Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně vysedávat?

Od: mrnousek* odpovědí: 2 změna:

Ahoj..

Včera jsem na hodině jezdectví poprvé měla vysedávat (na lonžce, na pravou ruku)... a vůbec mi to nešlo! :D Trenérka mi říkala že se mam držet nohama a dělat dřepy :DD Nepochopila sem to.. co mám dělat? Chci se to naučit co nejrychleji, protože jezdim na kobče s bolavym kohoutkem (už je stará) a když tam lítam jak brambora tak ji to pravděpodobně docela bolí..

Poradíte mi něco ze zkušenosti? Jak by to bylo nejlepší?

mrňousek..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Ona to zase taková brnkačka není, sleduj (vnímej) rymus koně a zkošuej si stoupnout ve třmenech - tak třikrát čtyřikrát v rychlém intervalu, a kůň by tě měl hodit do rytmu sám :D..někdy se povede, někdy ne, později už to jde samo :)

mowla*
hodnocení

2x

Vysedáš v lehkém klusu (je úplně jedno, na kterou ruku a zda na londži nebo ´na volno´), musíš vnímat krok koně a vysednout v momentě, kdy tě ´to´ vyhodí nahoru, dosednout tak, abys svůj pohyb dolů synchronizovala s pohybem hřebetu koně dolů. U toho musíš dbát na polohu nártu a lýtka. A taky na to, abys pohyby rukama nebo tělem koně ´nerušila´.;)

Napsal jsem to asi hodně složitě, ale v momentě, kdy na správný pohyb ´přijdeš´, zjistí, že to složité není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]