Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

20 kliků, dřepů, sklapovaček

Od: kade odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, když udělám denně 20 kliků,20 dřepů a sklapovaček, bude něco vidět a nebo budu na sobě něco cítit za půl roku?

P.S. Když dělám hodně sklapovaček, tak mě pak trošku bolí záda, je to tím že posiluju, nebo mám zvolit jiný cvik?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Minimalne se budete cítít protažený a nastartovaný na nový den. Jinak by jste měl zátěž postupně zvyšovat a s klapovačky provádět technicky správně

vlasatec*
hodnocení

0x

K těm sklapovačkám to bude chtít ještě nějaké cviky na záda. Jinak určitě lepší než nic, pokud to bude opravdu denně tak to bude i vidět, nebo to minimálně budete cítit že je vše pevnější.

dejvy*
hodnocení

0x

To je strašně málo.

Zkuste to s číslicí 200.

20 denně je jako když neděláte nic.

kade
hodnocení

Právě proto jsem se ptal. Je mi ale 12 let, tak aby toho nebylo moc, nebo abych si nezničil šlachy. 200 je myslím moc. To bych pak přidal možná časem.

vlasatec*
Ve 12ti to nepreháněj, spíš přidej něco dalšího. Kolo, plavání, jiné cviky.

plavec
hodnocení

0x

20x je lepší než nic, ale na nějaké větší zlepšování to je zoufale málo (i tak ale rozdíl po půl roce bude znát). Chce to 4x týdně aspoň hodinu aktivního pohybu, ideálně kombinace běh, plavání, kolo, njaké hry atd. a ty kliky/dřepy/skl. jen jako doplněk. Prostě pro tebe je ideální všestranný pohyb který zatíží celé tělo, a naučíš se různé činnosti jako platvat, techniku jízdy na kole atd. Např. cit pro plavání už jako dospělý nezískáš, pokud to nestihneš do 20 let tak nikdy nabudeš plavat rychle...

Sklapovačky bolí záda = špatná technika nebo obecně pro tebe nevhodné. Záda bolet nesmí. Zkus místo sklap. např. viset na hrazdě (větvi) a nohy zvedat před sebe.

Velký počet opakování - nejdřív musí zesílit šlachy a úpony svalů (to trvá měsíce až roky), pak teprve můžeš dělat velký série. Začít s nima hned = koledovat si o zánět šlach (tenisový/ oštěpařský loket atd.). Svaly zesílí rychle, ale šlachy potřebují delší dobu. Vim o čem mluvim, měl jsem oblíbenou sérii kliků, každý den 10-20-30-40-50-60-70-60-50-40-30-20-10, k tomu obden v bazénu pár km kraulem, a výsledek se dostavil - přetížený úpon v lokti a chronický zánět, léčení 2 roky a dodnes to musím hlídat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]