Nejste přihlášen/a.
Ahoj,od mala miluji létání.Mým snem je,že se jednou stanu pilotem.Teď chodím na technickou průmyslovou školu.Akorát jdu do 4.ročníku a tak začínám koukat po vysokých školách.Samozřejmě po letecké škole - čvut,vut... tam se studuje teorie,ale pak si student(já) budu muset zaplatit letecký kurz (cca milion korun).Na tento sen od 15ti let pracuji - brigádně... nyní na to mám cca 300 000 + 300 000 mám naspořeno díky rodičům u české spořitelny... dohromady tedy 600 000... Teď ještě během roku počítám s přibližně 200 000...takže bych s darem od rodičů ten milion dohromady na tu školu dal.Bylo to mým snem jednou pilotovat dopravní letadlo. Pak mě ale také napadlo,že sice si udělám (přespříliš drahou) školu,ale aby mě někdo zaměstnal v čr... Sice se dělají výběrová řízení,ale chci se zeptat,nevíte jakou procentní šanci má čerstvý absolvent? Samozřejmě záleží na hodně věcech,ale někoho názor,pokud by někdo řešil stejný problém,rád pokecám ...meil - Mnpol@seznam.cz,děkuji,Petr.
Ahoj, kdysi mě to také lákalo, tak jsme si o tom něco zjišťoval. Pokud ti jde opravdu jen o to, být pilotem a ne o titul, vykašlal bych se na celou vysokou školu, která ti zabere 3, respektive 3,5 roku, navíc tě zatíží bakalářskou prací, zkoužkovými obdobími,... Pokud ty peníze máš, nebo tedy budeš mít, zvolil bych modulový kurz, u kterého dle povolanějších je vklidu možné absolvování do 2 let a s cenou se držet výběrem škol na 800000Kč. A to nezmiňuji možnost v průběhu těch dvou let i normálně vydělávat, což je při absolvování VŠ minimálně složitější.
Ahoj,ač je to v této době divné,tak já mám skvělého zaměstnavatele(REWE) a ještě lepšího mám šéfa - pracovní dobu si plánuju podle svých čas.možností(škola) + pracuji každý víkend ) Jenomže v česku dělají pouze výběrová řízení a uspět bez praxe v letecké společnosti bez VŠ...sice praxe v letecké škole,ale ne v letecké společnosti.Navíc jsem četl že ČSA spolupracuje s ČVUT a nabírá odtud(nikoliv přednostněji) absolventy
)
Zdravím,
jsem na tom podobně jako ty. Jdu do 4. ročníku strojní průmyslovky a pak plánuji létání.
Zaprvé se tě zeptám, kde si přišel, že ti stačí 1 milion korun? (Ono totiž pokud vezmu zmíněné ČSA, které propouští a šetří, kde se dá a má dluh jako kráva) tak si sám musíš zaplatit tzv. typový výcvik. Co to je si snad dokážeš najít na internetu.
Pokud umíš použít google, najdeš toho na internetu velmi mnoho. ČVUT FD - profesionální pilot, znám pár desítek pilotů u nás i v zahraničí, říkají, že to byla prestižní a kvalitní škola tak před 10 lety, když tam bylo spousta pilotů, co mělo za sebou nalétáno 10 000 hodin, dnes je to prý "katastrofální".
Obecně čerstvý absolvent v zahraničí má často velkou šanci se dostat například do - EasyJetu, Jet2.com, Ryanair a podobné. Jelikož si často a rádi přetvoří "měkkého"absolventa k obrazu svému.
Další věcí, co musíš splnit abys o tom vůbec mohl uvažovat nejsou peníze, to je podle mého to nejmenší. Spíše průkaz zdravotní způsobilostí 1 tzv. Medical class 1, pokud neprojdeš tímhle s profesionálním pilotařením se holt člověk musí rozloučit.
Ještě doporučím toto forum, ovšem nezakládej tam nový topic - jak se stát pilotem, jelikož je to tam sepsáno milionkrát a zdejší "obyvatelé"jsou na to alergičtí. forum.airways.cz/...
Jinak dodám, že podle mě, je lepší jít studovat do zahraničí.
ps. Stačí používat google :o)
Bože muj,studuju podle učebnic létání prozatím a ty mi řekneš:"co to je si snad dokážeš najít na internetu" :D :D Opravdu vím co to je Ach jo,tato odpověď mi pomohla,děkuju :D
tak já taky napíšu - stačí používat google :D
tvá info je zcela zcestná :D
doplněno 03.08.13 04:30:Celý dojem z tvého příspěvku mám takový, že ses ráno probudil a napadla tě myšlenka se stát pilotem...
Bože,člověk se tu zeptá,jaký šance má :D...piíšeš tu ve 4 ráno a mě napíšeš že mě to napadlo takhle ráno a co děláš ty po ránu? :DD A to že se učím pár let z knížek prozatím...jo to mě teda napadla ráno ta myšlenka Tohle forum je platné teda
Díky za rady
ve 4 ráno vstávám proto aby se ti, kteří nemají potřebnou špetku zvídavosti a obrovskou porci pokory, mohli učit z knížek...
mmch, mohla bych být tvá máma...
