Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČR a sport

Od: yogg odpovědí: 6 změna:

Ahoj,rád bych se zamyslel nad problematikou sportu v ČR a vůbec našeho státu,který je 100 let za opicema.Otázky a povídání se bdue týkat zejména bojových sportů.

Jsem nadšenec bojových sportů,sám je provozuji a je to jediná věc,ve které umím nejlíp chodit.Myslím tim něco jako,když od mala někdo programuje a ve stáří je z něj jeden z nejlepších programátorů,talent a dřina.Rád bych si vydělával bjovým sportem,je to sport jako každý jiný,práce jako každá jiná.Jenomže problém je u nás v ČR,že jsme jak ovečky. Jakmile se řekne bojový sport,každý na Vás kouká mezi prsty a že by byl tento sport v ČR nějak ceněn se říct nedá.
Když se podívám do jiných států,např.: USA. Ano,v USA je vše naopak,nečekají tam na nic,jsou to v první řadě vlastenci a je to podle mého svět,kde začínají všechny trendy a ikdyž jsou s inteligencí,nebo-li naučení nejsou,ale nedivím se jim.My v ČR preferujeme jen jakési vzdělání,ano,je důležité,ale každý si může vybrat.Každý si může vybrat,jestli bude ta černá ovce a bdue dělat co ho baví,nebo se bude učit je naby měl dobré zaměstnání a zapadl do očí české nátury.Takhle je to ve zbytku světa také,ale vůbec se mi to nelíbí.
Poukážu na sport v USA.Jakmile máte nějaký úspěch,jste dobří a máte výsledky,jste v USA ceněn na vysoké úrovni.V této zemi si sportovců velmi váží.Můžete si tam vydělávat sportem ve velké sumě,jen u nás je to bída.Bojové sporty v USA jsou velmi ceněny,nekoukají tam na zápasníky jako by byli z jiného světa,to jen u nás. Rád bych toho napsal více,ale spíše bych tuto otázku prodiskutoval a nechce se mi psát do aleluja :). Hlavní myšlenka je,že u nás bojové sporty nebudou nikdy tak ceněny a placeny,nikdy nebudou bojovníci mezi lidmi přijati,ale v USA jsou před námi o několik let a váží si každého člověka a jeho kvalit.
Lidé v USA možná neumí učebnicic ekonomiky z paměti,neví kde je ČR,ale naopak rozvíjejí svůj talent a pracují na svém charakteru už od základní školy.pokud mi budete chtít předat moudra,že jsem úplnej blbec,stčte si si je tam.Jen píšu svůj názor a rád bych prodiskutoval co si o tom myslíte i vy.Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak tedy, co si o tom myslim.

Myslim si o tom, ze tvuj dotaz nema ani hlavu ani patu.

Vzdelani (intelektualni) a sport jsou dve veci, ktere spolu nijak nesouvisi a vzajemne se ani nijak nevylucuji.

I v CR si muze sportovec vydelavat diky sportu velkne penize, musi se ale prosadit samozrejme co nejblize k vrcholu.

A vzdy budou sporty, ktere stoji v dane zemi na okraji zajmu a z nichz clovek zkratka nevyzije, kdyby byl sebelepsi.

dzordz*
hodnocení

1x

Asi jsem to tak úplně nepochopil, tak nějaké myšlenky:

Řada studentů v US studuje jen díky tomu, že uměj běhat, něčím házet nebo do něčeho mlátit. Prolezení mají zajištěno jen a pouze svými sportovními výsledky.

Sověti taky dokázali vytáhnout ty nejlepší z nejlepších (i v nejútlejším věku) a zařídit jim všechno. Miliony lidí si byly rovny a neměly nic, ale na olympiádu se dostal ten jeden jediný, zázrak, který měl zajištěno všechno, aby mohl být tím nejvíc nejlepším na celém světě.

"Bojové sporty" dělá u nás každej. Většinou černobílé reklamy z kopírky v metru nebo vylepeny kdesi po zdech. Tradiční, klasický a elegantní sport (box) nikoho nezajímá, všichni (mládež) chtěj krav maga, pouliční mix a takový věci.

hodnocení

1x

Nerozumím dotazu. Chceš provozovat sport? OK, už ho provozuješ. Chceš se tím živit? Dělej trenéra. Chceš aby ti lidi platili "jen tak", za to, že sportuješ? Probuď se.

vlasatec*
hodnocení

0x
Myslím, že sport moc hodnot nevytváří, daleko více by měli být hodnoceni vědci a doktoři. To v jakém sportu bude kolik peněz do jisté míry určuje masový zájem o daný sport a to je u nás hokej, fotbal a asi tenis, jinde peníze nevidím.
zuk

Přesně tak

olaf71*
hodnocení

0x

ty poznatky k diskusi máš odkud? přece Ti nic nebrání k tomu, aby jsi se šel projevit někam, kde na Tebe, jak píšeš, nebudou koukat mezi prsty. chceš diskutovat, ale předposlední věta tomu nenasvědčuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]