Chtěl bych doporučit nějaký instantní pití na doplnění energie pro cyklisty. Zkoušel jsem zatím "gel" Nutrend Carbon Snack v té tubě, protože v té prodejně Specialized nic jiného neměli.
Taky beru z DM iso drink, stojí tuším 112kc 750 gramů-redeni hypotonicke. Gely kupuju za 22, ale mám je jen jako nouzovku , mají taurin , ovlivňují produkci hormonu. Ale jako nouzovka jdou super, nakopnou tě na další stovku. Pak si vem z DM drogerie ještě energetické tyčinky, mam je odzkoušené a mne sedí, stojí 16.90. Jinak na pití stačí čistá voda, energii bys mel načerpat dva az tři dny předem. Výborný zdroj energie je bramborový či kukuricny škrob - maltodextrin. Je sice bez chuti, ale hypotonicke ředění obsahuje pět x více energie než sportovní nápoje. doplněno 26.07.13 11:56: To je ta tycinka
Minulý týden jsem byl zrovna na kole několik dní na Pálavě, a tekutiny jsem doplňoval čistým dihydrogenmonooxidem (H2O). Energii jsem doplňoval pevnou stravou (od tatranek až po klobásky - k těm však bylo pivko).
Taurin a kofein jsou stimulanty vhodné pro závodníky, ale ne pro začátečníky. Začátečník který jede na "hormony" necítí, kdy ma dost a dochází k poškození svalů, taky trénink nemá žádný stimulacni efekt.
Za sebe ti napíšu:Na gely se vyprdni,to je tak pro závodní nasazení i když zkusit to není na škodu.Musíš,ale vědět kdy si ho máš vzít.K tomu pití:Já teď kupuju v DéeMku Iso-Drink a víc to ředim,pak je z doho hypotonický nápoj.Třeba tady něco počti,protože to taky nejde jen tak napsat co máš pít. cyklodiskuze.cz/...
Kdysi jsem pil ionťáky (Penco MD a SE+, ředěný hypotonicky až homeopaticky), ale postupně jsem přešel na čistou vodu. Smysl mají na závodění, ale na běžný ježdění to je zbytečnost. Jen po nich plesniví flašky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.