Zesílíš a zpevníš si kostru, ale objem určitě ne (a tím zesílením myslím fakt jen nepatrné). A to jsme hned u třetího bodu, že takový trening, se kterým by to možné bylo, by to 10ti leté dítě nevydrželo tuplem. Tělo je ještě ve vývoji a kliky a podobné cviky jsou dobré na zpevnění kostry, takže taková doprá průprava na to až ti bude třeba 15. Ale zázraky nečekej a už vůbec teď nevyhledávej nějaké pokročilé treningu s naivní myšlenkou, že takový v tomhle věku budeš. Až vyrosteš a budeš za sebou už mít tvrdej kus práce (například 4 roky posilování, jestli to vůbec vydržíš), tak si řekneš, jak jsi byl tenkrát arogantní . Navíc tak malé děcko těžko bude zvládat techniku a ještě k tomu stravu. Řeknu to jednoduše. Kliky, dřepy s vlastní vahou a zkracovačky klidně dělej, ale nečekej od toho nic. Každopádně až ti bude tak 15, tak určitě nebudeš litovat, že jsi tyhle, spíš předstartovní cviky, dělal. Takže ne. Nejde to. Ale těma klikama si určitě zlepšíš výbušnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.