Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy je nejlepší čas běhat?

Od: fisa* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, kdy je podle vás nejlepší čas na to si jít zaběhat? Myslím teď v zimě, v teple je asi nejlepší večer. A jak mám v takové zimě běhat abych neonemocněl? :) Díky!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x
behej kdykoliv budeš mít chuť běhat. tečka. večer je tma, takže taky záleží kudyma chceš běhat. rozhodně nebehej v kratasech. ne proto, abys neonemocnel, ale aby ti kolena vydržela co nejdéle bez problémů. během v několika vrstvách oblečení. tričko , funkcni mikina, lehká bunda. během v tom, všem se budeš dobře cítit. hlavně behej.

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Důležité je se obléct. Dlouhé gatě (ideálně nějaké co neprofouknou, tepláky v tomto počasí nic moc). Tricko (ideálně funkční) nebo něco co drří na těle, mikina (opět něco přiléhavějšího) a bunda (tenká větrovka proti větru). Vhodná je i čepice/čelenka.

Důležité je pěžet, nebo se apsoň hýbat (čekáš-li na semaforu na zelenou poskakovat, jinak prochladneš). Předpokládám, že běháš od domu zase domů a nejezdíš třeba na kraj města. Protáhnout se pak už vevnitř, i v panelácích se na chodbách topí a v rodinném domku si asi taky topíš. Pokud jedeš někam autem, tak tam mít nějakou teplou bundu (klasická zimní) a trošku si zatopit (opět záleží na délce cesty).

Jinak mělo by se běhat i v dešti :D Sice kratší dobu, ale mělo by (osobně to nedělám). Oděv zvolit tak, aby hned nepromohl.

jumba
hodnocení

0x

Běhá se za každého počasí. Když mrzne, tak do -15 až -20. Sníh nevadí. Musíš mít dobré boty, aby se to neklouzalo. Triko s dlouhým rukávem, nějakou mikinu, šustku. Kalhoty zateplené elestáky, šustáky. Rukavice, čepici. A nezapomen na reflexní prvky, blikačku, nebo čelovku, ale ta mi dost překážela. Menší ledvinku, kde budeš mít mobil. Já běhám dvoujfázově. Ráno i večer. Když běháš jen tak, pro radost, je nejlepší ráno. Nastartuješ spalování. Ale záleží na Tobě, jak se chce ráno stávat.

stirecek*
Vždy se mi líbí pojem "nastartujes spalování " :)

rnk*
hodnocení

0x

Podle mne nikdy. Já onemocním pokaždé. Ale já jsem asi specifický, tak si z toho nic nedělejte.

wtf

Horší odpověď tazatel ani NEmohl dostat. Máte k tomu špatný přístup. To že ste náchylný na onemocnění Vy neznamená, že tazatel bude téže.

Dle mého názoru je dobré běhat klidně i v zimě Teple oblečený...Ráno i večer... ;)

narf
hodnocení

0x

Ve městě když jsou exhaláty z aut na minimu: neděle dopoledne. V přírodě kdykoli když je chuť. Zima nemá vliv, stačí se trošku nabalit. Hlavně nedýchat špínu, pak je běhání pro kočku.

marcelam*
hodnocení

0x

není lepší chodit běhat celoročně a pravidelně? Samozřejmě mimo extrémních zim :D chtěla bych začít běhat ale teprv jsem u shánění outdoorového oblečení abych venku z toho běhání nezmrzla. Nebo stačí třeba jen tepláky a nějaká bunda? A je potřeba nějakých spešl botů?

martina0*

Já na běhání v tomto počasí nosím běhací leginy, spodni funkční nátělník aby mě neprofouklo, na to běhací tričko s dlouhým rukávem a nahoře šusťakovku která větrá. Zkoušela jsem běhat i v softshelové bundě ale na mě byla moc tvrdá :) jinak na zimu bych doporučila pod leginy či šusťákové kalhoty (záleží v čem se vám běhá lépe) ještě jednu spodní vrstvu abyste neprochladla:) a na hlavu nejlépe čepici, neznám horší pocit, než když mám ofouknutou hlavu.

Co se týče bot, vybírejte lehké speciálně na běhání. A určitě si vyberte kvalitní, zabráníte tím nepříjemným zraněním :)

No a co se týče původního dotazu, dle mého je ejdno v kterou denní dobu běháte, záleží na vás kdy máte chuť a čas. Mě se nejlépe běhá ráno, příjemně mě to nastartuje. Delší trasy nebo náročnější běhám třeba odpoledne nebo k večeru aby se tělo stihlo zregenerovat :) každopádně na večer bych doporučila čelovku nebo jiné osvětlení a reflexní pruhy pokud běháte kolem cesty...

marcelam*

tak vidím, že z toho aspoň něco málo mám. Mám už naplanovaný, že si to softšelkuz taky seženu, na jaře a na podzim se určitě hodí. Mám problémy trošku s ledvinama takže se raději aj přiobleču. Budu to dnes objednávat tak snad mi to behěm týdne dojde. Jestli budu chodit běhat večer nebo ráno ještě nevím, zkusím oboje a uvidím :D

svetlus*

AHoj, určitě doporučuji termo prádlo, pak Ti stačí tepláky a ta sofshelová budna pro tohle počasí. Pochybuju, že až bude sněžit, že se tím budeš chtít brodit, ale v tomto počasí a tomto oblečení se při tom běhání krásně zahřeješ. když bys byla víc nevlečená tak bys spíš po pár metrem sebou šlahla.

misdula*

A můžu se zeptat kde? Segra je v tomto aktivní a chtěla bych ji dat nejakou bundou nebo soupravu na běhani. Už aby bylo to jaro no, to se množná rozhodnu se sebou neco delat, po Vanocích to bude asi potřeba

svetlus*

takhle mluví každá baba, která to nepotřebuje :D Není lepší teda aktivně dělat něco celoročně místo chození do solárka? :D Já čím dál víc jsem staří, tím víc se pokouším něco dělat, hlavně kvůli zádům. Na běhání moc nejsem ale sousedka, stává se jednou za týden, že večer nejde běhat ven.

sandram*

Solariium je nahodou super! V tomto období je to to nejlepší co mlže být,nabije to energií, opálíš se cítíš se pak fajn. A navíc je super být v zimě krásně opálená a ne bílá jak zeď :P A tyky to nahřeje záda, já moc běhat v zimě nemůžu skrz ledviny, takže má to čeká až bude zase teplo

nameless*
hodnocení

0x

Neodpovídám, naopak se ptám:

Jak mám dýchat, abych nenastydl? Mám mít nějakou roušku? Zvyknul jsem si běhat hodinu dvě a naposledy když jsem takto běžel, málem jsem dostal zápal plic. Oblečen jsem dobře, ale bolí mě dýchat ten chladný krk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]