Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posilovna x plavání - zhubnutí, sval. hmota

Od: mara732 odpovědí: 14 změna:

Ahoj, potřeboval bych shodit ještě nějaký to kilo (je mi 17, mám cca 78kg) a dále bych rád nabral svalovou hmotu, zpevnil tělo :)

Od září budu mít florbalový trénink 3x týdně. Rád ybch k tomu ale přidal ještě něco navíc (na florbale svalové hmoty moc nenaberu).

Rozhoduji se mezi plaváním a posilovnou (1x týdně). Co byste doporučili více? :)

Hodně čtu, že plavání je velmi dobré na zpevnění těla, nabrání svalů, zhubnutí... Nevím, co je na tom pravdy :)

Díky za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x
Doporučuji od každého trochu. Plavání je na svaly ale i díky vytrvalosti na hubnutí. Posilovat se dá v každé volné chvilce sérií kliků.
mara732
hodnocení

Takže v podstatě to vyřešit takhle - chodit na plavání a posilovat doma?

Když už jsme u toho, co je nejlepší na nabrání svalů posilovat (doma)? Kliky, sklapovačky, dřepy? Ještě něco víc? :) ...( Pro začátek, časem bych si třeba i pořídil činky)

vlasatec*
Nevím co je nejlepší ale napíšu co dělám já. Rád se překonávám do mobilu jsem si stáhnul aplikaci na sedolehy, kliky a přitahování. Sleduje to rekordy a ukazuje jestli jsi tento týden alespoň na svém průměru, to mě nutí se pořád překonávat. Také mám aplikaci na břicho, je to program na 50 dní, každý 4 dny ti to přidá. Začínal jsem na 10 minutách a teď v kuse cvicim jen břicho hodinu denně, v začátku jsem skučel ale teď pro mě těch cca 500 sklapovacek není problém, jsou tam různé cviky ale odpovídá to zhruba 500ti sklapovackam. Na břiše to je vidět, mám tam krásný pruh ale pořád je na něm slabá vrstva tuku. Když je hezky jdu si zaběhat někdy 4 někdy 6km, včera jsem byl 14 :). Nerostou z toho všeho nejako extra svaly ale taky nejsem tinťítko, všechno je pevné a mužu říct že i kondici. Ještě občas vyrazím na kolo nebo si jdu zapinkat tenis.
vlasatec*
Plavat chodím jen v zimě, v létě je na koupališti moc lidí.
mara732
hodnocení

Jé, mockrát díky za obsáhlou odpověď :) ... Aplikaci si určitě stáhnu, vypadá to na pěknou motivaci, která je u mě potřeba :D

Napsal by jsi mi prosím název i té druhé aplikace (pokud to tu moc spamuji a nevadilo by ti to, tak klidně písnu soukromou :D :) )

A když už teda, co jídelníček? Dodržuješ nějaký? :)

vlasatec*
Mám android a používám aplikace caynax a6w, push ups, síť ups a pull ups.
doplněno 11.07.13 19:46: Ještě se každý den ráno vážím už mám pěkný graf za ty dva roky, je to trochu uchýlný ale přijde mi škoda přestat.
Posilovna x plavání - zhubnutí, sval. hmota
vlasatec*
Sním co vidím, ale snažím se hodně snidat, chodit včas spát, nehladovět. Piju jen čistou vodu. Snažím se moc nemlsat ale jinak jim všechno a množství až tak neomezuji. Když hodně cvicim tak si dávám tvaroh.
mara732
hodnocení

Tak díkec moc, hodně jsi mi pomohl :)

mara732
hodnocení

A hodně štěstí, doufám, že budu mít výdrž jako ty a za týden nepřestanu ;) :D

vlasatec*
Nemám výdrž, spíš to jsou takový nálady, někdy mě chytne rapl a udělám za den 960 kliků, jindy měsíc nic a jen běhám nebo jezdím na kole. Nijak to nehrotim. Je ale fakt že když vidím že jde graf nahoru bez toho abych cvičil (rostou svaly) tak začnu zase něco dělat.
hugotoy
960kliků tak strašně sí chtel udelat tisic a tak strasne to nejde

bezec
hodnocení

0x

Plavání ti dá víc, a plavkyně jsou hezčí než kulturistky, minimálně tim jak se kolem plácají v plavkách ;)

jj, plavat, k tomu nějaký to posilování, něco atletiky (třeba desetiboj :-D). Doma nebo i součást rozcvičení před/ po florbale (to by rozhodně mělo být součástí tréninku)

paw*
hodnocení

0x
Pokud chces nabrat svaly, tak si vygoogli "objemovy trenink". Zalezi.co chces nabrat, ale mel bys cvicit drepy, bench, tlaky na ramena, shyby. A plavani. Pokuze taky velice uprava jidelnicku a nastartovat metabolismus.

figurek*
hodnocení

0x

Na plavání je sympatická hlavně ta přednost, že nezatěžuje šlachy a klouby. Nic tě nebude bolet.

Takže radím, choď plavat a pokud možno častěji, než jednou týdně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]