Nejste přihlášen/a.
Zacala jsem rano chodit cca hodinu ostrou chuzi do prace. Dokonce jsem si poridila sportestr. Ale jak je to s jidlem, resp. se snidani? Pred, nebo po? Ma poradi zasadni vliv na hubnuti a vykon?Dekuji.
Dekuji. Dnes jsem to sla 40min. , tepovka na 60% +-. Jedla jsem az v praci kolem 7, mela jsem ovofit (tvaroh) a par svestek. Tech 45min je malo?.Trener ve fitku tvrdil, ze zacnu spalovat po 20ti minutach. No, kazdopadne lepsi neco, nezli nic. Hybat se potrebuju jako sul. Sacharidy jsem myslela k obedu (vetsinou davam 40g kuskusu , ryze, testovin v suchem stavu + 100g masa +150zeleniny). Pak vecer az jen maso nebo syr a salat. Obcas jsem vyuzila prave tu proteinovou tycinku, nebo jogurt na svacinu. Nekdy jsme v praci 12h. a tak bych nevydrzela bez svacinky Tou chuzi jsem chtela neco malo pohubnout
no,chodila jsem na Heat (3-4x tydne asi 1/4 roku), ale nic. Trener mi rekl, ze na me nejspis bude platit jen obycejna rychlejsi chuze podle tepovky.
Mela jsem za to, ze zelenina a maso k veceri staci. Zelenina jsou take sacharidy, takze napr. ma vecere je mochovkska zelenina a 100g kureciho m. , nebo spenat a maso, nebo rajcatovy salat se syrem , nebo cottage a zelenina...ten chleba vynechavam zamerne.
To budu rada Antolela@seznam.cz
Na Heat jsem chodila, sice jsem vydrzela, ale bolela me hodna zada a pak, ja chtela zhubnout a tam to nejde..tepovka byla Xkrat vetsi, nezli jsme potrebovala a pak jsem jakoby "opticky" byla na rane, kdyz jsem neslapala jak vojak Dekuji za jidelnicek, jen podotykam, cely den v praci sedim, takze si asi jidelnicek budu upravovat? Dekuji
Jen jeste dotaz. Nemela jsem zatim cas podrobne precist (ted rano jsme je vytiskla), ale kazdy jidelnicek se sklada z urciteho mnozstvi sacharidu. Tzv.ze kazdych 14dni?...(po tydnu je asi malo , ze) budu postupne pridavat dle tabulky? Dekuji za poslani. Hezky den.
Ono je to podle denního výdeje a náročnosti bazálního metabolismu. Pokud v práci sedíte, začněte na těch 125g sacharidů cca 1000kcal. Já jsem to tak měl a byl problém se na to stravou dostat. Mnohdy jsem byl rád za 700-800kcal. Pokud budete mít hlad, můžete sacharidů přidat. Těch 1000kcal je hromada jídla. Důležitá je pravidelnost a 5-7x denně. Tělo si pak bude pamatovat, že dostane najíst a nebude tak šetřit. Neustáý obsah žaludku nutí trávicí systém pořád pracovat, takže bazální metabolismus je vyšší. Větší příjem sacharidů je vhodný pro těžce pracujíci.
Jogurt je chemie? Měla jsem za to, že jogurt je vyroben z mléka, kdy bakterie přemění mléčný cukr laktózu na kyselinu mléčnou. Tedy pokud za jogurt nepovažujete ty nízkotučné ovocné fujtajbly, které jsou zahuštěné bůh ví čím, aby to vůbec mělo nějakou konzistenci. Ono je zajímavé číst obaly. Třeba nízkotučná zakysaná smetana je zahuštěná, kdežto zakysaná smetana s jen o trošku vyšším obsahem tuku už v sobě nic přidaného nemá.
Ráno určitě moc nesnídat. Nastartuje se Vám lépe spalování. Nejlepší jen čaj, nebo nějaké lupínky, pak cvičit, běhat atd a vydatnou snídani až pak.
Já si dám jen čaj a jdu běhat 10km, přijdu domů, dám sprchu a pak pořádnou snídani.
Platilo: vstat, energeticky napoj (aby telo melo z ceho palit energii + tekutina se travi lepe nez tuhe jidlo), 20 minut cekat (=traveni), cvicit, pak vlastni jidlo.
Kdyz budes jist drive, nez cvicit, tak telo spotrebovava energii (krev, kyslik) na traveni jidla, misto pumpovani do svalu.
Na druhou stranu take platilo, ze kdyz se clovek nezpotil, tak to nebylo cviceni. Nepredpokladam, ze takhle "vycvicena" chces prijit do prace.
Schvalne co na to reknou mistni odbornici na cviceni. Vyse uvedene je jen nazor laika.
Napadla me po ranu energeticka tycinka, pak chuze a pak treba za dalsi pul hodku snidani...? Do prace to mam cca 4,5 km, to mi da rychlejsi chuzi podle tepovky 40-45min (odzkouseno).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.