Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se sebou něco udělat a tak jsem začal cvičit (nechci ale dávat moc peněz za posilky, tak cvičím jen s vlastní vahou i když vím, že takto se výsledky dostaví pomaleji...)
Je mi 17, vážím necelých 60 kg a jsem něco mezi mezomorfem a ektomorfem (spíše k tomu ektomorfu) posiluji docela intenzivně cca 30-45 minut denně a 6x týdně. a pokud je dobré počasí a teplá voda tak doma plavu v zahradním bazénu
Poslední dva týdny můj soubor vypadal následovně: 60 dřepů na rozehřátí, 80 kliků, 100 lehsedů (série po deseti až dvaceti opakováních, pauzy mezi nimi krátké, 30-60 sekund)
Dále 50 tricepsových zdvihů ( cviceni-doma.cz/...) a 60 přítahů na laně ( cviceni-doma.cz/...)
Od příštího týdne bych rád začal ale s cvičebními plány ze stránek cviceni-doma.cz, do kterého bych přimíchal nějaké ty cviky ze "svého"programu
Jím hodně kuřecího a krůtího masa, na snídani pokaždé rohlík s kuřecí šunkou a denně něco málo přes litr polotučného mléka. Pak už piju jen vodu se slabým sirupem a přestal jsem chodit do McDonald´s (dříve to bylo ale jen cca jednou za měsíc, teď jsem s tím skoncoval)
Poradíte mi prosím jestli je to aspoň trochu účinné na vyrýsování a celkový objem svalů? případně co zlepšit? Děkuji mockrát
Já vím, že by se mělo jen 2-3, ale vzhledem k tomu, že nechodím do posilovny, tak se necítím nijak vyčerpaný (většinou potřebuju max hodinu po cvičení klid, ale pak už úplně v pohodě) a celkově to s fyzickou aktivitou moc nepřeháním (kromě zmíněného plavání už jen 2x týdně tenis) a když si den neudělám ten svůj soubor tak mi to schází...
Ale vím, že je to asi špatně a právě proto se ptám tady na poradně. Co byste mi tedy poradil jako "lepší"způsob (mimochodem do posilky plánuji chodit ale až od září se spolužákem...)
P.S. Jak se mluvilo o tom rýsování nebo nabírání, tak bych samozřejmě daleko radši měl "pekáč buchet"atp. (Ideálně něco takového: empowernetwork.com/... ) takže radši bych nabral objem (abych se vyjádřil přesně
Děkuju za odpovědi, ale mám ještě jednu otázku. Je tedy lepší třikrát týdně, (tak je to i v těch cvičebních plánech na cviceni-doma.cz) ale v těch volných dnech bych měl dělat něco jiného a vůbec necvičit, nebo udělat krátké jednoduché série "jen tak" pro udržení (např. 20 kliků, 20 dřepů, 20 lehsedů)? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.