Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít posilovat

Od: katsushiro* odpovědí: 9 změna:

Ahoj! Poradíte mi pls někdo s programem a stravou do posilovny?

Do posilovny jsem začal chodit v září. Program jsem postupně upravoval jak se dalo podle různých "rad" co jsem kde pochytil (proto to beru tak, že jsem pořádně vlastně ještě nezačal). Tady už to snad bude komplet . Měřím asi 176cm, vážím 61,5kg, je mi 16. Jídelníček nějak pravidelně neudržuji, byl bych rád abyste poradili jak přibírat bez doplňků, s tím bych se zatím nechtěl moc zatěžovat. Program- jedu co mě napadne, takže to asi taky není ideální. Většinou Bench, triceps, dřepy, biceps a něco náhodného.
P.s.: Na benchi dám max. na 8-10 opakování asi jen 40kg, mám problém s "procítěním hrudníku", vše táhnu jen rukama, nevím proč.
P.p.s.: Mimoto cvičím 1xtýdně judo, 2xaikido, možná budu přidávat další tréninky juda a thaiboxu, tak jak to kaloricky doplnit?
P.p.p.s.:¨Do budoucna bych se chtěl věnovat valetudo (tedy bych chtěl přibírat stabilně, co nejvíc), poradíte jaké svalové partie jsou pro tento a bojové sporty vůbec (judo) důležité?
P.p.p.p.s.: Díky za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mne se dost osvedcil nasledujici postup.

Pokazde na zacatku samozrejme radne protazeni.

Trikrat tydne a pokazde se venovat jinym partiim. To znamena, ze ten konkretni den nejvic venuju jedne partii a ostatni partie jenom protahuju a udrzuju v kondici lehci zatezi.

Jeden den vse okolo rukou a ramen. Co nejvic s cinkama a doplnit strojem. Cinky maji vetsi zpevnujici ucinek, pac musis udrzovat stabilitu i v ostatnich smerech, nez ve kterem cvicis. Je to ale narocnejsi na spravne provedeni.

Druhy den ramena a trup.

Posledni den trup a nohy.

A tak furt dokola.

Jake cviky jsou dobre pro dane partie a jak je provadet Te reknou primo ve fitku. Najdes tam urcite i dost prirucek s postupy spravnych provedeni - to kdyby si se stydel zeptat.

Je toho dost, co vsechno se da cvicit, proto to zde moc nerozepisuju.

Vzdycky delam 6 serii na jednom naradi:

25x naprazdno - to znamena napriklad u benche pouze s tyci nebo s malym zavazim...

12x s lehci zatezi

10x se stredni zatezi

6x s velkou zatezi

4x co zvladnu

a posledni serie je s lehkym zavazim, ale vic nez prvni serie a minimalne 15 opakovani, ale jedu, dokud muzu. Proste na doraz.

Takhle sem zacinal. Postupne sem zvysoval zatez a posleze, protoze nechci vypadat jak nafoukla brambora, sem zacal pridavat spise nez zatez pocet opakovani v serii.

Trikrat tydne a po prvnim mesici uz byli viditelne vysledky. Cele cviceni mi malokdy zabere vic jak hodinu.

martina30*
hodnocení

2x

Já bych Ti poradila jednu věc,jelikož znám kluky co začínají v 16 a začínají cvičit ,tak jak Ty píšeš a k ničemu to neveda.Je dobré se seznámit v posilovně a nechat si radit od starších a koukat se jak cvičí a je dobré ,když chodíte 2 a pomáháte si,ale to Ti může pomoci někdo v posilce,když ho požádáš.Jsou trenéři v posilovně co Ti poradí jak cvičit a kolik si kde máš dát a na ,které stroje máš chodit+Ti poradí ohledně stravování.Zrovinka Ty jsi ta problémová kategorie na přibírání.;)Sportu zdar*jasne*

doplněno 12.02.09 16:21:

vem to i za mě*palec*mám křuplé koleno a klidovej režim*plac*

katsushiro*
hodnocení

Díky, už du makat:)

doplněno 12.02.09 16:26:

oki;)

tomh*
hodnocení

0x

No nevím, mě posilování zníčilo život. Makal jsem od 15..dnes mi je 22 a doktoři mi celej život vymlouvaly aŤ neposiluju, páč se zastaví růst. Měli pravdu. Já se zarazil na 170 cm..mám 70kg..a tělo poměrně pevný, ale problémy se zády a s klouby..něco za něco..takže všeho s mírou a pokud nechceš být gorila, doporučuji k tomu i aerobní cvičení..

