Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jezdím na kole ( ročně tak kolem 5000) a jezdím z důvodu toho, že chci mít dobrou fyzičku a baví mě to aj.
Jezdím tak 60-80 km, ale jestliže si před tím nedám nějakou sladkost tak se mi špatně jede, sladkosti nijak extra nejím, ale před kolem si je dám, protože vím, že by se mi špatně jelo. Dám si třeba tatranku. Uviděl jsem v obchodě nějaké speciální gely určene při sportovním výkonu, ale četl jsem složení a má to strašně hodně cukru není to nezdravé nebo nemůže potom člověk ztloustnoust kdybych přijímal takové dávky cukru vždy před výkonem? To množství cukru mě překvapilo snad 55 g na 100 g výrobku a v čem je to tak extra? A slyšel jsem, že je dobré si dát aj nějaký cukr po výkonu, co je na tom pravdy? a zase nemůže po tom člověk ztloustnout? Jezdím na kole třeba 5x týdně a nedovedu si představit, že bych si před kolem a po kole narval do sebe 2x 55 gramu cukru a ještě 5x týdně to je zlo aj pro organismus samotný.
No jo, to jsou ty pověry že cukr je JED. Není, bez něj byste nátahl bačkory. Když vám vadí gely tak si dejte banán. Banány mají přibližně 24 g cukrů ve 100 g. Když zpucnete 2 tak tam nějaká energie je a bude to lepší než tatranka. Jíte vůbec tak 1,5 hodiny před jízdou?
No tak pokud vám to vyhovuje, nechť je po vašem. Tatranka to je energie na cestu zbalená. Po výkonu se hodí doplnit minerály a nějakou tu energií taky.
Cukr jed neni. respektice sacharidy jed nejsou, a ty konzumujete ve vsem jidle (pecivo, tyze, brambory,...). Pokud je ale omezujete, tak muzete byt unaveny celkove. Ten bily cukr co popisujete je jednoduchy cukr a rychleji prejde do krve a telo jej muze vyuzit. Kdyz to budete bastit jenom pred a po jizde,t ak rozhodne nepriberete. Jinak po dojezdu taky neni zle snist neco cukru. Pomaha to rychlejsi regeneraci svalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.