Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké boty na běhání

Od: shady* odpovědí: 3 změna:

dobrý den, už tak půl roku běhám, ale až ted jsem si řekl že si koupím nějáké pořádné boty, ale vůbec se v tom nevyznám, běhám po polní cestě ale i po silnici a ty boty by měli stát maximálně 1700kč..děkuji za rady :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jumba
hodnocení

0x

Každý běžec má svou značku. Já mám nejraději Addidas. Pak jsou Mizuno,Saloman, New Balanc.Asics. Jsou boty na silnice, krosovky-terén, jsou boty jiné na dráhu. Jsou i váhově odlišné. Také záleží kolik vážíte, jak širokou nohu,kde budete běhat.Nejlépe si nechat v obchodě přímo udělat diagnostiku- dělají to specializované obchody na sportovní obuv. Praha, Brno- prodejna Triexpertu. Tam Vám pak přímo poradí,jaké boty jsou pro Vás nejlepší. Ale jestli nechcete vyhazovat peníze navíc, tak špatné nejsou Salomonky, Mizuno. Ale hlavně nekupujte na internetu. Je dobré si boty vyzkoušet. To neznamená, že máte botu např. číslo 42, že Vám budou pasovat. Třeba Addidas boty jsou pro užší nohu, Salomonky, Mizuno jsou zase širší. New Balanc jsou zase jinak šité. Chce to opravdu vyzkoušet.

jumba

Ale cena u značkových bot je bohužel vyšší, než 1700,- Tam se cena pohybuje od 2000 - 5000,- kaček. Ale já si myslím, že je dobré investovat do běžeckých bot. Chráníš si svoje nohy. Dá se běhat i v teniskách, ale časem Tě začnou bolet achilovky, klouby.

ivana525*
hodnocení

0x

Za tuto cenu koupíte kvalitní běžecké boty spíš na internetu než v kamenném obchodě. Já doporučuji Asics nebo Mizuno. Na netu najdete velikostní tabulky jednotlivých značek a můžete sám zjistit i jaký máte došlap apod. Já kupuji například tady cvrceksport.cz/... Pokud boty nesedí, tak je pošlu zpět a oni mi je vymění. Ještě taky můžete jen vyzkoušet v kamenné prodejně. Jestli běháte po cestách, zvolte silniční boty.. v botách do terénu byste na asfaltu trpěl. Silniční boty zvládnou i lehký terén.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]