Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosím jak překonat strach z potápění. Prostě se nepřinutím potopit hlavu. Možná je to tím, že jsem se jako malá topila, taky nejsem moc sportovně nadaná, taky nevydržím moc dlouho bez dýchání. Ale chodím pravidelně do bazénu, jenže plavu prsa a mám hlavu nad vodou a ničím si tím krční páteř. Nevím, do jaké míry to škodí...ale prostě se nepotopím...i když vím, že bych tím zádům ulehčila...
Prosím poraďte někdo, jak se zbavit strachu z potopení se, nebo neznáte někdo nějakého dobrého trpělivého trenéra/ školu plavání pro dospělé?
Díky předem!
Tak zacni doma umyvadlem. Ponorit na chvili oblicej. Ze zacatku staci treba jenom na par vterinek. Rukama se drz okraju umyvadla, aby si se mohla co nejrychleji vynorit.
Postupne prejdi k potapeni cele hlavy. Pak to samy ve vane.
No a nakonec v bazenu.
Ucpat nos, zavrit oci, nadechnout se a sup pod vodu. Urcite to pujde
to znám z osobní zkušenosti. Ideální je to ve váně. Potopte hlavu kam až je vám to ještě příjemné a pak o kousek ještě více... nos si nechejte čouhat a vydržte tak co nejdéle. Časem se naučíte, že je to příjemné a vydržíte tak celé minuty. V bazénu je to trošku něco jiného, ale stačí si vzpomenout, že i v té vaně to původně nešlo a teď se v ní "potápíte" pro radost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.