martina30*

No myslím že katsh.nebude tak ryhle přibírat ,ale Ty tomh si myslím,že zničený život nemáš,ale záleží jak jsi cvičil.Já sportuji od malička a na záda trpím od mládí a o kloubech se ani nevyjadřuji.Určitě se to dá nějak řešit*nevi*

tomh*

Jako mladej rybíz jsem makal co to dá, takže režim ptakticky nebyl...jo chce to opravdu režim a před posilováním se prohřát a protáhnout..super věc je cyklotrenažer či plavání..

seuss*
hodnocení

0x

ahoj, nevim kde vsude si cetl nebo ptal se, ale ta nejdulezitejsi vec mi tu chybi. Reknu to strucne, abys mel trenink co nejefektivnejsi, je potreba dodrzovat zakladni body nejdulezitejsich veci a to: TRENINK - STRAVA - ODPOCINEK. Tyto veci jsou nejdulezitejsi. Nelze rici, ktera z nich je vice, protoze vsechny jsou provazane a kazda ma stejnou dulezitost. Pokud jednu z techto veci budes zanedbavat, tak nebudes trenovat a cvicit efektivne, bez vysledku. Pokud chces, napisu ti toho vic.

Muzes cvicit do nekonecna bez vysledku, muzes mit skvelou treninkovou sestavu, muzes skvele odpocivat, ale pokud nebudes mit spravnou stravu, tak vysledky necekej...

katsushiro*
hodnocení

Pokud možno napiš, rád si přečtu všechny rady

seuss*

tak nejak strucne:

1) tvuj trenink musi bejt vyvazenej, nemel bys to s nim prehanet, mel by byt rovnomerne rozlozenej behem tejdne. Vicemene tohle je spise individualni, ale je dobre se zamerit na urcite plany. Pokud chces nabrat na vaze, tak budes cvicit jinak nez kdybys chtel zpevnovat. S timhle ti nechci radit, protoze to bude nejlepsi, kdyz si o tehle vecech promluvis primo nekde ve fitku.

2) strava je velmi dulezita, mnoho lidi si musi jednoduse sednout a sestavit jidelnicek takovej, aby mel dostatek vsech latek (proteiny, sacharidy, mineraly, vitaminy apod). a take ho poradne dodrzovat. jeden z nejlepsich zdroju proteinu je kureci maso. Tve telo nesmis nechat odpocinout a porad ho zasobovat vsemi potrebnymi latkami. Hodne lidi, kteri posilujou bezne v noci vstavaji aby jejich telo nehladovelo. Namichaji si napr. nejaky proteinovy napoj, nebo jeste lepsi, tvaroh na ruzny zpusoby. Je dulezite jist casto (7krat denne), uvazene a ty spravny veci...

3) pokud svemu telu nedoprejes kvalitni odpocinek, tak se taky nedostavi ty nejlepsi vysledky. Jednoduse: nechodit pozde spat, mit kvalitni spanek, po treninkovym dnu si dat vzdy jeden den pauzu, aby se telo mohlo poradne pripravit na dalsi treninkovej den.

Nemuzu tady ani zdaleka obsahnout vse co bych chtel rict a co by se melo rict. Doporucuju si procist clanky nejen pro zacatecniky na serveru www.ronnie.cz je tam toho vazne spoustu (jidelnicky, recepty na ruzna jidla, treninkove sestavy a plany, rady a informace o biochemii tela) urcite tam najdes vse co potrebujes na zacatek vedet... Jsou tam i fora a lide, kteri jsou profesionalove, takze ti muzou v leccem poradit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]