Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úraz při veřejném bruslení vs odškodnění

Od: jitkaceska* odpovědí: 6 změna:

Při veřejném bruslení do mne vrazil neukázněný bruslař a porazil mě tak nešťastně, že jsem si 2x zlomila ruku.

Mám naději na nějaké odškodnění od provozovatele zimního stadionu, který měl, ale nezajistil dohled nad provozem?

Děkuji za radu.*palec*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Jitko, já si myslím, že záleží na podmínkách provozního řádu sportoviště. Tady jsem stáhla část jednoho provozního řádu a zde se vylučuje odpovědnost za škody na majetku i zdraví v prostorách.

1. Poskytovatel neodpovídá za škody vzniklé uživateli v průběhu užívání prostor. Takto vzniklé škody na majetku i zdraví je uživatel povinen hradit vlastními prostředky.
    Takže je nutné podrobně se seznámit s provozním řádem konkrétního kluziště nebo haly. Důležité je samozřejmě i dodržení všech ustanovení provozního řádu. To znamená, že pokud je avizována odpovědnost za škody na majetku nebo zdraví - nahlášení úrazu, předvedení případných svědků a zjistění totožnosti viníka Vašeho úrazu apod. Hezký večer!

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Mám obavu, že za takto způsobený úraz provozovatel nemá žádnou zodpovědnost.

cacab*
hodnocení

0x

Já si taky zlomil nohu na sjezdovce když sem se musel vyhýbat jinýmu lyžaři a niddo mi nic nedá,protože je to moje blbost.

hablina*
hodnocení

0x

Spíš bych hledala toho bruslaře.

seuss*
hodnocení

0x

jde videt, ze jste opravdu ceska... jak muze bejt provozovatel zodpovednej za vasi blbost? O muj boze, jak se vubec muzete zeptat na takovou vec? Kdybyste se radeji starala o to, aby se vam ruka co nejdrive zahojila, ale ceska povaha je ceska povaha.. ze vseho vytriskat prachy. Az budete v bazene a nalokate se chlorovane vody, ze ktery budete mit dva dny nevolnost, to take pro vas bude dostacujici abyste premyslela o odskodneni od provozovatele bazenu, ze vam nedal roubik do vasi hubicky?

Mela ste si to vyrikat s tim bruslarem, ale proc chcete hazet zodpovednost na cloveka, kterej s timhle prakticky nic udelat nemuze, to nechapu. Ja bruslit chodim dost casto a opravdu si neumim predstavit, ze by tam byl nejakej "ledni plavcik" aby ta nase Jitka ceska nemela duvod vyzadovat se odskodneni od provozovatele. Neukazneni bruslari jsou na pest, to uznavam, ale to co predvadite vy z principialniho hlediska ve mne vyvolava, jak bych to rekl slusne, davici reflex...

martini*
hodnocení

0x

Ano, musela byste dohledat toho bruslaře, toho můžete žalovat o škodu na zdraví. Jinak se skutečně zjistit ten provozní řáf. Z čeho jste zjistila, že měl zajistit dohled? Veřejné bruslení je spíše většinou jako pronájem ledové plochy osobami a spíše na sebe odpovědnost neberou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]