Forum platné je, ale ne každý zde chce být pilotem, tak ti nemůže poradit, mmch, těší mne, máma jednoho takového co na tomhle tvém snu pracuje... a upřímně, kdyby se choval jako ty, řkenu mu rovnou - zapomeň...
POKORA je to první, čím pilot vyniká
doplněno 03.08.13 19:52:a schopnost zjistit si info... druhá...
hodit dotaz na forum, kde průměrně inteligentní člověk může předpokládat, že piloti nebudou, nepovažuji za schopnost, zjištovat si info. Na toto je spousta diskuzí na jiných stránkách.
Musím se tazatele zastat - když teda nemáte co poradit, tak nechápu, proč mu vlastně odpovídáte. Váš příspěvek mu vůbec v ničem nepomohl. Já mu také nepomůžu a ani bych nereagoval, jenom toto moc nechápu.
Jinak pro tazatele. Jaké máš šance - nevím, pilot nejsem. Uvažovals studovat Univerzitu Obrany v Brně? Tam můžeš studovat na pilota a nebudeš muset platit, naopak škola bude platit tobě. Sice budeš muset potom cca 10 let být u armády (2x doba studia, tzn. 2*5), ale aspoň budeš mět jisté místo a potom možeš přejít na dopravní letadla.
ale tazatel radu dostal... a byla mu málo :D
dostal i info, že milion je málo, dostal link na forum, kde se dozví nejvíc..., dostal info, že lepší studium je v zahraničí...
přejít na dopravní letadla? Dnes?
Dostal info, že nejdřív musí projít zdravotními testy... dřív než cokoli jiné. Až tímto projde, pak teprve může přemýšlet a čít.
Tohle je totiž začátek...
Možná byste pochopil, kdybyste vnímal, co píšu, a sám i o tom něco věděl, nemyslím to zle vůči vám, on pokud by to tazatel myslel vážně a měl na to, postupuje jinak, tohle je vážně výkřik jednoho z tisíců...
Já mu odpověděl, učit se z knížek, smysl v podstatě nemá. Akorát se něco naučíš blbě - vlastní zkušenost, jinej obor, ale vlastní zkušenost. Když jsem se ve 2hé třídě učit o jaderné fyzice (protože mě to bavilo) vysvětlil jsem si nějaké pochody trošku jinak, než doopravdy jsou.
Zpět k tomu tvému "snu" kdybys použil internet a podíval se na ten odkaz co jsem ti poslal dozvěděl by ses víc i to, kolik to dooravdy stojí. Jaké vlastnosti bys měl mít, pokud jsi tak arogantní, jak to číší z tvých příspěvků budeš to mít velice, velice těžké. V Česku je totiž minimálně 1000 pilotů na pracáku a to nejen ti co mají ATPL frozen ale také odlétáný nějaké ty hodiny. A jen čekají, až někdo umře, nebo odejde do důchodu. Jestli si myslíš, že ti ČVUT pomůže do ČSA nebo TVS tak jsi vedle.
Jen to nechce být línej (nemyslím to zle ale jsi línej asi jako tágo) a doopravdy něco najít sám. To že si otevřeš Human performance, je sice hezký ale když neprojdeš prohlídkou ÚLZ tak ti je to vážně k prdu - prohlídka stojí něco kolem 6 000 - 7 500,- Kč tvá zhruba dva dny, součástí je prohlídka od malíčku až k hlavě, psychotesty... Ale to stačilo otevřít odkaz co jsem ti poslal a nebýt tady drzý a nepříjemný na lidi co se ti snaží poradit a hnedka říkat, jak je to tu k ničemu, když jsi lenoch líná, takový lidi mám vážně rád, máš peníze a myslíš si, že budeš pilot, ale doopravdy, pokud si takhle arogantní, nikdo si tě dobrovolně do cockpitu nevybere (na výběrovém řízení jsou totiž samotní piloti a jen tak se baví na různá témata a cíl? - dokážu vedle tohodle týpka sedět třeba 8 hodin?) Nic proti tobě v podstatě nemám ale otevři si to co jsem ti poslal a pak začni říkat, že to tu je k ničemu.
Letu zdar a uč se pokoře ke starším a slušnosti k jiným.
K té armádě jen dodám, že nejdříve musí projít ještě přísnější procedurou, než na normální civilní pilotování. Nakonec si podle výsledků, nejen fyzických, psycho testů ale i jiných všelijakých testů na IQ a podobné věcičky, armáda sama vybere, kdo bude pilotovat a co bude pilotovat, takže pokud tě pošle na stíhačku, máš smůlu a neuděláš s tím nic, pokud tě pošle na vrtulník to samé. Aspoň takhle jsem to našel já na internetu. Ovšem nevýhodou je, že sice ano je to zadara a potom platí armáda tobě, ale 10 let musíš být naprosto poslušný a dělat všechno co se ti řekne - letíš do Blízkýho východu, tak letíš, když tě sestřelí hned ze začátku, tak si prostě padl za vlast a smolík.
A jinak některé aerolinky neradi berou armádní piloty, sice mají totiž nalítáno, spíš je podrobí velkýmu, přezkušování, jak říkám, aerolinky si rády vychovají vlastní kadety - mladé a pružné přizpůsobí je obrazu svému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.