Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpevnění těla

Od: koneja® odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych se zeptat, chci zpevnit tělo a začal jsem jezdit na rotopedu+skákat přes švihadlo...Kolik dní v týdnu toto mám dělat aby si tělo odregenovalo a jak dlouhé časové intervály mám dělat.PS. Hraji fotbal a je mi 16 let

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardino555*
hodnocení

0x

rotoped je spíš na kardio-vaskulární systém, posílení srdce...na zpevnění těla jedině fitko...činky...stroje...doma je to nanic

mates*
hodnocení

0x

Tak myslím, že doma to nanic rozhodně není!

Než začneš chodit do posilovny a tahat činky, je dobrý civčit pár týdnů/měsíců doma. Např. kliky, sed-lehy, dřepy, záda, atd.. Na internetu najdeš hodně cviků, kde nepotřebuješ náčiní a stáčí ti jenom tvoje tělo.
Co se týče rozmezí, tak bych zvolil každý 2./3. den. Ale pokud tě budou svaly ze začátku hodně bolet, můžeš to protáhnout i na 4 dny.

jardino555*

je vidět ( mates ) že jste ve fitku nikdy nebyl...dělat doma lehy sedy, mít zapřené nohy pod radiatorem a ničit si bederní páteř...

mates*

O zapřených nohách jsem nic neříkal ;) Nějak počítám s tím, že si zjistí, jak správně civčit, nebo doplní otázku a zeptá se znovu.. Už to nebylo předmětem otázky..

doplněno 27.06.13 07:10:

Rozhodně lepší, než jít v 16ti letech do posilovny a začít tahat činky s roztřepanýma rukama..

kolista

Než zběsilé lehsedy a podobně, tak je lepší cvičit v posilovně pod odborným dohledem, dá se i s lehkou zátěží. Cvičit s vlastním tělem je taky ale dobrá věc.

Pro zpevnění a posílení těla i fyzičky jsem ale zastánce všestranného pohybu a posilování jen jako doplněk. Chodit plavat (všechny styly, lehčí plavecký trénink tj. za hodinu naplavat cca 2km, spíš intervaly po 100 - 200m), atletika, kolo, plážový volejbal, běžky, ... Prostě všechno co je po ruce a vyloženě nehuntuje tělo.

Původní dotaz - cvičení na doma: rotoped lehce 10 minut (zahřátí), pak strečink 5 minut celej člověk, pak 10 minut sady různých posilovacích cviků = kliky, dřepy, shyby, švihadlo, atd., pak rotoped 20 minut svižnější tempo (vytrvalost), 10 minut volně vyjet a nakonec zase strečink celej člověk. Tohle 4x týdně. Ze začátku míň, po zlepšení se dá přidávat. Lepší ale jsou sporty venku a tohle jen když je hnusně nebo není čas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]