Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Od mala mám zkrácené šlachy na nohou. Ve třech letech jsem i přes trénink nedokázala udělat "placku" a dodnes
se při snaze dotknout se špiček natáhnu sotva pár centimetrů pod kolena. Je mi teprve (nebo už) 19, což mě dohání k
myšlence - není na protáhnutí šlach a svalů pozdě? Nebo se v mém věku dostanu až k "placce"? Je mi jasné, že to chce čas
a píli, a jsem ochotná dřít každy den. Zbožňuji sporty, sice žádný nedělám vrcholově či celý život, spíše sportuji pro zábavu, ale
i tak mi mé šlachy občas znepříjemňují tak fajn chvíle. Prosím vás tedy o radu jak co nejůčiněji protáhnu a natáhnu šlachy a
svalstvo hlavně na nohou. Na to dojíždět někam za odborným lékařem nemám ani finance, ani čas, proto upřednostňuji hlavně
protahování na doma, případně nějaký doplněk stravy. Opravdu mě to trápí a budu vděčná za každou radu či doporučení.
Díky, M.
Na "doplňky stravy" se vykašli, ty ti nepomůžou...
V prvé řadě se nech vyšetřit ortopedem, protože natáhneš-li ruce "pár centimetrů pod kolena", můžeš mít i nějaký zdravotní problém. V řadě druhé se obrať na dobrého rehabilitačního lékaře (nebo sestru), aby tě naučil správnou techniku cviků (nesprávnou technikou si můžeš ublížit, i docela dost) - protahovat se a cvičit pak můžeš kdykoli a kdekoli...
Přesně tak, navíc tohle je dotaz, který jste měla položit u lékaře a né na internetu, jelikož neodborným "zásahem" si můžete přivodit např. i trvalé následky, zdraví máte jen jedno. Dle mého laického názoru časté cvičení, které však může být i bolestivé, hlavně ze začátku. Jak říkám, nejdůležitější a hlavní je názor lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.