Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
šlapu na kole, vše se točí...ale nehnu se z místa, t.j. zadní kolo "nezabere" . V čem může vězet chyba? Díky
A copak tam máme, vícekolečko, kazetu, nebo jen torpedo. To se těžko radí, když nevíme co přesně je to za kolo a výbavu.
doplněno 11.08.13 16:33:Hm tak to je v háji "cvrček"ve vícekolečku. Nechá se to rozebrat, vyčistit a promazat. Většinou je jen zanešený volnoběžný mezanizmus. Jestli je opravdu starí a jsou ne něm už "chycené"zuby, dát rovnou nové.
doplněno 11.08.13 16:42:oprava: starší
doplněno 20.09.13 05:14:
Nu a ten, kdo nemá trpělivost a šikovné ruce, nect si koupí nový pastorek, po sundání toho starého ve svěráku uplém
Zdravím,
jedná se o vadné jedno nebo možná i obě perka v X kolečku nebo kazetě. Řešení spočívá ve výměně bud toho X kolečka nebo té kazety.
U X kolečka vzadu vím 100%, že to jde opravit, aje je k tomu potřeba speciální nářadí a hodně trpělivosti, takže se to v podstatě vůbec nevyplatí to dělat.
Máš vazelínou a prachem zalepené pružinky v ořechu - někdy nedotlačí ´zacvakávající´ segmenty do ´záběru´ (anebo je ořech ´vyžvejkanej´ ) - přesně ti neporadím, rozebíral jsem to naposledy snad před dvaceti lety - od té doby jsem vždycky problematické vícekolečko měnil - za tu práci (mi) to nestálo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.